Proje 1Sayısı
Patent 0Sayısı
Tasarım 0Sayısı
Ödül 0Sayısı
Tez 0Sayısı
Atıf Sayısı
Yayın 26Sayısı
|
1 | Yüksek Lisans1993-2009ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ |
2 | Doktora2009-2013ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ |
3 | Lisans1989-1993ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. |
İngilizce | 2019 | YÖKDİL | 76.25 |
1 | Bilimsel Kitap | SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM
VE GIDA GÜVENLİĞİ Bölüm Adı: GIDA KAYNAKLI BAZI ÖNEMLİ ZOONOZ HASTALIKLAR VE TOPLU BESLENMEDE ÖNLEME YOLLARI, TERKURAN MEVHİBE, BİRGÜLLÜ CENNET, İKSAD PUBLISHING HOUSE Editör: Prof. Dr. Derya YÜCEL, Prof. Dr. Celal YÜCEL., Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :378, ISBN :978-625-367-241-6, Bölüm Sayfaları: 279-322 | |
2 | Bilimsel Kitap | Tarımsal Eski
Sorunlara
Yeni Yaklaşımlar Bölüm Adı: TÜRKİYE’DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN PROBİYOTİK, FERMENTE, KAFEİNLİ VE GAZLI İÇECEK TÜKETİM TERCİHLERİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME, TERKURAN MEVHİBE, ADANIR SİMAY, İKSAD PUBLISHING HOUSE Editör: AYAZ TARKAN, ÖZTÜRK FERHAT, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :208, ISBN :978-625-367-281-2, Bölüm Sayfaları: 181-208 | |
3 | Bilimsel Kitap | MÜHENDİSLİK ALANINDA GELİŞMELER Bölüm Adı: İKLİM DEĞİŞİMİ, GIDA ZİNCİRİ VE ANTİBİYOTİK DİRENCİ, TERKURAN MEVHİBE, PLATANUS PUBLISHING Editör: Prof. Dr. Gülden BAŞYİĞİT KILIÇ, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :541, ISBN :978-625-6971-84-4, Bölüm Sayfaları: 491-516 | |
4 | Bilimsel Kitap | MÜHENDİSLİK BİLİMLERİNDE GÜNCEL TARTIŞMALAR Bölüm Adı: Küresel Isınmanın ve İklim Değişikliğinin Sürdürülebilir Gıda Güvenliği Üzerine Bazı Önemli Etkileri, TERKURAN MEVHİBE, Duvar Yayınları Editör: Doç. Dr. ÖZLEM SALLI BİDECİ, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :622, ISBN :978-625-8109-72-6, Bölüm Sayfaları: 420-440 | |
5 | Bilimsel Kitap | MÜHENDİSLİK ALANINDA ARAŞTIRMA VE DEĞERLENDİRMELER - III Bölüm Adı: KIMIZ VE KEFİRİN PROBİYOTİK ÖZELLİKLERİ VE SAĞLIK ÜZERİNDEKİ ÖNEMLİ ETKİLERİ, TERKURAN MEVHİBE, Gece Kitaplığı Editör: Doç. Dr. Selahattin Bardak, Dr. Öğr. Üyesi Nesli Aydın, Dr. Öğr. Üyesi yalçın Boztoprak, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :326, ISBN :9978-625-8075-38-0, Bölüm Sayfaları: 229-248 | |
6 | Bilimsel Kitap | MÜHENDİSLİK ALANINDA TEORİ VE ARAŞTIRMALAR Bölüm Adı: “TOPLU GIDA ÜRETİMİNDE KARŞILAŞILAN ÖNEMLİ GIDA KAYNAKLI BAKTERİYELPATOJENLER VE ÖNLEME YOLLARI”, TERKURAN MEVHİBE, Gece Kitaplığı/Gece Publishing Editör: Prof. Dr. Adnan Hayaloğlu, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :523, ISBN :978-625-7243-56-8, Bölüm Sayfaları: 41-64 | |
7 | Bilimsel Kitap | ACADEMIC STUDIES IN ENGINEERING- II Bölüm Adı: THE ROLE OF FOOD CHAIN ON THE RISING OF ANTIBIOTIC RESISTANT BACTERIA, TERKURAN MEVHİBE, Gece Kitaplığı / Gece Publishing Editör: Prof. Dr. Reyhan İrkin, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :305, ISBN :978-625-7884-57-0, Bölüm Sayfaları: 71-90 | |
8 | Bilimsel Kitap | Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies Bölüm Adı: The Risk of Vancomycin Resistant Enterococci Infections from Food Industry, TERKURAN MEVHİBE,ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİN, Springer Editör: Abdül Malik, Zerrin erginkaya, Hüseyin Erten, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :672, ISBN :978-3-030-24903-8, Bölüm Sayfaları: 513-535 | |
9 | Bilimsel Kitap | Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies Bölüm Adı: The Risk of Vancomycin Resistant Enterococci Infections from Food Industry, TERKURAN MEVHİBE, ÜNAL TURHAN EMEL, ERGİNKAYA ZERRİN, Springer Nature Switzerland AG 2019 Editör: Abdul Malik, · Zerrin Erginkaya , Hüseyin Erten, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :672, ISBN :ISBN 978-3-030-24902-1/ISBN 978-3-030-24903-8 (eBook), Bölüm Sayfaları: 513-535 | |
10 | Bilimsel Kitap | Genetic Diversity Vancomycin Resistance Virülance of Enterococci Bölüm Adı: , TERKURAN MEVHİBE,ERGİNKAYA ZERRİN, LAP Lambert Academic Publishing GmbH Co. KG Editör: MEVHİBE TERKURAN, ZERRİN ERGİNKAYA, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :120, ISBN :13: 978-3-659-46538-3, Bölüm Sayfaları: |
1 | Hakemli Uluslararası | TERKURAN MEVHİBE, YILDIZ NUR SEMA Application and Analysis of HACCP System in Different Food Manufacturıng Companies, Gaziantep Provınce Example MAS Journal of Applied Sciences Index Copernicus, OpenAIRE,Eurasian Scientific Journal Index,Google Scholar,PKP Index,Directory of Research Journals Indexing,Academic Resource Index,British Index,Root Indexing,Cite Factor | |
2 | Hakemli Ulusal | TERKURAN MEVHİBE, ERGİNKAYA ZERRİN, KÖKSAL FATİH PREVALENCE OF GRAM-NEGATIVE BACTERIA ISOLATED FROM FRUIT AND VEGETABLES RETAILED IN ADANA PROVINCE Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi TR DİZİN | |
3 | Hakemli Uluslararası | TERKURAN MEVHİBE, ERGİNKAYA ZERRİN, KÖKSAL FATİH The presence of antibiotic resistance and molecular characterization of aminoglycoside and PmrA genes among food- and clinical-acquired Acinetobacter isolates Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi SCI-Expanded | |
4 | Hakemli Uluslararası | TERKURAN MEVHİBE, ERGİNKAYA ZERRİN, KONURAY GÖZDE, MERAL MELDA, ÜNAL NEVZAT, SERTDEMİR YAŞAR, KÖKSAL FATİH Evaluation of Antibiotic Resistance and adeABC, adeR, adeS Efflux Pump Genes among Foodborne and Clinical Acinetobacter spp. in Türkiye Iran J Public Health . SCI-Expanded | |
5 | Hakemli Ulusal | TERKURAN MEVHİBE Food safety knowledge levels of gastronomy/culinary arts students and food workers in Southern Turkey Food and Health TR DİZİN | |
6 | Hakemli Uluslararası | ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİN,TÜREMİŞ BAYRAM Alin,TERKURAN MEVHİBE Antibacterial Effect of Bacteriocinogenic Enterococci from Different Sources on Listeria monocytogenes Journal of Agricultural Sciences SCI-Expanded | |
7 | Hakemli Ulusal | TERKURAN MEVHİBE,ERGİNKAYA ZERRİN THE RELATIONSHIPS BETWEEN SERVING TEMPERATURES AND MICROBIOLOGICAL QUALITY OF NORMAL AND DIETARY MEALS PRODUCED IN A UNIVERSITY HOSPITAL KITCHEN Gıda TR DİZİN | |
8 | Hakemli Uluslararası | TERKURAN MEVHİBE,ERGİNKAYA ZERRİN,ÜNAL TURHAN EMEL,GÜRAN MÜMTAZ,KIZILYILDIRIM SUNA,UĞUR GÖKÇE,KÖKSAL FATİH The relationship between virulence factors and vancomycin resistance among Enterococci collected from food and human samples in Southern Turkey Ankara Üniversitesi, Veterinerlik Fakültesi Dergisi SCI-Expanded | |
9 | Hakemli Uluslararası | TERKURAN MEVHİBE,ERGİNKAYA ZERRİN,ÜNAL TURHAN EMEL,GÜVEN GÖKMEN TÜLİN,KIZILYILDIRIM SUNA,KÖKSAL FATİH Comparison of Genotypic Diversity and Vancomycin Resistance ofEnterococci Isolated from Foods and Clinical Sources inAdana Region of Turkey kafkas üniversitesi veterinerlik fakültesi dergisis SCI-Expanded | |
10 | Hakemli Uluslararası | TERKURAN MEVHİBE,ERGİNKAYA ZERRİN,ÜNAL TURHAN EMEL,AKÇİMEN BERİL,KÖKSAL FATİH The determination of vancomycin resistance and hemolytic activities of enterococci from cheese, sucuk and chicken meat, fruit and vegetables in Adana region of Turkey Current Opinion in Biotechnology SCI | |
11 | Hakemli Ulusal | TERKURAN MEVHİBE,EVLİYA BÜLENT Adana Piyasasında Tüketime Sunulan Sade-Kaymaklı Dondurmalarının Mikrobiyolojik Kalitelerinin Tüketici Sağlığı Açısından Değerlendirilmesi GIDA TR DİZİN |
1 | UluslararasıTam metin bildiriTERKURAN MEVHİBEPROBIOTIC PROPERTIES OF FOODBORNE ENTEROCOCCI03.10.2019 |
2 | UlusalÖzet bildiriTERKURAN MEVHİBE,ERGİNKAYA ZERRİNVRE Enfeksiyonlarında Gıda Zincirinin Rolü05.10.2017 |
3 | UluslararasıTam metin bildiriTERKURAN MEVHİBEPROBLEMS OF FOODBORNE VIRUSES IN CATERING SECTOR09.10.2020 Erişim linki |
4 | UluslararasıTam metin bildiriTERKURAN MEVHİBECOVID -19 PROPAGATION AND FOOD SAFETY (COVID -19 YAYILIMI VE GIDA GÜVENLIĞI)17.04.2021 Erişim linki |
5 | UluslararasıTam metin bildiriTERKURAN MEVHİBEEFFECTS OF FOOD IRRADIATION TECHNIQUE ON FOODBORNE PATHOGENIC VIRUSES (GIDA IŞINLAMA TEKNİĞİNİN GIDA KAYNAKLI PATOJENİK VÜRÜSLER ÜZERİNE ETKİLERİ)12.04.2021 Erişim linki |
1 | Gıda ve Klinik Kaynaklı Acinetobacter spp.’nin antibiyotik Direnç Özelliklerinin, Genetik Benzerliklerinin ve Antibiyotik Direnç Genlerinin Karşılaştırılması.Comparison of Antibiotic Resistance Properties, Genetic Similarities and Antibiotic Resistance Genes of Acinetobacter spp. isolated from Food and Clinical Sources. |
1 | Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı HastanesiGıda MühendisiGıda Mühendisi, yemekçilik Hizmetleri Sorumlusu2013-2018 |
2 | Çukurova Üniversitesi Tıp fakültesi Balcalı Hastanesi Kan merkeziKalite YöneticisiKalite Yöneticisi/ ISO 9001:2008 kurulumu ve akreditasyonu2008-2014 |