
Ayşe Tülin ÖZ
MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ
- E-Posta aysetulinoz[at]osmaniye.edu.tr
- Telefon +90 328 827 10 00
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi
Eğitim Bilgileri
Lisans 1991-1995
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİZİRAAT FAKÜLTESİ
BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BAHÇE BİTKİLERİ PR.
Doktora 2001-2006
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİFEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
BAHÇE BİTKİLERİ (DR)
Yüksek Lisans 1997-2000
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİFEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
BAHÇE BİTKİLERİ (YL) (TEZLİ)
Projeler Çalışmalar
04.02.2022
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)Yer Fıstığında Fungal Kaynaklı Aflatoksin Oluşumunun Hekzanal Buhar Uygulaması ile Önlenmesi
Tamamlandı
15.06.2020
-Tübitak 1002Pestisitlere Alternatif Hekzanal Uygulamasının Çilek Raf Ömrü ve Kalitesi Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
Tamamlandı
30.04.2017
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi“Hicaznar” Nar Meyvelerinde Derim Sonrası Fungal Bozulmalar ve Üşüme Zararının Kontrolü Üzerine Gamma –Aminobütirik Asit Uygulamasının Etkisinin Belirlenmesi.
Tamamlandı
Uzmanlık Alanları
İlgili Sektörler
Özel Sektör Danışmanlıkları
Uluslararası Makaleler
Hakemli
UluslararasıAYVAZ SÖNMEZ DUYGU,ÖZ AYŞE TÜLİN,Ali Arfa,KAFKAS NESİBE EBRU,BİLGİN ÖMER FARUK
Improving blueberry cold storage quality: the effect of preharvest hexanal application on chilling injuries and antioxidant defense mechanisms 2024
Yayın Yılı: 2024
Hakemli
UluslararasıÖZ AYŞE TÜLİN, Ali Arfa
Retaining overall quality of fresh figs by postharvest hexanal vapor treatment during cold storage 2023
Yayın Yılı: 2023
Hakemli
UluslararasıÖZ AYŞE TÜLİN, Eryol Büşra, Ali Arfa
Postharvest hexanal application delays senescence and maintains quality in persimmon fruit during low‐temperature storage 2023
Yayın Yılı: 2023