
Firuze CEYLAN
KADİRLİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
- E-Posta firuzeceylan[at]osmaniye.edu.tr
- Telefon +90 328 827 10 00
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi
Eğitim Bilgileri
Doktora 2019-2024
ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİTURİZM FAKÜLTESİ
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI
Yüksek Lisans 2017-2019
ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİTURİZM FAKÜLTESİ
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI
Lisans 2007-2012
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİTURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU
YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ PR.
Projeler Çalışmalar
06.05.2019
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiYENİLEBİLİR OTLARIN YİYECEK HAZIRLAMADA KULLANIMI: TİRŞİK OTU (ARUM MACULATUM L.)
Tamamlandı
Uzmanlık Alanları
İlgili Sektörler
Özel Sektör Danışmanlıkları
Uluslararası Makaleler
Hakemli
UluslararasıONUR MERVE, CEYLAN FİRUZE
Heritage of the Anatolian geography: registered varieties of ancestral wheat (siyez, gacer, and menceki) 2023
Yayın Yılı: 2023
Hakemli
UluslararasıCEYLAN FİRUZE, AKAR ŞAHİNGÖZ SEMRA
Using ethnobotanical plants in food preparation: Cuckoo pint (Arum maculatum L.) 2022
Yayın Yılı: 2022
Hakemli
UluslararasıÖZKAYA FÜGEN,CEYLAN FİRUZE,ÖZTÜRK BATUHAN
Türk Tatlısı: Veganlar İçin Keşkül 2020
Yayın Yılı: 2020