
Halef DİZLEK
MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ
- E-Posta hdizlek[at]osmaniye.edu.tr
- Telefon +90 328 827 10 00
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi
Eğitim Bilgileri
Lisans 1993-1998
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİZİRAAT FAKÜLTESİ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR.
Yüksek Lisans 1998-2003
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİFEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)
Doktora 2003-2010
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİFEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)
Projeler Çalışmalar
02.06.2023
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)Kestane Kahvesi ve Kestane Sütü Üretim Prosesleri ile Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi, Kestane Sütü Posasının Bazı Unlu Mamullerde Kullanım Olanaklarının Araştırılması.
Beklemede
16.07.2019
TÜBİTAK PROJESİDetermination of basic criteria that influence the functionality of gluten protein fractions and gluten complex on dough and bread characteristics
Tamamlandı
25.10.2017
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiEkmeklik Buğdaylara (Triticum aestivum L.) İki Kez Uygulanan Tavlama İşleminin Unun Renk, Kül, Teknolojik, Reolojik ve Ekmeklik Özelliklerine Etkisi
Tamamlandı
Uzmanlık Alanları
- Gıda Mühendisliği
- Gıda Teknolojisi
- Tahıl İşleme Teknolojisi
- Gıda Kimyası
İlgili Sektörler
Özel Sektör Danışmanlıkları
Uluslararası Makaleler
Hakemli
UluslararasıTeles Alexandre Gonçalves,da Silva Washington Azevêdo,de Menezes Cícero Beserra,Carlos Lanamar de Almeida,Gonçalves Aline Cristina Arruda,de Carvalho Carlos Wanderlei Piler,DİZLEK HALEF,Queiroz Valéria Aparecida Vieira
Processes applied to whole sorghum flour: effects on technological, antioxidant and sensory properties of gluten-free cakes 2025
Yayın Yılı: 2025
Hakemli
UluslararasıDİZLEK HALEF,ÖZER MEHMET SERTAÇ
Comparison of methods used to determine protease activities of insect (Eurygaster integriceps) damaged wheat and flour 2025
Yayın Yılı: 2025
Hakemli
UluslararasıYILMAZ IŞILAY,ÖZER MEHMET SERTAÇ,DİZLEK HALEF
Production of functional white bread enriched with various dietary fibers with high consumer acceptance 2025
Yayın Yılı: 2025