Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi

Eğitim Bilgileri

Lisans 1993-1998
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

ZİRAAT FAKÜLTESİ

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR.

Yüksek Lisans 1998-2003
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)

Doktora 2003-2010
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)

Projeler Çalışmalar

02.06.2023
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)

Kestane Kahvesi ve Kestane Sütü Üretim Prosesleri ile Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi, Kestane Sütü Posasının Bazı Unlu Mamullerde Kullanım Olanaklarının Araştırılması.

Beklemede

16.07.2019
TÜBİTAK PROJESİ

Determination of basic criteria that influence the functionality of gluten protein fractions and gluten complex on dough and bread characteristics

Tamamlandı

25.10.2017
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

Ekmeklik Buğdaylara (Triticum aestivum L.) İki Kez Uygulanan Tavlama İşleminin Unun Renk, Kül, Teknolojik, Reolojik ve Ekmeklik Özelliklerine Etkisi

Tamamlandı

Uzmanlık Alanları

  • Gıda Mühendisliği
  • Gıda Teknolojisi
  • Tahıl İşleme Teknolojisi
  • Gıda Kimyası

İlgili Sektörler

Özel Sektör Danışmanlıkları

Uluslararası Makaleler

Hakemli
Uluslararası

Teles Alexandre Gonçalves,da Silva Washington Azevêdo,de Menezes Cícero Beserra,Carlos Lanamar de Almeida,Gonçalves Aline Cristina Arruda,de Carvalho Carlos Wanderlei Piler,DİZLEK HALEF,Queiroz Valéria Aparecida Vieira

Processes applied to whole sorghum flour: effects on technological, antioxidant and sensory properties of gluten-free cakes 2025

Yayın Yılı: 2025

Hakemli
Uluslararası

DİZLEK HALEF,ÖZER MEHMET SERTAÇ

Comparison of methods used to determine protease activities of insect (Eurygaster integriceps) damaged wheat and flour 2025

Yayın Yılı: 2025

Hakemli
Uluslararası

YILMAZ IŞILAY,ÖZER MEHMET SERTAÇ,DİZLEK HALEF

Production of functional white bread enriched with various dietary fibers with high consumer acceptance 2025

Yayın Yılı: 2025