Önder YAYLA
KADİRLİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
- E-Posta onderyayla[at]osmaniye.edu.tr
- Telefon +90 328 827 10 00
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi
Eğitim Bilgileri
Doktora 2014-2019
ANADOLU ÜNİVERSİTESİSOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (DR)
Yüksek Lisans 2012-2014
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİSOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK (YL) (TEZLİ)
Lisans 2007-2012
İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİUYGULAMALI TEKNOLOJİ VE İŞLETMECİLİK YÜKSEKOKULU
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PR. (İNGİLİZCE) (TAM BURSLU)
Lisans 2003-2005
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİUYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ PR. (İNGİLİZCE)
Lisans 2010-2011
HAAGA-HELIA UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES
Projeler Çalışmalar
08.04.2025
TÜBİTAK PROJESİTürk Döneri ve Geleneksel Şerbetlerin Eşleştirilmesi
Devam Ediyor
20.03.2023
TÜBİTAK PROJESİTrabzon Lezzet Rotalarının Oluşturulması
Tamamlandı
20.03.2023
TÜBİTAK PROJESİGelenekselden Yeniliğe: Yer Fıstıklı Türk Kahvesi Geliştirilmesi ve Besin Değerinin Hesaplanması
Tamamlandı
Uzmanlık Alanları
- Turizm
- Gastronomi Ve Mutfak Sanatları
- Coğrafi Bilgi Sistemleri
İlgili Sektörler
- Turizm
- Yiyecek İçecek İşletmeciliği
- Ağırlama Endüstrisi
Özel Sektör Danışmanlıkları
Uluslararası Makaleler
Hakemli
UluslararasıYAYLA ÖNDER,BİRGÜLLÜ CENNET
The Impact of Restaurant Rating Systems on Chefs: A Discourse Analysis of the Film Boiling Point 2025
Yayın Yılı: 2025
Hakemli
UluslararasıYAYLA ÖNDER,MARAZ FATMA
The impact of food neophobia on career preferences among generation Z: A comparative study of gastronomy and culinary arts students at OKU 2024
Yayın Yılı: 2024
Hakemli
UluslararasıYAYLA ÖNDER,ÖZGÜR GÖDE MERVE,EKİNCEK SEMA
Global palates: unraveling digital nomads’ culinary journeys and gastro-tourist profiles 2024
Yayın Yılı: 2024