Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi

Eğitim Bilgileri

Doktora 2014-2019
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (DR)

Yüksek Lisans 2012-2014
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK (YL) (TEZLİ)

Lisans 2007-2012
İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ

UYGULAMALI TEKNOLOJİ VE İŞLETMECİLİK YÜKSEKOKULU

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PR. (İNGİLİZCE) (TAM BURSLU)

Lisans 2003-2005
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ PR. (İNGİLİZCE)

Lisans 2010-2011
HAAGA-HELIA UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES

Projeler Çalışmalar

08.04.2025
TÜBİTAK PROJESİ

Türk Döneri ve Geleneksel Şerbetlerin Eşleştirilmesi

Devam Ediyor

20.03.2023
TÜBİTAK PROJESİ

Trabzon Lezzet Rotalarının Oluşturulması

Tamamlandı

20.03.2023
TÜBİTAK PROJESİ

Gelenekselden Yeniliğe: Yer Fıstıklı Türk Kahvesi Geliştirilmesi ve Besin Değerinin Hesaplanması

Tamamlandı

Uzmanlık Alanları

  • Turizm
  • Gastronomi Ve Mutfak Sanatları
  • Coğrafi Bilgi Sistemleri

İlgili Sektörler

  • Turizm
  • Yiyecek İçecek İşletmeciliği
  • Ağırlama Endüstrisi

Özel Sektör Danışmanlıkları

Uluslararası Makaleler

Hakemli
Uluslararası

YAYLA ÖNDER,BİRGÜLLÜ CENNET

The Impact of Restaurant Rating Systems on Chefs: A Discourse Analysis of the Film Boiling Point 2025

Yayın Yılı: 2025

Hakemli
Uluslararası

YAYLA ÖNDER,MARAZ FATMA

The impact of food neophobia on career preferences among generation Z: A comparative study of gastronomy and culinary arts students at OKU 2024

Yayın Yılı: 2024

Hakemli
Uluslararası

YAYLA ÖNDER,ÖZGÜR GÖDE MERVE,EKİNCEK SEMA

Global palates: unraveling digital nomads’ culinary journeys and gastro-tourist profiles 2024

Yayın Yılı: 2024