Tülin EKER
MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ
- E-Posta tulinsahin[at]osmaniye.edu.tr
- Telefon +90 328 827 10 00
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi
Eğitim Bilgileri
Doktora 2016-2021
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİZİRAAT FAKÜLTESİ
Lisans 2007-2012
ANKARA ÜNİVERSİTESİMÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Yüksek Lisans 2013-2016
OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİMÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Post-Doktora 2025-
HERIOT-WATT UNIVERSITY
Post-Doktora 2023-2024
ADANA ALPARSLAN TÜRKEŞ BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİMÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI
Projeler Çalışmalar
04.04.2024
-Tübitak 1001Yer Fıstığı Kabuğundan Yeşil Ekstraksiyon Ile Luteolin Eldesi, Luteolinin Proniyozomal Enkapsülasyonu Ve Zebra Balığı Modeli Ile Antikanser Özelliğinin Saptanması
Devam Ediyor
10.07.2024
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiİncir çekirdeğinin aroma bileşiklerinin ve fenolik fraksiyonünün karakterizasyonu: Mor (Bursa siyahı) ve yeşil (Abbas) çeşitlerin kıyaslanması
Devam Ediyor
01.06.2023
TÜBİTAK PROJESİYer Fıstığı Zarının Biyorafinasyonu; Süperkritik-Karbondioksit Ekstraksiyonunun Optimizasyonu, Ekstraktın Proniozom ile Enkapsülasyonu ve Karakterizasyonu
Tamamlandı
Uzmanlık Alanları
İlgili Sektörler
Özel Sektör Danışmanlıkları
Uluslararası Makaleler
Hakemli
UluslararasıEKER TÜLİN,ÖZ AYŞE TÜLİN
Sugar Composition and Biochemical Properties of Fig Seed Obtained from Abbas Variety 2025
Yayın Yılı: 2025
Hakemli
UluslararasıEKER TÜLİN,TURAN RABİA
Çimlenmenin Beyaz, Kırmızı ve Siyah Darı (Pennisetum glaucum) Ununun Kimyasal Bileşimi, Fenolik ve Antioksidan Potansiyeline Etkisi 2024
Yayın Yılı: 2024
Hakemli
UluslararasıEKER TÜLİN, DARICI MERVE, CABAROĞLU TURGUT
The impact of seed size on volatile composition in roasted peanuts extracted by the Purge and Trap method 2023
Yayın Yılı: 2023