Proje 1Sayısı
Patent 0Sayısı
Tasarım 0Sayısı
Ödül 0Sayısı
Tez 0Sayısı
Atıf 21Sayısı
Yayın 12Sayısı
|
1 | Doktora2019-2024ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI |
2 | Yüksek Lisans2017-2019ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI |
3 | Lisans2007-2012ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ PR. |
İngilizce | 2016 | e-YDS | 66.25000 |
1 | Bilimsel Kitap | Tatlı ve Pasta Üretimi Bölüm Adı: Tatlı ve Pasta Üretiminde Kullanılan Malzemeler, AKAR ŞAHİNGÖZ SEMRA, CEYLAN FİRUZE, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK Editör: AKAR ŞAHİNGÖZ Semra, ŞİMŞEK Neslihan, DEMİR Şule, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :432, ISBN :978-625-417-658-6, Bölüm Sayfaları: 23-69 | |
2 | Bilimsel Kitap | halk gastronomisi Bölüm Adı: HATAY’DA ZEYTİN VE ZEYTİN ÜRÜNLERİNİN MUTFAKTA KULLANIMI, KÜÇÜKKÖMÜRLER SAİME, CEYLAN FİRUZE, TEMİZKAN BEKİR, KAYA SENANUR, Motif Vakfı Yayınları Editör: Mehmet AÇA - Ömür CEYLAN - Sezen GÜNGÖR, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :903, ISBN :978-975-9049-35-5, Bölüm Sayfaları: 441-455 |
1 | Hakemli Uluslararası | ONUR MERVE, CEYLAN FİRUZE Heritage of the Anatolian geography: registered varieties of ancestral wheat (siyez, gacer, and menceki) Springer Science and Business Media LLC scopus | |
2 | Hakemli Uluslararası | CEYLAN FİRUZE, AKAR ŞAHİNGÖZ SEMRA Using ethnobotanical plants in food preparation: Cuckoo pint (Arum maculatum L.) International Journal of Gastronomy and Food Science SCI-Expanded | |
3 | Hakemli Uluslararası | ÖZKAYA FÜGEN,CEYLAN FİRUZE,ÖZTÜRK BATUHAN Türk Tatlısı: Veganlar İçin Keşkül Ankara Sağlık Bilimleri Dergisi CiteFactor, TürkiyeAtıfDizini, IndexCopernicus, SOBIAD | |
4 | Hakemli Uluslararası | CEYLAN FİRUZE,ŞAHİNGÖZ SEMRA Yenilebilir Otlar Tüketim Alışkanlığı: Düziçi Örneği (Edible Herbs Habitual Consumption: Düziçi Example) Journal of Tourism and Gastronomy Studies TR DİZİN | |
5 | Hakemli Uluslararası | CEYLAN FİRUZE,YAMAN MELEK Ritüele Dönüşen Mutfak: Mevlevi Mutfağı İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi TR DİZİN |
1 | UluslararasıTam metin bildiriCEYLAN VELİ,CEYLAN FİRUZE,YAMAN MELEK70 Yıl Sonra Gelen Değişim: Doğu Ekspresi Yolculuğunun Gastronomi Turizmi Kapsamında Değerlendirilmesi01.11.2018 |
2 | UluslararasıTam metin bildiriİNAN NURAY,CEYLAN FİRUZE,ONUR MERVEMOLEKÜLER GASTRONOMİ ALANINDA KULLANILAN BAZI TEKNİKLER: KÜRELEŞME ve ENKAPSÜLASYON26.10.2016 |
3 | UluslararasıTam metin bildiriKÜÇÜKKÖMÜRLER SAİME, CEYLAN FİRUZE, TEMİZKAN BEKİR, KAYA SENANURHATAY’DA ZEYTİN VE ZEYTİN ÜRÜNLERİNİN MUTFAKTA KULLANIMI28.10.2022 |
4 | UluslararasıTam metin bildiriCEYLAN VELİ, CEYLAN FİRUZE, YAMAN MELEK70 Yıl Sonra Gelen Değişim: Doğu Ekspresi Yolculuğunun Gastronomi Turizmi Kapsamında Değerlendirilmesi01.11.2018 |
5 | UluslararasıTam metin bildiriKÜÇÜKKÖMÜRLER SAİME,CEYLAN FİRUZE,YAVUZ NESLİHAN,SARAÇ DilekYenilebilir Yabani Otlar ve Mutfakta Geleneksel Kullanımı: Kadirli Örneği21.07.2023 |
1 | YENİLEBİLİR OTLARIN YİYECEK HAZIRLAMADA KULLANIMI: TİRŞİK OTU (ARUM MACULATUM L.)Yenilebilir Otlar, Tirşik Otu |