Proje 8Sayısı
Patent 0Sayısı
Tasarım 0Sayısı
Ödül 0Sayısı
Tez 12Sayısı
Atıf 172Sayısı
Yayın 53Sayısı
|
1 | Doktora2007-2012İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR) (İNGİLİZCE) |
2 | Lisans1996-2000EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. |
3 | Yüksek Lisans2001-2004İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİYOTEKNOLOJİ (YL) (TEZLİ) (İNGİLİZCE) |
İngilizce | 2011 | ÜDS | 82.500 |
İngilizce | 2007 Bahar | KPDS | 83 |
Kitap Bilgisi Bulunamadı |
1 | Hakemli Uluslararası | DEMİR HANDE, AYDEMİR LEVENT YURDAER, ÖZEL MUHAMMED ŞEFİK, KOCA ESRA, ŞİMŞEK ASLANOĞLU MERİÇ Application of plant‐based proteins for fortification of oat yogurt storage stability and bioactivity Wiley SCI-Expanded | |
2 | Hakemli Uluslararası | DEMİR HASAN, DEMİR HANDE, Loncar Biljana, Pezo Lato, Brandic Ivan, Voca Neven, Yilmaz Fatma Optimization of Caper Drying Using Response Surface Methodology and Artificial Neural Networks for Energy Efficiency Characteristics Energies SCI-Expanded | |
3 | Hakemli Uluslararası | DEMİR HASAN, DEMİR HANDE, Loncar Biljana, Nicetin Milica, Pezo Lato, Yilmaz Fatma Artificial neural network and kinetic modeling of capers during dehydration and rehydration processes Wiley SCI-Expanded | |
4 | Hakemli Uluslararası | Nicetin Milica, Pezo Lato, Pergal Marija, Loncar Biljana, Filipovic Vladimir, Kneževic Violeta, DEMİR HANDE, Filipovic Jelena, Manojlovic Dragan Celery Root Phenols Content, Antioxidant Capacities and Their Correlations after Osmotic Dehydration in Molasses Foods SCI-Expanded | |
5 | Hakemli Uluslararası | DEMİR HANDE, ÇELİK SEYDA, ÇELEBİ SEZER YASEMİN Effect of ultrasonication and vacuum impregnation pretreatments on the quality of beef marinated in onion juice a natural meat tenderizer SAGE Publications SCI-Expanded | |
6 | Hakemli Uluslararası | DEMİR HANDE, ŞİMŞEK MERİÇ, yıldırım Gülşah Effect of oat milk pasteurization type on the characteristics of yogurt LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY SCI-Expanded | |
7 | Hakemli Uluslararası | ŞİMŞEK MERİÇ, EKE BELMA, DEMİR HANDE Characterization of carboxymethyl cellulose-based antimicrobial films incorporated with plant essential oils International Journal of Biological Macromolecules SCI-Expanded | |
8 | Hakemli Uluslararası | DEMİR HANDE,yıldız mustafa kemal,becerikli ismail,ÜNLÜTÜRK SEVCAN,kaya zehra Impact of Pasteurization Process on the Quality and Marination Properties of Onion Juice Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi Index copernicus | |
9 | Hakemli Uluslararası | DEMİR HASAN,CİHAN ERTUĞRUL,DEMİR HANDE 3D simulation of transport phenomena of onion drying with moving boundary in a vacuum oven Journal of Food Process Engineering SCI-Expanded | |
10 | Hakemli Uluslararası | DEMİR HANDE,Kılınç Ayşe Effect of batch and continuous thermosonication on the microbialand physicochemical quality of pumpkin juice JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE SCI-Expanded | |
11 | Hakemli Ulusal | DEMİR HANDE,Kılınç Ayşe TERMOSONİKASYON UYGULAMASININ BAL KABAĞI SUYUNUN BİYOAKTİF BİLEŞEN VE ANTİOKSİDAN KAPASİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ GIDA / THE JOURNAL OF FOOD TR DİZİN | |
12 | Hakemli Uluslararası | SÜFER ÖZGE,DEMİR HANDE,Sezer Seda Convective and microwave drying of onion slices regarding texture attributes CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES SCI-Expanded | |
13 | Hakemli Uluslararası | DEMİR HANDE,yıldız mustafa kemal,becerikli ismail,ÜNLÜTÜRK SEVCAN,kaya zehra Assessing the Impact of Non-Thermal and Thermal Treatment on The Shelf-Life of Onion Juice CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES SCI-Expanded | |
14 | Hakemli Uluslararası | DEMİR HANDE,oral mehmet onur Nonthermal pasteurization of onion juice by continuous UV-C reactor JOURNAL OF FOOD SAFETY SCI | |
15 | Hakemli Ulusal | DEMİR HANDE,sezer seda,SÜFER ÖZGE Soğan Dilimlerinin Kurutulması Esnasında Renk Değişimine Etki Eden Faktörlerin Yanıt Yüzey Yöntemi İle Belirlenmesi GIDA / THE JOURNAL OF FOOD TR DİZİN | |
16 | Hakemli Uluslararası | SÜFER ÖZGE,Sezer Seda,DEMİR HANDE Thin layer mathematical modeling of convective, vacuum and microwave drying of intact and brined onion slices Journal of Food Processing and Preservation SCI-Expanded | |
17 | Hakemli Uluslararası | DEMİR HANDE,TARI CANAN Effect of Physico chemical Parameters on the Polygalacturonase of an Aspergillus sojae Mutant using Wheat Bran an Agro industrial Waste via Solid state Fermentation Journal of the Science of Food and Agriculture SCI-Expanded | |
18 | Hakemli Ulusal | SÜFER ÖZGE,BOZOK FUAT,DEMİR HANDE Usage of Edible Mushrooms in Various Food Products Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology TR DİZİN | |
19 | Hakemli Uluslararası | DEMİR HANDE,TARI CANAN Bioconversion of wheat bran for polygalacturonase production by Aspergillus sojae in tray type solid state fermentation International Biodeterioration Biodegradation SCI-Expanded | |
20 | Hakemli Ulusal | DEMİR HANDE,TARI CANAN Tarıma dayalı sanayi atıklarının katı kültür fermantasyonu ile değerlendirilmesi Sürece etki eden faktörlere genel bakış GIDA TR DİZİN | |
21 | Hakemli Uluslararası | DEMİR HANDE,TARI CANAN Valorization of wheat bran for the production of polygalacturonase in SSF of Aspergillus sojae Industrial Crops and Products SCI-Expanded | |
22 | Hakemli Uluslararası | GÖĞÜŞ NİHAN,HAKGÜDER TAZE BENGİ,DEMİR HANDE,TARI CANAN,ÜNLÜTÜRK SEVCAN,Marcelo Fernandez LAHORE Evaluation of orange peel an industrial waste for the production of Aspergillus sojae polygalacturonase considering both morphology and rheology effects TURKISH JOURNAL OF BIOLOGY SCI-Expanded | |
23 | Hakemli Uluslararası | CAN ÜÇÜNCÜ,TARI CANAN,DEMİR HANDE,BÜYÜKKİLECİ ALİ OĞUZ,ÖZEN FATMA BANU Dilute Acid Hydrolysis of Apple Orange Apricot and Peach Pomaces as Potential Candidates for Bioethanol Production Journal of Biobased Materials and Bioenergy SCI-Expanded | |
24 | Hakemli Uluslararası | DEMİR HANDE,GÖĞÜŞ NİHAN,TARI CANAN,DOREEN HEERD,LAHORE MARCELO FERNANDEZ Optimization of the process parameters for the utilization of orange peel to produce polygalacturonase by solid state fermentation from an Aspergillus sojae mutant strain TURKISH JOURNAL OF BIOLOGY SCI-Expanded | |
25 | Hakemli Uluslararası | BÜYÜKKİLECİ ALİ OĞUZ,TARI CANAN,MARCELLO Fernandez-Lahore,DEMİR HANDE,GÖĞÜŞ NİHAN Optimization of Exo Polygalacturonase Production from Orange Peel by Aspergillus sojae Journal of Biotechnology SCI-Expanded | |
26 | Hakemli Uluslararası | DEMİR HANDE,TARI CANAN Alkaline protease production from alkalophilic Bacillus sp isolated from natural habitats Enzyme and Microbial Technology SCI-Expanded | |
27 | Hakemli Uluslararası | TARI CANAN,DEMİR HANDE,TOKATLI E.FİGEN Optimization of a growth medium using a statistical approach for the production of an alkaline protease from a newly isolated Bacillus sp L21 Process Biochemistry SCI |
1 | UlusalÖzet bildiriAydın Kübra,Kandilci Leyla,Kır Yasemin,SÜFER ÖZGE,DEMİR HANDEKurutulmuş Bal Kabağı İçeren Bebek Maması25.04.2019 |
2 | UlusalÖzet bildiriOcakçı Ümmügülsüm,Çörekçioğlu Aycan,DEMİR HANDE,SÜFER ÖZGE,Taşkoparan Seçil“Siyah Sarımsak İlavesinin Hindi Köftesinin Mikrobiyal Kalitesi Üzerine Etkisi25.04.2019 |
3 | UluslararasıÖzet bildiriDEMİR HANDE,GÖĞÜŞ BAĞIŞ NİHAN,TARI CANAN,Heerd Doreen,Lahore Marcello FernandezOptimization of polygalacturonase production from Aspergillus sojae by using orange peel11.11.2009 |
4 | UluslararasıÖzet bildiriTARI CANAN,GÖĞÜŞ BAĞIŞ NİHAN,DEMİR HANDE,Lahore Marcello Fernandez,Heerd DoreenOptimization of medium composition for the production of polygalacturonase from a new mutant Aspergillus sojae strain by submerged fermetation22.03.2010 |
5 | UluslararasıÖzet bildiriDEMİR HANDE,TARI CANAN,üçüncü canProduction of a pectinase from Aspergillus sojae by solid-state fermentation: Screening of the agro-industrial residues of food industry26.05.2011 |
6 | UluslararasıÖzet bildiriüçüncü can,TARI CANAN,ÖZEN FATMA BANU,DEMİR HANDEOptimization of phosphoric acid hydrolysis of fruit pomaces potential candidates for bioethanol production26.05.2011 |
7 | UluslararasıÖzet bildiriDEMİR HANDE,GÖĞÜŞ BAĞIŞ NİHAN,TARI CANANThe comparison of biochemical properties of exo-polygalacturonases produced by solid state and submerged fermentations using an Aspergillus sojae mutant strain31.10.2011 |
8 | UluslararasıÖzet bildiriDEMİR HANDE,ÇOBAN IŞIK,SARGIN SAİT,TARI CANANStudy on the scale-up of polygalacturonase production in a horizontal drum solid-state bioreactor13.07.2013 |
9 | UluslararasıÖzet bildiriyıldız mustafa kemal,becerikli ismail,SÜFER ÖZGE,DEMİR HANDEOnion juice production for food industry26.05.2014 |
10 | UluslararasıÖzet bildiriDEMİR HANDE,TARI CANANProduction of polygalacturonase with a food industry residue in SSF of Aspergillus sojae26.05.2014 |
11 | UlusalÖzet bildiriDEMİR HANDE,TARI CANAN,TOKATLI E.FİGENBacillus L21 suşundan alkali proteaz üretmek üzere geliştirilen endüstriyel besi ortamın yüzey tepki metoduyla optimizasyonu31.08.2005 |
12 | UlusalÖzet bildiriSÜFER ÖZGE,BOZOK FUAT,DEMİR HANDEYenilebilir mantarların çeşitli gıdalarda kullanımı20.10.2015 |
13 | UluslararasıÖzet bildiriŞİMŞEK ASLANOĞLU MERİÇ, SÜFER ÖZGE, DEMİR HANDE, EKE BELMA, KOŞAY RABİASourdough bread with pumpkin pomace20.06.2019 Erişim linki |
14 | UlusalTam metin bildiriDEMİR HANDE,GÖĞÜŞ NİHAN,TARI CANAN,Heerd Doreen,Lahore Marcello FernandezPortakal kabuğu rendesi kullanarak Aspergillus sojae’den pektinaz üretiminin optimizasyonu05.11.2009 |
15 | UlusalÖzet bildiriDEMİR HANDE,TARI CANAN,Akbalık Güney,YENİDÜNYA ALİ FAZIL,GÜNEŞ HATİCE,HARSA HAYRİYE ŞEBNEMAlkalifilik Bacillus suşlarından elde edilen alkali proteaz enzimin üretimi ve optimizasyonu26.05.2004 |
16 | UlusalTam metin bildiriTARI CANAN,DEMİR HANDEAlkalifilik Bacillus suşlarından elde edilen proteaz enziminin karakterizasyonu19.04.2005 |
17 | UlusalÖzet bildiriSeda Sezer,SÜFER ÖZGE,DEMİR HANDEKonvektif ve mikrodalga fırında farklı sıcaklık ve sürelerde kurutulan soğan dilimlerinin matematiksel modellemesi ve bazı kalite özelliklerinin kıyaslanması13.05.2015 |
18 | UluslararasıÖzet bildiriGÖĞÜŞ NİHAN,HAKGÜDER TAZE BENGİ,TARI CANAN,DEMİR HANDE,Lahore Marcello FernandezEffect of process parameters on polygalacturonase production by mutant strain of Aspergillus sojae in serial bioreactor system26.05.2011 |
19 | UluslararasıÖzet bildiriDEMİR HANDE,TARI CANANBioconversion of wheat bran into polygalacturonase using Aspergillus sojae in solid state fermentation14.09.2011 |
20 | UluslararasıÖzet bildiriDEMİR HANDE,Kılınç AyşeAssessing the impact of conventional heat treatment on the quality of pumpkin juice24.10.2018 |
21 | UluslararasıÖzet bildiriDEMİR HANDE,oral mehmet onurEffect of continuous UV-C pasteurization on the shelf-life and tenderizing power of onion juice18.10.2018 |
22 | UluslararasıÖzet bildiriDEMİR HANDE,yıldız mustafa kemal,becerikli ismail,kaya zehra,ÜNLÜTÜRK SEVCANOnion Juice Pasteurization by UV-C Irradiation15.05.2017 |
23 | UluslararasıÖzet bildiriDEMİR HANDE,Kılınç AyşeEffects of thermosonication on quality of pumpkin juice10.10.2018 |
24 | UluslararasıÖzet bildiriSÜFER ÖZGE,DEMİR HANDE,Sezer SedaImpact of microwave drying on total phenolic content and colour of onion slices25.07.2016 |
25 | UluslararasıÖzet bildiriSÜFER ÖZGE,DEMİR HANDE,Sezer SedaTextural Characteristics of Vacuum Dried Onion Slices11.04.2018 |
26 | UluslararasıÖzet bildiriDEMİR HANDE,Oral M Onur,ÜNLÜTÜRK SEVCANOnion Juice Pasteurization By Coiled-Type UV-C Reactor System.15.05.2017 |
1 | Bal kabağı suyunun pastörizasyonuYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
2 | Soğan suyunun UV ışınlama ve geleneksel ısıl işlem kombinasyonu ile pastörizasyonuYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
3 | Soğan suyunun geleneksel ısıl işlem ile pastörizasyonuYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
4 | Soğan dilimlerinin çeşitli yöntemlerle kurutma karakteristiklerinin ve kurutma esnasinda meydana gelen değişimlerin incelenmesiYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
5 | Soğan suyunun sürekli sistem UV-C reaktörde pastörizasyonuYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
6 | UV C ışınlama işleminin soğan suyunun pastörizasyonunda kullanılabilirliğiYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
7 | Isıl işlem ve UV C ışınlama işleminin soğan suyunun pastörizasyonunda kullanılabilirliğinin ve raf ömrü üzerine olan etkisinin incelenmesiTÜBİTAK PROJESİ |
8 | Production and downstream processing of the polygalacturonase from Aspergillus sojae The effect of microbial morphology and fluid rheology on system global productivity under conditions close to industrial practice A theoretical and experimental approachPoligalakturonaz enzim üretimi saflaştırılması morfoloji ve reolojinin enzim üretimine etkileri |