Proje 17Sayısı
Patent 0Sayısı
Tasarım 0Sayısı
Ödül 1Sayısı
Tez 8Sayısı
Atıf 168Sayısı
Yayın 43Sayısı
|
1 | Yüksek Lisans1997-2000TRAKYA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ) |
2 | Lisans1991-1995ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. |
3 | Doktora2000-2007ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR) |
İngilizce | 2008 Güz | ÜDS | 65.000 |
İngilizce | 2008 Güz | ÜDS | 65.000 |
Kitap Bilgisi Bulunamadı |
1 | Hakemli Uluslararası | Şahin Koray, BOZDOĞAN ADNAN, YAŞAR KURBAN, EKER TÜLİN, KABAK BÜLENT Impact of different extraction processes on aflatoxin contamination in peanut oil Journal of Food Science and Technology SCI-Expanded | |
2 | Hakemli Uluslararası | BOZDOĞAN ADNAN, YAŞAR KURBAN Degradation kinetics of anthocyanins in red meat radish juice The Journal of Raw Materials to Processed Foods Index copernicus | |
3 | Hakemli Uluslararası | BOZDOĞAN ADNAN, YAŞAR KURBAN, SÖYLER MUSTAFA, ÖZALP COŞKUN Rheological Behavior of Sumac (Rhus coriaria L.) Extract as Affected by Temperature and Concentration and Investigation of Flow Behavior with CFD BIOINTERFACE RESEARCH IN APPLIED CHEMISTRY Emerging Sources Cıtation Index | |
4 | Hakemli Uluslararası | BOZDOĞAN ADNAN,YAŞAR KURBAN Degradation Kinetics of Anthocyanins in Shalgam Beverage Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology TR DİZİN | |
5 | Hakemli Uluslararası | KARACA OYA BERKAY,GÜZELER NURAY,TANGÜLER HASAN,YAŞAR KURBAN,AKIN MUTLU BUKET Effects of Apricot Fibre on the Physicochemical Characteristics, the Sensory Properties and Bacterial Viability of Nonfat Probiotic Yoghurts Foods SCI-Expanded | |
6 | Hakemli Uluslararası | YAŞAR KURBAN,BOZDOĞAN ADNAN Effect of The Use of Different Whey Proteins on Some Properties of Sahlep Beverage Prepared from Functional Sahlep Powder Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology TR DİZİN | |
7 | Hakemli Uluslararası | BOZDOĞAN ADNAN,YAŞAR KURBAN INCREASING THE NUTRITIONAL VALUE OF SAHLEP Journal of Food Physics Alan | |
8 | Hakemli Uluslararası | TEMİZKAN RİZA,YAŞAR KURBAN,HAYALOĞLU ALİ ADNAN Changes during ripening in chemical composition proteolysis volatile composition and texture in Kashar cheese made using raw bovine ovine or caprine milk International Journal of Food Science and Technology SSCI | |
9 | Hakemli Uluslararası | HAYALOĞLU ALİ ADNAN,TÖLÜ CEMİL,YAŞAR KURBAN Influence of goat breeds and starter culture systems on gross composition and proteolysis in Gokceada goat cheese during ripening Small Ruminant Research SSCI | |
10 | Hakemli Uluslararası | HAYALOĞLU ALİ ADNAN,YAŞAR KURBAN,TÖLÜ CEMİL,ŞAHİNGİL DİDEM Characterizing volatile compounds and proteolysis in Gokceada artisanal goat cheese Small Ruminant Research SSCI | |
11 | Hakemli Uluslararası | HAYALOĞLU ALİ ADNAN,TÖLÜ CEMİL,YAŞAR KURBAN,ŞAHİNGİL DİDEM Volatiles and sensory evaluation of goat milk cheese Gokceada as affected by goat breeds Gokceada and Turkish Saanen and starter culture systems during ripening Journal of Dairy Science SSCI | |
12 | Hakemli Uluslararası | YASAR KURBAN, GUZELER NURAY Effects of coagulant type on the physicochemical and organoleptic properties of Kashar cheese International Journal of Dairy Technology SCI | |
13 | Hakemli Uluslararası | Yaşar Kurban, Kahyaoglu Talip, Şahan Nuray Dynamic rheological characterization of salep glucomannan galactomannan based milk beverages Food Hydrocolloids SCI | |
14 | Hakemli Uluslararası | Karagul Yuceer Y., Tuncel B., Guneser O., Engin B., Isleten M., Yasar K., Mendes M. Characterization of aroma active compounds sensory properties and proteolysis in Ezine cheese Journal of Dairy Science SCI | |
15 | Hakemli Uluslararası | KARACA OYA BERKAY, GÜVEN MEHMET, YASAR KURBAN, KAYA SEVIM, KAHYAOGLU TALIP The functional rheological and sensory characteristics of ice creams with various fat replacers International Journal of Dairy Technology SCI | |
16 | Hakemli Uluslararası | Sahan N., Yasar K., Hayaloglu A.A. Physical chemical and flavour quality of non fat yogurt as affected by a glucan hydrocolloidal composite during storage Food Hydrocolloids SCI | |
17 | Hakemli Uluslararası | Sahan Nuray, Yasar Kurban, Hayaloglu Ali A, Karaca Oya B, Kaya Ahmet Influence of fat replacers on chemical composition proteolysis texture profiles meltability and sensory properties of low fat Kashar cheese Journal of Dairy Research SCI | |
18 | Hakemli Uluslararası | KEÇELİ TÜRKAN,ŞAHAN NURAY,YAŞAR KURBAN The effect of pre acidification with citric acid on reduced fat kasharcheese AUSTRALIAN JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY SCI | |
19 | Hakemli Uluslararası | ŞAHAN NURAY,VAR IŞIL,KABAK BÜLENT,YAŞAR KURBAN,KARACA OYA BERKAY Effect of some fat replacers on microflora of low fat Kashar cheeseduring ripening ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE SCI | |
20 | Hakemli Uluslararası | GUVEN M, YASAR K, KARACA O B, HAYALOGLU A A The effect of inulin as a fat replacer on the quality of set type low fat yogurt manufacture International Journal of Dairy Technology SCI | |
21 | Hakemli Uluslararası | VAR IŞIL,ŞAHAN NURAY,KABAK BÜLENT,YAŞAR KURBAN,KARACA OYA BERKAY The effects of using exopolysaccharide producing cultures on themicrobiological physicochemical and sensory properties of ayran ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE SCI | |
22 | Hakemli Ulusal | KURULTAY ŞEFİK,YAŞAR KURBAN,ÖKSÜZ ÖMER The effect of different curd pH and stretching temperatures on somechemical properties of Kashar cheese MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL SCI |
1 | UluslararasıTam metin bildiriBOZDOĞAN ADNAN,EKER TÜLİN,YAŞAR KURBANInvestigation of Suitability for White Wine Production of Yellow Carrot14.11.2018 |
2 | UluslararasıÖzet bildiriGÜZELER NURAY,SAY DİLEK,YAŞAR KURBAN,SALER MÜCELLADamaskus (Şam) İnek Sütünün Kompozisyonu, Somatik Hücre Sayımı, Toplam Aerobik Mezofilik Bakteri Sayısı ve Mineral İçeriği08.11.2018 |
3 | UluslararasıTam metin bildiriGÜZELER NURAY,YAŞAR KURBAN,SAY DİLEKThe Quality Characteristics of Probiotic Yogurts Containing Dry Plum at Different Ratios During Storage26.06.2018 Erişim linki |
4 | UluslararasıTam metin bildiriBOZDOĞAN ADNAN,KABAK BÜLENT,YAŞAR KURBAN,Şahin Koray,EKER TÜLİNEffect of Oil Production Methods on Some Chemical Properties of Peanut Oil26.10.2018 |
5 | UluslararasıTam metin bildiriYAŞAR KURBAN,BOZDOĞAN ADNAN,Şahin Koray,EKER TÜLİN,KABAK BÜLENTThe Effect of Sampling Period on Some Chemical Properties of Peanut Oil26.10.2018 |
6 | UluslararasıTam metin bildiriBOZDOĞAN ADNAN,EKER TÜLİN,YAŞAR KURBANRed Wine Production From Red Meat Radish14.11.2018 |
7 | UluslararasıÖzet bildiriGÜZELER NURAY,YAŞAR KURBAN,SAY DİLEKThe Quality Characteristics of Probiotic Yogurts Containing Dry Plum at Different Ratios during Storage26.06.2018 |
8 | UluslararasıÖzet bildiriBOZDOĞAN ADNAN,YAŞAR KURBANInvestigation Of Degredation Kinetic Of Anthocyanins In Red Meat Radish02.05.2018 |
9 | UluslararasıÖzet bildiriYAŞAR KURBAN,BOZDOĞAN ADNANOptimization Of Tahini Rates In The Production Of MIilk Supplemented With Tahini02.05.2018 |
10 | UluslararasıÖzet bildiriYAŞAR KURBAN,BOZDOĞAN ADNANThe Effect Of Chocolate Addition At Different Ratios On Color And Sensory Properties Of Milk Supplemented With Tahini05.10.2017 |
11 | UluslararasıÖzet bildiriBOZDOĞAN ADNAN,YAŞAR KURBANDegradation Kinetics Of Anthocyanins In The Salgam Beverage03.05.2017 |
12 | UluslararasıÖzet bildiriYAŞAR KURBAN,BOZDOĞAN ADNANThe Effect Of Different Whey Proteins On The Viscosity, pH And Sensory Properties Of Salep Beverage03.05.2017 |
13 | UluslararasıTam metin bildiriGÜZELER NURAY,YAŞAR KURBAN,SAY DİLEKFarklı Miktarlarda Kuru Erik İçeren Probiyotik Yoğurtların Fizikokimyasal Özellikleri25.10.2017 Erişim linki |
14 | UlusalÖzet bildiriYAŞAR KURBANAfşin Çemeni17.04.2014 |
15 | UluslararasıÖzet bildiriYAŞAR KURBANOptimization of Sugar Utilizastion Rate in Milk Production wilth Adding Tahini16.11.2017 |
16 | UluslararasıTam metin bildiriGÜZELER NURAY,YAŞAR KURBAN,SAY DİLEKFarklı miktarlarda kuru erik içeren probiyotik yoğurtların fizikokimyasal özellikleri25.10.2017 |
17 | UluslararasıÖzet bildiriBOZDOĞAN ADNAN,YAŞAR KURBANRheological Behaviour of Sumac Rhus Coriaria L Extract as Affected by Temperature and Concentration 01 04 October 2015Sarajevo Bosnia and Herzegovina01.10.2015 |
18 | UluslararasıÖzet bildiriYAŞAR KURBAN,BOZDOĞAN ADNANEffect of Concentration and Temperature on Rheological Behaviour of Juniperus Drupacea Pekmez24.10.2013 |
19 | UluslararasıÖzet bildiriYAŞAR KURBAN,Kurtulmuş ZahideDevelopments in Ayran Poduction01.10.2015 |
20 | UluslararasıÖzet bildiriBOZDOĞAN ADNAN,YAŞAR KURBANIncreasing the nutritional value of sahlep06.06.2016 |
21 | UluslararasıÖzet bildiriYAŞAR KURBAN,BOZDOĞAN ADNANEffects of deminariled whey powder on some preperties of salep milk beverage06.06.2016 |
1 | Osmaniye İlinde Üretilen Bazı Yer Fıstıklarının ve Bu Fıstıklardan Elde Edilen Yağların Aflatoksin Yönünden İncelenmesiTÜBİTAK PROJESİ |
2 | Gıda Kimya ve Makine Mühendisliği Bölümleri Öğrenci Laboratuvarları Alt Yapı ProjesiOKÜ BAPKOM Projesi |
3 | Zorba N N Yaşar K Tambulut Y 2009 2011 Araştırıcı Köy Peynirinin Starter Kültür Kullanılarak Üretilmesi ve Mikrobiyolojik Kimyasal Duyusal Özelliklerinin İncelenmesi ÇOMU BAP 2009 111Köy Peynirinin Starter Kültür Kullanılarak Üretilmesi ve Mikrobiyolojik Kimyasal Duyusal Özelliklerinin İncelenmesi |
4 | Tölü C Yaşar K Hayaloğlu A A Şavaş T 2010 2012 Araştırıcı Gökçeada da Yetiştirilen Farklı İki Genotipteki Keçi Sütlerinden Üretilen Peynirlerin Özelliklerinin Belirlenmesi ÇOMU BAP 2010 104Gökçeada da Yetiştirilen Farklı İki Genotipteki Keçi Sütlerinden Üretilen Peynirlerin Özelliklerinin Belirlenmesi |
5 | Şahan N Yaşar K 2002 2007 Araştırıcı Kaşar peyniri özellikleri üzerine mikrobiyal rennet ve rekombinant kimozin kullanımı ve olgunlaşma süresinin etkileri Çukurova Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Birimi FBE 2002 D 164 Nolu ProjeKaşar peyniri özellikleri üzerine mikrobiyal rennet ve rekombinant kimozin kullanımı ve olgunlaşma süresinin etkileri |
6 | Güven M Karaca O B Yaşar K 2005 2007 Araştırıcı Düşük Yağ oranlı Kahramanmaraş tipi dondurma üretiminde yağ ikame maddesi ve emülgatör kullanımın dondurmaların özellikleri üzerine etkileri Çukurova Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Birimi ZF 2005 BAP 17 Nolu ProjeDüşük Yağ oranlı Kahramanmaraş tipi dondurma üretiminde yağ ikame maddesi ve emülgatör kullanımın dondurmaların özellikleri üzerine etkileri |
7 | Var I Şahan N Erginkaya Z Kabak B Yaşar K 2004 2006 Araştırıcı Oligofruktoz ve inülünin Lactobacillus acidophilus ve Bifidobacterium bifidum un gelişimi ve canlılığı üzerine etkileri Çukurova Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Birimi ZF 2004 BAP 18 Nolu ProjeOligofruktoz ve inülünin Lactobacillus acidophilus ve Bifidobacterium bifidum un gelişimi ve canlılığı üzerine etkileri |
8 | Şahan N Yaşar K 2005 2006 Araştırıcı Yağsız yoğurt üretiminde yağ ikame maddesi olarak glukan kullanılması Çukurova Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Birimi ZF 2005 BAP 16 Nolu ProjeYağsız yoğurt üretiminde yağ ikame maddesi olarak glukan kullanılması |
9 | Güven M Karaca O B Yaşar K 2004 2005 Araştırıcı Yağsız yoğurt üretiminde yağ ikame maddesi olarak inülin kullanılması Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Döner Sermeye Projesi BAP GM 01 Nolu ProjeYağsız yoğurt üretiminde yağ ikame maddesi olarak inülin kullanılması |
10 | Şahan N Yaşar K 2004 2005 Araştırıcı Farklı yöntem ve kültür kullanımın Ayran ların kalite özellikleri üzerine etkisi Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Döner Sermeye Projesi BAP GM 02 Nolu ProjeFarklı yöntem ve kültür kullanımın Ayran ların kalite özellikleri üzerine etkisi |
11 | Şahan N Yaşar K 2003 2005 Araştırıcı Yağ ikame maddelerinin az yağlı Kaşar peynirinde kullanım olanakları Çukurova Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Birimi ZF 2003 BAP 3 Nolu ProjeYağ ikame maddelerinin az yağlı Kaşar peynirinde kullanım olanakları |
12 | Keçeli T N Şahan Yaşar K 2002 2004 Araştırıcı Kaşar peyniri üretiminde sitrik asitle ön asitlendirme işleminin peynirlerin fermentasyon süresi ve kalitesi üzerine etkileri Çukurova Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Birimi ZF 2001 56 Nolu ProjeKaşar peyniri üretiminde sitrik asitle ön asitlendirme işleminin peynirlerin fermentasyon süresi ve kalitesi üzerine etkileri |
13 | Yaşar K 2009 2012 Yürütücü Yağ ikamesi olarak inulin ve simplesse kullanımının düşük yağlı Çanakkale peynir helvasının özellikleri üzerine etkisi ÇOMU BAP 2009 77ağ ikamesi olarak inulin ve simplesse kullanımının düşük yağlı Çanakkale peynir helvasının özellikleri üzerine etkisi |
14 | Yaşar K Özsoy N 2010 2012 Yürütücü Yaşar K Özsoy N 2010 2012 Yürütücü Isıl İşlemin Ezine Peynirinin Özellikleri Üzerine Etkisi ÇOMU BAP 2010 256 ÇOMU BAP 2010 256Yaşar K Özsoy N 2010 2012 Yürütücü Isıl İşlemin Ezine Peynirinin Özellikleri Üzerine Etkisi ÇOMU BAP 2010 256 |
15 | Yaşar K Temizkan R 2010 2012 Yürütücü Kaşar Peynirinin Bileşim Proteoliz Fonksiyonel ve Duyusal Özellikleri Üzerine İnek Koyun ve Keçi Sütü Kullanımının Etkisi ÇOMU BAP 2010 155Kaşar Peynirinin Bileşim Proteoliz Fonksiyonel ve Duyusal Özellikleri Üzerine İnek Koyun ve Keçi Sütü Kullanımının Etkisi |
16 | Yaşar K 2009 Araştırıcı Çanakkale ve Yakın Çevresinde Ekoloji 2009 TÜBİTAK Bilim Toplum Projeleri 109B031Çanakkale ve Yakın Çevresinde Ekoloji |
17 | Şahan N Akın M Yaşar K Karaca O B 2008 2010 Araştırıcı Farklı Oranlarda Kayısı Lifi Kullanımın Probiyotik Yağsız Yoğurdun Özellikleri Üzerine Etkisi TÜBİTAK TOVAG 107O421 Nolu Araştırma ProjesiFarklı Oranlarda Kayısı Lifi Kullanımın Probiyotik Yağsız Yoğurdun Özellikleri Üzerine Etkisi |