Proje 0Sayısı
Patent 0Sayısı
Tasarım 0Sayısı
Ödül 0Sayısı
Tez 2Sayısı
Atıf 74Sayısı
Yayın 70Sayısı
|
1 | Doktora2014-2018MERSİN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (DR) |
2 | Yüksek Lisans2012-2014ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (YL) (TEZLİ) |
3 | Lisans2007-2012AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ PR. |
İngilizce | 2022 2022/1 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) Sonuçları | YÖKDİL | 63,75000 |
1 | Ansiklopedi Maddesi | Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler Bölüm Adı: İskandinav Usulü Büfe, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: Nazmi Kozak, Metin Kozak, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :385, ISBN :978-605-254-558-4, Bölüm Sayfaları: 314-315 | |
2 | Bilimsel Kitap | Gastro Teknoloji Bölüm Adı: Geleceğin Restoranlarında Yiyecekler, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: Erdem Ahmet, Barakazı Mahmut, Göktaş Levent Selman, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :284, ISBN :978-605-254-680-2, Bölüm Sayfaları: 81-100 | |
3 | Ansiklopedi Maddesi | Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler Bölüm Adı: Fast food, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: Kozak Nazmi, Kozak Metin, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :385, ISBN :978-605-254-556-0, Bölüm Sayfaları: 370-370 | |
4 | Ansiklopedi Maddesi | Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler Bölüm Adı: Gala Büfesi, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: Kozak Nazmi, Kozak Metin, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :385, ISBN :978-605-254-557-7, Bölüm Sayfaları: 64-64 | |
5 | Ansiklopedi Maddesi | Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler Bölüm Adı: İskandinav Usulü Büfeler, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: Kozak Nazmi, Kozak Metin, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :385, ISBN :978-605-254-558-4, Bölüm Sayfaları: 314-315 | |
6 | Ansiklopedi Maddesi | Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler Bölüm Adı: Mevlevi Mutfağı, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: Kozak Nazmi, Kozak Metin, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :385, ISBN :978-605-254-561-4, Bölüm Sayfaları: 240-241 | |
7 | Ansiklopedi Maddesi | Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler Bölüm Adı: Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: Kozak Nazmi, Kozak Metin, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :385, ISBN :978-605-254-562-1, Bölüm Sayfaları: 169-169 | |
8 | Ansiklopedi Maddesi | Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler Bölüm Adı: Osmaniye, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: Kozak Nazmi, Kozak Metin, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :385, ISBN :978-605-254-562-1, Bölüm Sayfaları: 167-168 | |
9 | Ansiklopedi Maddesi | Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler Bölüm Adı: Otantik Gıda, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: Kozak Nazmi, Kozak Metin, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :385, ISBN :978-605-254-562-1, Bölüm Sayfaları: 199-199 | |
10 | Ansiklopedi Maddesi | Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler Bölüm Adı: Otantik Gıda, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: Nazmi Kozak, Metin Kozak, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :385, ISBN :978-605-254-562-1, Bölüm Sayfaları: 199-199 | |
11 | Ansiklopedi Maddesi | Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler Bölüm Adı: Yemeksepeti.com, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: Nazmi Kozak, Metin Kozak, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :417, ISBN :978-605-254-567-6, Bölüm Sayfaları: 162-163 | |
12 | Ansiklopedi Maddesi | Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar/Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler Bölüm Adı: Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: Nazmi Kozak, Metin Kozak, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :385, ISBN :978-605-254-562-1, Bölüm Sayfaları: 169-169 | |
13 | Ansiklopedi Maddesi | Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar/Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler Bölüm Adı: Osmaniye, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: Nazmi Kozak, Metin Kozak, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :385, ISBN :978-605-254-562-1, Bölüm Sayfaları: 167-168 | |
14 | Ansiklopedi Maddesi | Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler Bölüm Adı: Mevlevi Mutfağı, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: Nazmi Kozak, Metin Kozak, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :385, ISBN :978-605-254-561-4, Bölüm Sayfaları: 240-241 | |
15 | Ansiklopedi Maddesi | Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler Bölüm Adı: Gala Büfesi, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: Nazmi Kozak, Metin Kozak, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :385, ISBN :978-605-254-557-7, Bölüm Sayfaları: 64-64 | |
16 | Ansiklopedi Maddesi | Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler Bölüm Adı: Fast Food, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: Nazmi Kozak, Metin Kozak, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :385, ISBN :978-605-254-556-0, Bölüm Sayfaları: 370-370 | |
17 | Bilimsel Kitap | Handbook on Technology Application in Tourism in Asia Bölüm Adı: Technology Application in the Asian Tourism Industry: Customer Relations, ÜZÜLMEZ MERAL, Springer Editör: Azizul HASSAN, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :24, ISBN :978-981-16-2209-0, Bölüm Sayfaları: 231-255 | |
18 | Bilimsel Kitap | Technology Application in Tourism in Asia Bölüm Adı: Technology Applications in the Asian Tourism Industry in Future, ERCAN İŞTİN AYSEN, ERYILMAZ GAMZE, ÜZÜLMEZ MERAL, Springer Editör: Azizul HASSAN, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :28, ISBN :978-981-16-5460-2, Bölüm Sayfaları: 441-469 | |
19 | Ansiklopedi Maddesi | Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler Bölüm Adı: Yemeksepeti.com, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: Kozak Nazmi, Kozak Metin, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :417, ISBN :978-605-254-567-6, Bölüm Sayfaları: 162-163 | |
20 | Bilimsel Kitap | Türkiye Lezzet Rotaları Bölüm Adı: OSMANİYE, ÜZÜLMEZ MERAL, ONUR MERVE, Detay Yayıncılık Editör: İrfan YAZIZIOĞLU, Ümit SORMAZ, Cihan CANBOLAT, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :13, ISBN :978-605-254-509-6, Bölüm Sayfaları: 100-112 | |
21 | Bilimsel Kitap | İktisadi, Sosyal ve Kültürel Yönleriyle Turizm Bölüm Adı: Sustainable Cultural Tourism, ÜZÜLMEZ MERAL, Gazi Kitabevi Editör: Karabulut, Şahin, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :450, ISBN :978-625-7315-80-7, Bölüm Sayfaları: 293-308 | |
22 | Bilimsel Kitap | Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Bölüm Adı: Gastronomi ve Eğitim, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: Ozan GÜLER, Gürkan AKDAĞ, Anıl KALE, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :15, ISBN :978-605-254-470-9, Bölüm Sayfaları: 419-434 | |
23 | Bilimsel Kitap | Ekoturizmi Anlamak Bölüm Adı: Ekoturizm ve Sürdürülebilirlik, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: Aslı Özge ÖZGEN ÇİĞDEMLİ, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :22, ISBN :: 978-605-254-452-5, Bölüm Sayfaları: 51-73 | |
24 | Bilimsel Kitap | Sürdürülebilir Gastronomi Bölüm Adı: Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Faaliyetleri, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: Fügen DURLU ÖZKAYA, Ferah ÖZKÖK, Ayşe SÜNNETÇİOĞLU, Serdar SÜNNETÇİOĞLU, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :33, ISBN :978-605-254-449-5, Bölüm Sayfaları: 155-188 | |
25 | Bilimsel Kitap | Türkiye Lezzet Rotaları Bölüm Adı: ADANA, YILDIRIM FATİH, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: İrfan YAZIZIOĞLU, Ümit SORMAZ, Cihan CANBOLAT, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :14, ISBN :978-605-254-509-6, Bölüm Sayfaları: 19-32 | |
26 | Bilimsel Kitap | Türkiye Lezzet Rotaları Bölüm Adı: ADANA, YILDIRIM FATİH, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: İrfan YAZIZIOĞLU, Ümit SORMAZ, Cihan CANBOLAT, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :14, ISBN :978-605-254-509-6, Bölüm Sayfaları: 19-32 | |
27 | Bilimsel Kitap | Uluslararası Turizm Bölüm Adı: Uluslararası Turizm Örgütleri, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: Şefik Okan MERCAN, Meral ÜZÜLMEZ, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :186, ISBN :978-605-254-316-0, Bölüm Sayfaları: 169-186 | |
28 | Bilimsel Kitap | Turizm İşletmelerinde Negatif Örgütsel Davranışlar-2 (Örnek Olaylarla) Bölüm Adı: Turizm İşletmelerinde Nezaketsizlik, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: Aysen ERCAN İŞTİN, Sedat ÇELİK, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :456, ISBN :978-605-254-290-3, Bölüm Sayfaları: 47-65 | |
29 | Bilimsel Kitap | Uluslararası Turizm Bölüm Adı: Uluslararası Turizm ve Yiyecek İçecek işletmeleri, ÜZÜLMEZ MERAL,DELİORMANLI AYŞE, Detay Yayıncılık Editör: Şefik Okan MERCAN, Meral ÜZÜLMEZ, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :186, ISBN :978-605-254-316-0, Bölüm Sayfaları: 55-82 | |
30 | Bilimsel Kitap | Uluslararası Turizm Bölüm Adı: Uluslararası Turizm Örgütleri, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: Şefik Okan MERCAN, Meral ÜZÜLMEZ, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :17, ISBN :978-605-254-316-0, Bölüm Sayfaları: 169-186 | |
31 | Bilimsel Kitap | Uluslararası Turizm Bölüm Adı: Uluslararası Turizm ve Yiyecek İçecek İşletmeleri, ÜZÜLMEZ MERAL, DELİORMANLI AYŞE, Detay Yayıncılık Editör: Şefik Okan MERCAN, Meral ÜZÜLMEZ, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :27, ISBN :978-605-254-316-0, Bölüm Sayfaları: 55-82 | |
32 | Bilimsel Kitap | Turizm İşletmelerinde Negatif Örgütsel Davranışlar 1 (Örnek Olaylarla) Bölüm Adı: Turizm İşletmelerinde Cinsiyet Ayrımcılığı, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: Dr. Öğr. Üyesi Aysen ERCAN İŞTİN, Sedat ÇELİK, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :242, ISBN :978-605-254-187-6, Bölüm Sayfaları: 53-72 | |
33 | Bilimsel Kitap | Turizm Trendler, Uygulama Araçları ve Sorumluluklar Bölüm Adı: Otel İşletmelerinin Sosyal Sorumluluk Alanları, ÜZÜLMEZ MERAL, Iksad Publications Editör: Dr. Kadriye Alev AKMEŞE, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :183, ISBN :978-625-7029-13-1, Bölüm Sayfaları: 155-183 | |
34 | Bilimsel Kitap | Turizm İşletmelerinde Negatif Örgütsel Davranışlar 1 (Örnek Olaylarla) Bölüm Adı: Turizm İşletmelerinde Monotonluk, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: Dr. Öğr. Üyesi Aysen ERCAN İŞTİN, Dr. Öğr. Üyesi Sedat ÇELİK, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :242, ISBN :978-605-254-187-6, Bölüm Sayfaları: 1-12 | |
35 | Bilimsel Kitap | Turizm İşletmelerinde Negatif Örgütsel Davranışlar 1 (Örnek Olaylarla)
Bölüm Adı: Turizm İşletmelerinde Cinsiyet Ayrımcılığı, ÜZÜLMEZ MERAL, Detay Yayıncılık Editör: Ayşen Ercan İŞTİN, Sedat Çelik, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :19, ISBN :978-605-254-187-6, Bölüm Sayfaları: 53-72 | |
36 | Bilimsel Kitap | Gastronomi Üzerine Araştırmalar Bölüm Adı: Gastronomi Turizmi ve Gastronomi Turistlerinin Deneyimlerine Yönelik Bir İnceleme, ÜZÜLMEZ MERAL,ÖZATA ESAT,AKDAĞ GÜRKAN,SORMAZ ÜMİT,ONUR NESLİHAN, Detay Yayıncılık Editör: Bozok Düriye, Avcıkurt Cevdet, Doğdubay Murat, Sarıoğlan Mehmet, Girgin Göksel Kemal, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :520, ISBN :978-605-9440-80-6, Bölüm Sayfaları: 85-96 |
1 | Hakemli Ulusal | ÜZÜLMEZ MERAL Örgütsel Adaletin Yapıcı Ses Çıkarma Davranışı Üzerindeki Etkisinde Özyeterliliğin Aracılık Rolü: Otel Çalışanları Üzerinde Bir Uygulama Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi TR DİZİN | |
2 | Hakemli Uluslararası | ADANIR KURU Simay,ÜZÜLMEZ MERAL Gıda İşletmelerinde Sürdürülebilirlik Uygulamalarının İncelenmesi: Türkiye Örneği International Journal of Tourism and Destination Studies Directory of Research Journals Indexing (DRJI), RootIndexing, J-Gate, Bilgindex, | |
3 | Hakemli Ulusal | ÜZÜLMEZ MERAL İş Stresinin İş Tatmini ve Yılmazlık Durumu Üzerindeki Etkisi: Mutfak Çalışanları Üzerinde Bir Uygulama Journal of Gastronomy, Hospitality and Travel TR DİZİN | |
4 | Hakemli Uluslararası | ÜZÜLMEZ MERAL, ERCAN İŞTİN AYSEN, BARAKAZI EBRU Environmental Awareness, Ecotourism Awareness and Ecotourism Perception of Tourist Guides Sustainability SSCI | |
5 | Hakemli Ulusal | HİLALOĞULLARI Melih, AKDAĞ GÜRKAN, ÜZÜLMEZ MERAL Yeşil Restoran Uygulamalarının Müşterilerin Memnuniyetleri ve Davranışsal Niyetleri Üzerindeki Etkisi: İstanbul İlinde Bir Uygulama Journal of Tourism and Gastronomy Studies TR DİZİN | |
6 | Hakemli Ulusal | ÜZÜLMEZ MERAL, ERCAN İŞTİN AYSEN Uses of phyllo (yufka) bread which is one of intangible cultural heritage elements in the local cuisine Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi Asos İndex, Google scholar, Citefactor, Türkiye Turizm Dizini, Rootindexing, ISI Indexing | |
7 | Hakemli Ulusal | ÜZÜLMEZ MERAL, KESKİN GÖK Seda Nur Yiyecek İçecek İşletme Sahipleri Gözüyle Tarsus Mutfağına İlişkin Bir Değerlendirme Journal of Tourism and Gastronomy Studies TR DİZİN | |
8 | Hakemli Uluslararası | ÜZÜLMEZ MERAL Yöresel Mutfak ile Destinasyon ve Gastronomi Turizmi Arasındaki İlişkiye Yönelik Bir İnceleme Journal of Hospitality and Tourism Issues Asos Index, Bilgendex, Acar Index | |
9 | Hakemli Ulusal | KODAŞ BETÜL, ÜZÜLMEZ MERAL Mardin ve Diyarbakır’da Yer Alan Restoranlara Yönelik Müşteri Şikâyetlerinin İncelenmesi: Tripadvisor Örneği Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi TR DİZİN | |
10 | Hakemli Uluslararası | ÜZÜLMEZ MERAL, ERCAN İŞTİN AYSEN Evaluation of Osmaniye Province Gastronomy Tourism Potential by Swot Analysis The Journal of Academic Social Science CiteFactor, Sobiad, AcademicKeys, Scientific Indexing Service, Scıence Lıbraryındex, Advanced Scıence Index, Sjournals Index, Index Copernıcus | |
11 | Hakemli Ulusal | ÜZÜLMEZ MERAL, ONUR MERVE Osmaniye Mutfak Kültüründe Yer Alan Yemek Ritüelleri Üzerine Bir Araştırma Türk Turizm Araştırmaları Dergisi TR DİZİN | |
12 | Hakemli Ulusal | ÜZÜLMEZ MERAL Osmaniye Yer Fıstığının Yöre Mutfağında Kullanımına Yönelik Bir İnceleme Journal of Tourism and Gastronomy Studies TR DİZİN | |
13 | Hakemli Uluslararası | ÜZÜLMEZ MERAL Osmaniye İlinin Coğrafi İşaretli Ürün Potansiyelinin Değerlendirilmesi̇ Journal of Academic Value Studies (JAVStudies) Index Copernicus, InfoBase Index, Advanced Science Index, ResearchBible | |
14 | Hakemli Ulusal | ÜZÜLMEZ MERAL,AKDAĞ GÜRKAN Analysis of Motivations of Foreign Tourists Behind Their Choice of Turkish Cuisine Based on Their Neophobic and Neophilic Tendencies: A Research in Istanbul Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi TR DİZİN | |
15 | Hakemli Ulusal | ÜZÜLMEZ MERAL,AKDAĞ GÜRKAN Gastronomi Turizminde Yeni Tur Rotaları: 3 A (Adana-Antep-Antakya) Lezzet Bölgesi Örneği Journal of Tourism and Gastronomy Studies TR DİZİN | |
16 | Hakemli Ulusal | BENLİ SERCAN,ÇAKİCİ ABDULCELİL,ERCAN İŞTİN AYSEN,ÜZÜLMEZ MERAL Otel Satış Elemanlarının Güçlendirilmelerine Dönük Algıları Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi TR DİZİN | |
17 | Hakemli Ulusal | AKDAĞ GÜRKAN,ÜZÜLMEZ MERAL Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Kapsamında Otantik Yiyeceklere Yönelik Bir İnceleme Journal of Tourism and Gastronomy Studies TR DİZİN | |
18 | Hakemli Ulusal | ÇAKİCİ ABDULCELİL,ERCAN İŞTİN AYSEN,ÜZÜLMEZ MERAL,BENLİ SERCAN Alakart Restoranlarda Alkollü İçecek Fiyatlaması: Mersin Şehir Merkezindeki Restoranlar Üzerinde Bir Araştırma Journal of Tourism and Gastronomy Studies TR DİZİN | |
19 | Hakemli Ulusal | MERCAN ŞEFİK OKAN,ÜZÜLMEZ MERAL Coğrafi İşaretlerin Bölgesel Turizm Gelişimindeki Önemi: Çanakkale İli Örneği Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi TR DİZİN | |
20 | Hakemli Ulusal | AKSU MURAT, TEMELOĞLU ERDEM, ÖZKAYA ESİN, ÜZÜLMEZ MERAL Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Turizm ve Çevre Bilinci Üzerine Bir Araştırma Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi SOBİAD |
1 | UlusalTam metin bildiriÇAKİCİ ABDULCELİL,ÜZÜLMEZ MERALŞarap Deneyiminde Yenilik Korkusu ve Merakı Üzerine Bir Araştırma16.10.2019 |
2 | UlusalTam metin bildiriÜZÜLMEZ MERAL,ERCAN İŞTİN AYSENTürkiye’de Yer Alan Ekolojik Çiftlik (TaTuTa) Özelliklerinin İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma19.04.2019 |
3 | UlusalTam metin bildiriÜZÜLMEZ MERAL,AKDAĞ GÜRKANOsmaniye İli Gastronomik Mirası ve Sürdürülebilirliği Üzerine Bir Araştırma19.04.2019 Erişim linki |
4 | UlusalTam metin bildiriÇAKİCİ ABDULCELİL,BENLİ SERCAN,ÜZÜLMEZ MERAL,KAYNAK MELDATurizm ve Barış İlişkisi Üzerine Lisansüstü Turizm Öğrencilerinin Algısı12.11.2015 |
5 | UlusalTam metin bildiriMERCAN ŞEFİK OKAN,PAK AYŞE,ÜZÜLMEZ MERALYerel Yönetimlerin Turizmde Engellilere Yönelik Uygulamaları: Çanakkale İli Örneği13.11.2014 |
6 | UluslararasıÖzet bildiriBUCAK TURGAY,ÜZÜLMEZ MERAL,ÖZKAYA EsinGastronomi Turizminde Şarabın Yeri: Çeşme Bağcılık Örneği10.12.2015 |
7 | UluslararasıTam metin bildiriÜZÜLMEZ MERALBireylerin Lezzet Yarışmalarına Katılım Nedenlerinin İncelenmesi: Portakallı Lezzetler Yarışması Örneği26.09.2019 Erişim linki |
8 | UlusalTam metin bildiriÜZÜLMEZ MERAL,AKDAĞ GÜRKANFarklı Milletlerden Turistlerin Yiyecek Deneyiminde Yenilik Arayışları: İstanbul Örneği17.10.2018 |
9 | UluslararasıTam metin bildiriÜZÜLMEZ MERAL,AKDAĞ GÜRKANYeni Yiyecek Deneyimleme Korkusuna Yönelik Kavramsal Bir İnceleme27.09.2018 Erişim linki |
10 | UlusalTam metin bildiriÖZKAYA Esin, ÜZÜLMEZ MERALYöresel Ürünlerin Gastronomi Turizminde Kullanımı: Ayvacık Örneği22.05.2014 |
11 | UluslararasıÖzet bildiriÜZÜLMEZ MERALTuristlerin Yeme Davranışları ve Kişilik Özellikleri Arasında Nasıl Bir İlişki Vardır?05.03.2022 |
12 | UluslararasıTam metin bildiriÜZÜLMEZ MERAL, AKDAĞ GÜRKANYeni Yiyecek Deneyimleme Korkusuna Yönelik Kavramsal Bir İnceleme27.09.2018 |
13 | UlusalÖzet bildiriÇAKİCİ ABDULCELİL, ERCAN İŞTİN AYSEN, ÜZÜLMEZ MERAL, BENLİ SERCANAlakart Restoranlarda Alkollü İçecek Fiyatlaması: Mersin Şehir Merkezindeki Restoranlar Üzerinde Bir Araştırma17.04.2015 |
14 | UluslararasıÖzet bildiriÜZÜLMEZ MERALKişilik Özelliklerinin Kariyer Yapma Niyeti üzerindeki Etkisi: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitimi Alan Lisans Öğrencileri Üzerinde Bir Araştırma05.10.2023 Erişim linki |
1 | MYO/Yüksekokul Müdür YardımcısıOSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ2019-2020 |
2 | Erasmus Bölüm KoordinatörüOSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ2018-2021 |