Proje 2Sayısı
Patent 0Sayısı
Tasarım 0Sayısı
Ödül 0Sayısı
Tez 0Sayısı
Atıf 23Sayısı
Yayın 74Sayısı
|
1 | Doktora2016-2021ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. |
2 | Yüksek Lisans2012-2015ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ) |
3 | Lisans2008-2012ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. |
İngilizce | 2014 Güz | YDS | 76.25 |
Kitap Bilgisi Bulunamadı |
1 | Hakemli Uluslararası | İNAN ÇINKIR NURAY, AĞÇAM ERDAL, ALTAY FİLİZ, AKYILDIZ ASİYE Emulsion electrospinning of zein nanofibers with carotenoid microemulsion: Optimization, characterization and fortification Food Chemistry SCI-Expanded | |
2 | Hakemli Uluslararası | ADAL SAMİYE,DELİKANLI KIYAK BERRAK,ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH,SÜFER ÖZGE,ÖZKAN KARABACAK AZİME,İNAN ÇINKIR NURAY,ÇELEBİ YASEMİN,Jeevarathinam G.,Rustagi Sarvesh,PANDİSELVAM RAVİ Applications of Electrolyzed Water in the Food Industry: A Comprehensive Review of its Effects on Food Texture Future Foods SCI-Expanded | |
3 | Hakemli Uluslararası | DELİKANLI KIYAK BERRAK,İNAN ÇINKIR NURAY,ÇELEBİ YASEMİN,DURGUT MALÇOK SENANUR,ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH,ADAL SAMİYE,YÜKSEL AYŞE NUR,SÜFER ÖZGE,ÖZKAN KARABACAK AZİME,Ramniwas Seema,PANDİSELVAM RAVİ Advanced technologies for the collagen extraction from food waste–A review on recent progress Microchemical Journal SCI-Expanded | |
4 | Hakemli Uluslararası | İNAN ÇINKIR NURAY,SÜFER ÖZGE,PANDİSELVAM RAVİ Kinetic and artificial neural network modeling of dried black beauty eggplant (Solanum melongena L.) slices during rehydration JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING SCI-Expanded | |
5 | Hakemli Uluslararası | İNAN ÇINKIR NURAY, AĞÇAM ERDAL, ALTAY FİLİZ, AKYILDIZ ASİYE Emulsion electrospinning of zein or gelatin-pectin with carotenoid from watermelon Food Chemistry Advances foood chemistry | |
6 | Hakemli Uluslararası | İNAN ÇINKIR NURAY, AĞÇAM ERDAL, ALTAY FİLİZ, AKYILDIZ ASİYE Extraction of carotenoid compounds from watermelon pulp with microemulsion based technique: Optimization studies FOOD CHEMISTRY SCI | |
7 | Hakemli Uluslararası | Parfait Deli Mahn Gbongue Elie, DÜNDAR KIRIT BURCU, AĞÇAM ERDAL, İNAN ÇINKIR NURAY, AKYILDIZ ASİYE Changes in cashew apple juice treated with optimum thermosonication during storage Food Chemistry Advances foood chemistry | |
8 | Hakemli Uluslararası | AKYILDIZ ASİYE, Karaca Emine, AĞÇAM ERDAL, DÜNDAR BURCU, İNAN ÇINKIR NURAY Changes in quality attributes during production steps and frozen-storage of pomegranate juice concentrate Journal of Food Composition and Analysis SCI-Expanded | |
9 | Hakemli Uluslararası | İNAN NURAY,SÜFER ÖZGE Microwave drying of TURKISH red meat (watermelon) radish (RAPHANUS SATIVUS l.): effect of osmotic dehydration, pre-treatment and slice thickness Heat and Mass Transfer SCI-Expanded | |
10 | Hakemli Uluslararası | AKYILDIZ ASİYE, KARACA Emine, AĞÇAM ERDAL, DÜNDAR KIRIT BURCU, İNAN ÇINKIR NURAY Changes in quality attributes during production steps and frozen-storage of pomegranate juice concentrate Journal of Food Composition and Analysis SCI-Expanded | |
11 | Hakemli Ulusal | İNAN NURAY,AĞÇAM ERDAL,AKYILDIZ ASİYE Karotenoid Bileşenlerin Mikroenkapsülasyonu ve Kullanılan Yöntemlerdeki Son Gelişmeler Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi TR DİZİN | |
12 | Hakemli Ulusal | İNAN NURAY,AĞÇAM ERDAL,AKYILDIZ ASİYE Microencapsulation of Carotenoid Components and Recent Developments in Used Methods Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology TR DİZİN | |
13 | Hakemli Ulusal | İNAN NURAY,AĞÇAM ERDAL,AKYILDIZ ASİYE Nanoteknolojik Tekniklerle Karotenoid Bileşenlerin Enkapsülasyonundaki Son Gelişmeler Turkish Journal of Agriculture: Food Science and Technology TR DİZİN |
1 | UluslararasıTam metin bildiriEVREN MUSTAFA,İNAN NURAYYenilebilir Film Kaplamalarda Antimikrobiyel Kullanımının Etkileri20.04.2019 |
2 | UluslararasıTam metin bildiriİNAN NURAY,EVREN MUSTAFASamsun İl Merkezinde Toplu Tüketim Yerlerinde Servise Sunulan Sebze Salatalarının Bazı Kalite Özellikleri20.04.2019 |
3 | UluslararasıTam metin bildiriİNAN NURAY,EVREN MUSTAFAYemeye Hazır Salataların Mikrobiyolojik Kalitesi20.04.2019 Erişim linki |
4 | UluslararasıTam metin bildiriEVREN MUSTAFA,İNAN NURAYEt ve Et Ürünlerinde Biyoaktif Bileşenler20.04.2019 |
5 | UluslararasıTam metin bildiriEVREN MUSTAFA,İNAN NURAYBiyolojik Detoksifikasyon20.04.2019 |
6 | UluslararasıÖzet bildiriİNAN NURAYElektrohidrodinamik Proseslerle Mikroorganizmaların Enkapsülasyonu25.10.2017 Erişim linki |
7 | UlusalTam metin bildiriİNAN NURAY,AĞÇAM ERDAL,POLAT SÜLEYMAN,AKYILDIZ ASİYETurpun Raphanus sativus L Biyoaktif Bileşenler Açısından Değerlendirilmesi03.05.2016 |
8 | UluslararasıÖzet bildiriİNAN NURAY,CEYLAN FİRUZEMoleküler Gastronomi Alanında Kullanılan Bazı Teknikler Küreleşme ve Enkapsülasyon26.10.2016 |
9 | UluslararasıÖzet bildiriAĞÇAM ERDAL,AKYILDIZ ASİYE,POLAT SÜLEYMAN,İNAN NURAYProduction of colored lemonade and effect of heat pasteurization on quality parameters26.10.2016 |
10 | UlusalÖzet bildiriİNAN NURAY,AĞÇAM ERDAL,POLAT SÜLEYMAN,AKYILDIZ ASİYESüper Meyve Kuş Kirazı Aronia melanocarpa04.10.2016 |
11 | UlusalTam metin bildiriEVREN MUSTAFA, ARIGÜL APAN MUKADDES, TUTKUN ŞIVGIN ESRA, APAN MUSTAFA, İNAN ÇINKIR NURAYKütahya' nın geleneksel bir çorbası: Sıkıcık17.04.2014 |
12 | UluslararasıÖzet bildiriEVREN MUSTAFA, ARIGÜL APAN MUKADDES, APAN MUSTAFA, TUTKUN ŞIVGIN ESRA, İNAN ÇINKIR NURAYNatural antimicrobials and effects01.07.2014 |
13 | UluslararasıÖzet bildiriEVREN MUSTAFA, İNAN ÇINKIR NURAY, APAN MUSTAFA, TUTKUN ŞIVGIN ESRA, ANAR MERVEBioplastic production from microorganism01.07.2014 |
14 | UluslararasıÖzet bildiriEVREN MUSTAFA, APAN MUSTAFA, TUTKUN ŞIVGIN ESRA, İNAN ÇINKIR NURAYEnrichment of functional food: bacteria additives and by-products of bacteria01.07.2014 |
15 | UlusalTam metin bildiriEVREN MUSTAFA, TUTKUN ŞIVGIN ESRA, İNAN ÇINKIR NURAY, APAN MUSTAFAKırmızı et ve ürünlerinde Listeria monocytogenes ve önemi02.10.2013 |
16 | UlusalTam metin bildiriEVREN MUSTAFA, ARIGÜL APAN MUKADDES, APAN MUSTAFA, TUTKUN ŞIVGIN ESRA, İNAN ÇINKIR NURAYElma suyunda patulin riski02.10.2013 |
17 | UlusalTam metin bildiriAPAN MUSTAFA, EVREN MUSTAFA, TUTKUN ŞIVGIN ESRA, ARIGÜL APAN MUKADDES, İNAN ÇINKIR NURAYDondurulmuş gıdaların mikroflorası02.10.2013 |
18 | UlusalTam metin bildiriEVREN MUSTAFA, İNAN ÇINKIR NURAY, APAN MUSTAFA, TUTKUN ŞIVGIN ESRA, ANAR MERVEAntimikrobiyel enzimler02.10.2013 |
19 | UlusalÖzet bildiriEVREN MUSTAFA, ANAR MERVE, TUTKUN ŞIVGIN ESRA, APAN MUSTAFA, İNAN ÇINKIR NURAYAvrupa birliği sürecinde Türkiye'ye gıda güvenliği17.04.2014 |
20 | UlusalTam metin bildiriEVREN MUSTAFA, İNAN ÇINKIR NURAY, TUTKUN ŞIVGIN ESRA, APAN MUSTAFA, ARIGÜL APAN MUKADDESFermente et ürünlerinde aflatoksin B1 ve okratoksin A oluşumu17.04.2014 |
21 | UlusalÖzet bildiriEVREN MUSTAFA, APAN MUSTAFA, TUTKUN ŞIVGIN ESRA, İNAN ÇINKIR NURAY, KILINÇ ESRA, KILINÇ ESRAGıdalarda kullanılan koruyucu mikroorganizmalar14.05.2013 |
22 | UlusalÖzet bildiriEVREN MUSTAFA, TUTKUN ŞIVGIN ESRA, APAN MUSTAFA, İNAN ÇINKIR NURAYSüt ürünlerinde histamin ve önemi14.05.2013 |
23 | UlusalÖzet bildiriEVREN MUSTAFA, TUTKUN ŞIVGIN ESRA, APAN MUSTAFA, İNAN ÇINKIR NURAY, ANAR MERVEDondurarak depolanan su ürünlerinde mikrobiyolojiik riskler14.05.2013 |
24 | UluslararasıÖzet bildiriEVREN MUSTAFA, TUTKUN ŞIVGIN ESRA, APAN MUSTAFA, İNAN ÇINKIR NURAY, ARIGÜL APAN MUKADDESHYGİENE PROBLEM İN TRADİTİONAL FOODS OF TURKEY24.10.2013 |
25 | UluslararasıÖzet bildiriAPAN MUSTAFA, EVREN MUSTAFA, TUTKUN ŞIVGIN ESRA, ARIGÜL APAN MUKADDES, İNAN ÇINKIR NURAYMETHODS USED FOR EXTENDİNG SHELF LİFE OF FİSHES24.10.2013 |
26 | UluslararasıÖzet bildiriEVREN MUSTAFA, APAN MUSTAFA, TUTKUN ŞIVGIN ESRA, ARIGÜL APAN MUKADDES, İNAN ÇINKIR NURAYPRODUCTİON OF HARDALİYE24.10.2013 |
27 | UlusalÖzet bildiriEVREN MUSTAFA, APAN MUSTAFA, TUTKUN ŞIVGIN ESRA, İNAN ÇINKIR NURAY, ANAR MERVEBİYOSÜRFEKTANLARIN ANTİMİKROBİYEL ÖZELLİKLERİ07.11.2013 |
28 | UlusalÖzet bildiriTUTKUN ŞIVGIN ESRA, EVREN MUSTAFA, APAN MUSTAFA, İNAN ÇINKIR NURAYGELENEKSEL ET ÜRÜNLERİNİ BOZAN MİKROORGANİZMALAR07.11.2013 |
29 | UlusalÖzet bildiriEVREN MUSTAFA, APAN MUSTAFA, TUTKUN ŞIVGIN ESRA, ANAR MERVE, İNAN ÇINKIR NURAYTAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİNDE OKRATOKSİN-A (OT-A)07.11.2013 |
30 | UlusalÖzet bildiriEVREN MUSTAFA,TUTKUN ŞIVGIN ESRA,APAN MUSTAFA,İNAN NURAYMikroenkapsülasyon yöntemlerinin gıdalarda uygulanması28.04.2015 |
31 | UluslararasıPosterEVREN MUSTAFA,TUTKUN ŞIVGIN ESRA,İNAN NURAY,APAN MUSTAFAProbiotic Bacteria in Traditional Fermented Milk Products01.10.2015 |
32 | UluslararasıPosterEVREN MUSTAFA,İNAN NURAY,APAN MUSTAFA,TUTKUN ŞIVGIN ESRA,BURCU KUNDURACIEffect of Fermentation in Turkish Type Sausage01.10.2015 |
33 | UluslararasıPosterEVREN MUSTAFA,APAN MUSTAFA,TUTKUN ŞIVGIN ESRA,ARİFE HALE KAHRAMAN,İNAN NURAYKahramanmaras Tarhana Production01.10.2015 |
34 | UlusalPosterEVREN MUSTAFA,TUTKUN ŞIVGIN ESRA,İNAN NURAY,APAN MUSTAFAGıda ambalajlamada nanoteknoloji uygulamaları28.04.2015 |
35 | UluslararasıÖzet bildiriEVREN MUSTAFA,İNAN NURAY,TUTKUN ŞIVGIN ESRA,APAN MUSTAFA,Büşra GülerGeographical Indication Turkish Traditional Food Cheeses01.10.2015 |
36 | UluslararasıÖzet bildiriEVREN MUSTAFA,Arife Hale Kahraman,APAN MUSTAFA,TUTKUN ŞIVGIN ESRA,İNAN NURAYPathogen Threat in Fermented Products01.10.2015 |
37 | UluslararasıÖzet bildiriEVREN MUSTAFA,TUTKUN ŞIVGIN ESRA,APAN MUSTAFA,Kunduracı Burcu,İNAN NURAYTraditional Sourdough Bread Production01.10.2015 |
38 | UlusalÖzet bildiriEVREN MUSTAFA,İNAN NURAY,TUTKUN ŞIVGIN ESRA,APAN MUSTAFAHayvansal ürünlerde saksitoksin ve önemi28.04.2015 |
39 | UlusalÖzet bildiriİNAN NURAY,EVREN MUSTAFA,TUTKUN ŞIVGIN ESRA,APAN MUSTAFAAlfa amilaz enzimi üretiminde rekombinant DNA teknolojisinin kullanımı28.04.2015 |
40 | UlusalÖzet bildiriEVREN MUSTAFA, APAN MUSTAFA, TUTKUN ŞIVGIN ESRA, İNAN ÇINKIR NURAYMikrobiyel kaynaklı antioksidanlar.28.04.2015 |
41 | UlusalÖzet bildiriEVREN MUSTAFA, APAN MUSTAFA, TUTKUN ŞIVGIN ESRA, İNAN ÇINKIR NURAYFermente gıdalarda bulunan laktik asit bakterilerinin tanımlanmasında kullanılan yöntemler28.04.2015 |
42 | UlusalÖzet bildiriEVREN MUSTAFA, APAN MUSTAFA, İNAN ÇINKIR NURAYMikroenkapsülasyon yöntemlerinin gıdalarda uygulanması28.04.2015 |
43 | UlusalÖzet bildiriİNAN ÇINKIR NURAY, EVREN MUSTAFA, TUTKUN ŞIVGIN ESRA, APAN MUSTAFAAlfa amilaz enzimi üretiminde rekombinant DNA teknolojisinin kullanımı.28.04.2015 |
44 | UlusalÖzet bildiriEVREN MUSTAFA, İNAN ÇINKIR NURAY, TUTKUN ŞIVGIN ESRA, APAN MUSTAFAHayvansal ürünlerde saksitoksin ve önemi28.04.2015 |
1 | Mikroemülsiyon Yöntemi İle Karpuzdan Ekstrakte Edilen Karotenoid Bileşenlerin Elektroeğirme Tekniği ile EnkapsülasyonuBu çalışmada, ülkemizde önemli düzeyde üretimi yapılan ve gıda sanayisinde işleme olanağı düşük olan karpuz pulpundan karotenoid bileşenlerin (likopen ve β-karoten) yüzey aktif madde destekli ekstraksiyon koşulları ve elde edilen ekstraktların dayanımını artırmak için elektroeğirme yöntemi ile enkapsülasyon koşulları cevap yüzey yöntemine göre matematiksel modelleri oluşturularak optimize edilmiştir. |
2 | Karpuzdan Mikroemülsiyon Yöntemi ile Ekstrakte Edilen Karotenoid Bileşenlerinin Elektroeğirme Tekniği ile Enkapsülasyonu ve OptimizasyonuGünümüzde tüketicilerin doğal ve güvenilir gıdalara olan talebi gittikçe artmaktadır. Bu nedenle gıdaların boyanması ve çeşitlendirilmesinde sentetik yardımcı maddeleler yerine doğal kaynaklardan elde edilen yardımcı maddelerin kullanımı ön plana çıkmaya başlamıştır. Likopen eldesinde toksik ve çevreye zararlı çözgenlerin kullanımını azaltan yeni nesil teknik ve teknolojiler ile ekstraksiyon her geçen gün önem kazanmaktadır. Bu nedenle karpuzdan yeni ve etkin tekniklerle biyoaktif bileşenlerin çözgen kullanılmadan elde edilmesi ve bu bileşenlerin stabilitesinin korunması önem arz etmektedir.
Sunulan projede; karpuzdan, yüzey aktif madde destekli (mikroemülsiyon tabanlı) ekstraksiyon ile karotenoid bileşenlerinin (likopen ve β-karoten) ekstraksiyonunu ve elde edilen karotenoid ekstraktların dayanımını artırmak için elektroeğirme yöntemi ilekarotenoid bileşenlerin enkapsülasyonu gerçekleştirilmiştir. Buna ek olarak elde edilen karotenoid nanoliflerin (enkapsüller) depolama stabilitesi de belirlenmiştir. Ayrıca hem yüzey aktif madde destekli ekstraksiyon hem de enkapsülasyon parametrelerinin matematiksel modelleri oluşturularak optimizasyonu gerçekleştirilmiştir. |