Proje 3Sayısı
Patent 0Sayısı
Tasarım 0Sayısı
Ödül 0Sayısı
Tez 0Sayısı
Atıf 87Sayısı
Yayın 28Sayısı
|
1 | Lisans1999-2006MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ KİMYA BÖLÜMÜ KİMYA PR. |
2 | Yüksek Lisans2010-2013KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KİMYA (YL) (TEZLİ) |
3 | Yüksek Lisans2009-2010KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KİMYA (YL) (TEZSİZ) |
4 | Doktora2015-2019HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TARLA BİTKİLERİ (DR) |
İngilizce | 2017 05 Kasım 2017 | YÖKDİL | 63.75 |
1 | Bilimsel Kitap | INTERNATIONAL STUDIES IN
SCIENCE AND MATHEMATICS Bölüm Adı: BIOLOGICAL ACTIVITIES, USAGE AREAS AND CHEMICAL CONTENTS OF ECHINACEA SPECIES, KOÇER OĞUZHAN, UYSAL İMRAN, mohammed falah saleh, SEVİNDİK MUSTAFA, AKGÜL HASAN, Serüven Yayınevi Editör: PROF. DR. HASAN AKGÜL, PROF. DR. HAYRI BABA, ASSOC. PROF. DR. NESLİHAN İYİT, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :233, ISBN :978-625-6399-22-8, Bölüm Sayfaları: 109-121 | |
2 | Bilimsel Kitap | INTERNATIONAL STUDIES IN
SCIENCE AND MATHEMATICS Bölüm Adı: USAGE AREAS, CHEMICAL CONTENTS, MINERAL AND NUTRITIONAL CONTENTS AND BIOLOGICAL ACTIVITIES OF FENNEL, KOÇER OĞUZHAN, UYSAL İMRAN, mohammed falah saleh, SEVİNDİK MUSTAFA, AKGÜL HASAN, Serüven Yayınevi Editör: PROF. DR. HASAN AKGÜL, PROF. DR. HAYRI BABA, ASSOC. PROF. DR. NESLİHAN İYİT, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :233, ISBN :978-625-6399-22-8, Bölüm Sayfaları: 91-108 | |
3 | Bilimsel Kitap | Defne Meyvesinin Özellikleri Bölüm Adı: , KOÇER OĞUZHAN, LAP LAMBERT Academic Publishing Editör: , Basım Sayısı: 50, Sayfa Sayısı :106, ISBN :ISBN-13:978-620-3-58149-2, Bölüm Sayfaları: |
1 | Hakemli Uluslararası | SEVİNDİK MUSTAFA, onat Cavit, mohammed falah saleh, UYSAL İMRAN, KOÇER OĞUZHAN Antioxidant and antimicrobial activities of White Radish Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology TR DİZİN | |
2 | Hakemli Uluslararası | UYSAL İMRAN, KOÇER OĞUZHAN, mohammed falah saleh, LEKESİZ HACI ÖMER, DOĞAN MEHMET, ŞABİK ALİ ERDEM, SEVİNDİK EMRE, ÖZBAŞ GERÇEKER FİLİZ, SEVİNDİK MUSTAFA Pharmacological and Nutritional Properties: Genus Salvia Horizon Research Publishing Co., Ltd. Emerging Sources Citation Index | |
3 | Hakemli Ulusal | KOÇER OĞUZHAN, TÜRKMEN MUSA, EREN YILMAZ Osmaniye Yöresinde Doğal Olarak Yetişen Defne (Laurus nobilis L.), Murt (Myrtus communis L.) Bitkilerinin Uçucu Yağ Oran ve Bileşenlerinin Belirlenmesi Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology TR DİZİN | |
4 | Hakemli Uluslararası | TÜRKMEN MUSA, KOÇER OĞUZHAN Variation of components in laurel (Laurus nobilis L.) fixed oil extracted by different methods International Journal of Chemistry and Technology TR DİZİN | |
5 | Hakemli Uluslararası | KOÇER OĞUZHAN Hatay Yöresinde Yetişen Thymbra spicata L. (Zahter/Karabaş Kekiği) Bitkisinin Uçucu Yağ Oran ve Bileşenlerinin Belirlenmesi European Journal of Science and Technology TR DİZİN | |
6 | Hakemli Uluslararası | KOÇER OĞUZHAN, AYANOĞLU FİLİZ Dişi Defne (Laurus nobilis L.) Genotiplerinde Meyve Yağ Asitleri Kompozisyonlarının Belirlenmesi Uluslararası Doğu Anadolu Fen Mühendislik ve Tasarım Dergisi Index Copernicus | |
7 | Hakemli Uluslararası | AÇIKGÖZ ALİ, KOÇER OĞUZHAN Threat elemets within the scope of biodiversity protection THREAT ELEMENTS WITHIN THE SCOPE OF BIODIVERSITY PROTECTION TURAN-CSR: TURAN Center for Strategic Researches Index Copernicus | |
8 | Hakemli Uluslararası | KOÇER OĞUZHAN The importance of medicinal plants and Laurel İn Turkey TURAN-CSR: TURAN Center for Strategic Researches Index Copernicus | |
9 | Hakemli Uluslararası | AYANOĞLU FİLİZ, KAYA DURMUŞ ALPASLAN, KOÇER OĞUZHAN Promising bay laurel (Laurus nobilis L.) genotypes for fruit production International Journal of Chemistry and Technology TR DİZİN | |
10 | Hakemli Uluslararası | KOÇER OĞUZHAN, ACEMİOĞLU BİLAL Adsorption of Basic green 4 from aqueous solution by olive pomace and commercial activated carbon: process design, isotherm, kinetic and thermodynamic studies Desalination and Water Treatment SCI-Expanded | |
11 | Hakemli Uluslararası | DAĞDELEN SEVGİ, ACEMİOĞLU BİLAL, BARAN AYDIN EVRİM, KOÇER OĞUZHAN Removal of Remazol Brilliant Blue R From Aqueous Solution by Pirina Pretreated with Nitric Acid and Commercial Activated Carbon Water, Air, & Soil Pollution SCI-Expanded |
1 | UluslararasıÖzet bildiriKOÇER OĞUZHAN, TÜRKMEN MUSADEFNE (Laurus nobilis L.) BİTKİSİ UÇUCU YAĞ BİLEŞENLERİ10.04.2021 |
2 | UluslararasıÖzet bildiriKOÇER OĞUZHAN, TÜRKMEN MUSA, YILDIRIM AhmetOsmaniye yöresinde doğal olarak yetişen defne (Laurus nobilis L.) bitkisinin kalite özelliklerinin belirlenmesi15.03.2021 |
3 | UluslararasıTam metin bildiriTÜRKMEN MUSA, KOÇER OĞUZHANChange of essential oil ratio and components obtained by different methods in laurel and myrtle plants07.10.2021 Erişim linki |
4 | UluslararasıÖzet bildiriKOÇER OĞUZHAN, AÇIKGÖZ ALİUlusal mevzuatta çevre hakkı kapsamında toprak kirliliği ve ormanların korunması11.04.2021 Erişim linki |
5 | UluslararasıÖzet bildiriKOÇER OĞUZHAN, TÜRKMEN MUSAHypericum perforatum L. bitkisinden elde edilen kantaron yağı bileşenlerinin belirlenmesi15.03.2021 Erişim linki |
6 | UluslararasıÖzet bildiriKOÇER OĞUZHANEssential oil components of myrtle plant grown in Hatay region18.09.2021 Erişim linki |
7 | UluslararasıÖzet bildiriKOÇER OĞUZHANDetermination of the chemical content of Lavandula stoechas L.11.09.2021 Erişim linki |
8 | UluslararasıÖzet bildiriKOÇER OĞUZHANDörtyol ilçesinde doğal olarak yetişmiş defne bitkisi yaprak ve meyve özellikleri10.04.2021 Erişim linki |
9 | UluslararasıÖzet bildiriAÇIKGÖZ ALİ, KOÇER OĞUZHANUlusal mevzuatta çevre hakkı uygulamaları11.04.2021 Erişim linki |
10 | UluslararasıÖzet bildiriKOÇER OĞUZHAN, AYANOĞLU FİLİZDetermination of suitable bay laurel (Laurus nobilis L.) genotypes for fruit growing and effects of different harvest periods on fatty oil quality02.10.2018 |
11 | UluslararasıÖzet bildiriKOÇER OĞUZHAN, AYANOĞLU FİLİZ, BOZDOĞAN KONUŞKAN DİLŞATQuality characteristics of bay laurel (Laurus nobilis L.) fatty oils extracted by different methods02.10.2018 |
12 | UluslararasıÖzet bildiriAYANOĞLU FİLİZ, UYGUR VELİ, BAHADIRLI NADİRE PELİN, KOÇER OĞUZHANVariation on macro and micro nutrients content of Salvia spp. in nature and culture conditions26.06.2017 Erişim linki |
13 | UluslararasıÖzet bildiriKOÇER OĞUZHAN, ACEMİOĞLU BİLAL, BARAN AYDIN EVRİMRemoval of malachite green from aqueous solution by pirina04.06.2014 |
14 | UluslararasıTam metin bildiriKOÇER OĞUZHAN, TÜRKMEN MUSACHEMICAL COMPONENTS OF ROSEMARY (Rosmarinus officinalis L.) PLANT GROWING IN OSMANIYE28.06.2022 Erişim linki |
1 | Seçilmiş Dişi Defne (Laurus nobilis L.) Ekotiplerinin Sabit ve Uçucu Yağlarında Ontogenetik Varyabilitenin BelirlenmesiDefne Hatay ilinin sembolü olmuş bir bitkidir. Defne meyvelerinden elde edilen defne yağı genel olarak sabun üretiminde kullanılmaktadır. Geleneksel defne sabununun hammaddesini oluşturan ve defne tohumundan elde edilen sabit yağ üretimi Hatay'a özgü bir üründür. Hatay'da yıllık defne tohumu üretimi yaklaşık 5.500 ton ve bundan üretilen sabit yağ 500 tondur. Bu nedenle bölgemiz için üzerinde çalışılması gereken en önemli bitkilerimizdendir. Markalaşma yönünde atılan adımlar ve sektörün gelişmesiyle birlikte defneye olan ilgi artmıştır. Buna bağlı olarak gerek bozulan ve yanan orman alanlarında gerekse özel mülkiyet alanlarında defne bitkilerinin yetiştirilmesi konusunda talepler de artmıştır. Bu gelişmeler ayrıca kalite konusundaki ihtiyaçları da ortaya çıkarmıştır. Bu durumda yeterli miktarda, kaliteli ve standart ürün taleplerini karşılayabilmek için öncelikli olarak yapılması gerekenlerden biri çeşit geliştirmektir. Çeşit geliştirme amacıyla yapılan bir dizi çalışmalarda yaprak uçucu yağı açısından zengin, çeşit adayları belirlenmiş ve tescil için çoğaltılma aşamasına gelinmiştir. Meyve üretimine yönelik olarak daha önce yaptığımız çeşit geliştirme çalışmalarında 149 dişi bitki belirlenmiştir. Daha sonra bu 149 bitki arasından çeşitli özellikleri (meyve iriliği, meyve yağı oranı, laurik asit oranı vs.) bakımından üstün bulunan 16 bitki seçilmiştir. Bu çalışmada ise belirlenen bu 16 bitki arasından çeşit adaylarının belirlenmesi hedeflenmektedir.
Projede çeşit geliştirmenin yanında farklı hasat dönemlerinin meyve yağı kalitesi üzerine etkileri de araştırılacaktır. Zira günümüzde doğal populasyonlardan, ilkel yöntemlerle elde edilen defne yağına ilave olarak hasat yöntemlerinde yapılan yanlış uygulamalar ve hasatların yanlış zamanlarda yapılması, hem ağacın sağlıklı gelişimi açısından hem de yağ verimi ve kalitesi açısından sakıncalı durumlar ortaya koymaktadır. Bu proje ile ön seleksiyon çalışmasında bazı özellikler (laurik asit oranı, yağ oranı, meyve iriliği vs.) bakımından üstün bulunan defne genotipleri arasından meyve üretimi için istenen özelliklere sahip çeşit adayları belirlenecektir. Ayrıca bu genotiplerde 4 farklı hasat dönemlerinde meyvelerin ve yağın kalite özellikleri incelenerek uygun hasat dönemi ve bu dönemlerdeki etken madde miktarları belirlenmiş olacaktır. |
2 | Bazı Euphorbia (Sütleğen) türlerinden elde edilen latekslerin (bitkisel sütlerin) tıbbi özelliklerinin araştırılmasıARAŞTIRMA PROJESİ |
3 | Lavanta ve Halil İbrahim Zahteri (Lavandula angustifolia ve Satureja thymbra) Bitkilerinin Uçucu Yağ Kompozisyonları, Antimikrobiyal ve Antioksidan Özelliklerinin BelirlenmesiYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |