Proje 8Sayısı
Patent 0Sayısı
Tasarım 0Sayısı
Ödül 1Sayısı
Tez 0Sayısı
Atıf 37Sayısı
Yayın 25Sayısı
|
1 | Yüksek Lisans2014-2018GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ REKREASYON YÖNETİMİ (YL) (TEZLİ) |
2 | Yüksek Lisans2015-2017ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (YL) (TEZLİ) |
3 | Lisans2009-2013AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ PR. |
Yabancı Dil Bilgisi Bulunamadı |
1 | Bilimsel Kitap | ALKOLSÜZ İÇECEK BİLGİSİ Bölüm Adı: MEYVE SUYU, ŞURUP VE ŞIRA, YAYLA ŞEYDA, DETAY YAYINCILIK Editör: ÖZGÜR GÖDE MERVE, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :272, ISBN :9786052548042, Bölüm Sayfaları: 53-72 | |
2 | Bilimsel Kitap | ALKOLSÜZ İÇECEK BİLGİSİ Bölüm Adı: Kahve, YAYLA ŞEYDA, DETAY YAYINCILIK Editör: ÖZGÜR GÖDE MERVE, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :272, ISBN :9786052548042, Bölüm Sayfaları: 161-188 | |
3 | Bilimsel Kitap | Ekoturizmi Anlamak Bölüm Adı: Ekoturizm ve Sosyal Sorumluluk, YAYLA ŞEYDA, Detay Yayıncılık Editör: Aslı Özge Özgen Çiğdemli, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :17, ISBN :9786052544525, Bölüm Sayfaları: 74-90 | |
4 | Bilimsel Kitap | Heritage Tourism Beyond Borders and Civilizations Bölüm Adı: The Potential of Amasya Cuisine for Gastronomy Tourism, YAYLA ÖNDER,YAYLA ŞEYDA, Springer Editör: İnci Oya ÇOŞKUN, Alan A.. LEW, Norain OTHÖAN, Gökçe YÜKSEK, Semra GÜNAY AKTAŞ, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :10, ISBN :978-981-15-5369-1, Bölüm Sayfaları: 115-124 | |
5 | Bilimsel Kitap | Travel and Tourism: Sustainability, Economics, and Management Issues Bölüm Adı: Geographical Distribution of Hunting Tourism Areas in Turkey, YAYLA ÖNDER,YAYLA ŞEYDA,GÜNAY AKTAŞ SEMRA, Springer Editör: Norha Abu HANIFEH, Norain OTHMAN, Mohamed ASLAM, Alan LEW, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :15, ISBN :978-981-10-7067-9, Bölüm Sayfaları: 207-221 | |
6 | Bilimsel Kitap | Travel and Tourism: Sustainability, Economics, and Management Issues Bölüm Adı: An Overview of Turkish Drinks With Traditional Meals, YAYLA ÖNDER,YAYLA ŞEYDA,KONUK İsmail, Springer Editör: Norha Abu HANIFEH, Norain OTHMAN, Mohamed ASLAM, Alan LEW, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :12, ISBN :978-981-10-7067-9, Bölüm Sayfaları: 113-124 | |
7 | Bilimsel Kitap | Eskişehir İlinin Turizm Kaynaklarının Mekansal Analizi ve Pazarlama Stratejisi Bölüm Adı: Eskişehir İlinin Gastronomiye Dayalı Turizm Kaynakları, DÜNDAR ARIKAN ALEV,YAYLA ÖNDER,EKİNCEK SEMA,YAYLA ŞEYDA, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı Editör: , Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :458, ISBN :978-605-74887-1-8, Bölüm Sayfaları: 126-171 |
1 | Hakemli Uluslararası | ÖZGEN ÇİĞDEMLİ ASLI ÖZGE,YAYLA ŞEYDA,ÇİĞDEMLİ BÜLENT SEMİH The world from the perspective of digital nomads: exploring sentiments in destination reviews Worldwide Hospitality and Tourism Themes Scopus | |
2 | Hakemli Uluslararası | YAYLA ÖNDER,EKİNCEK SEMA,YAYLA ŞEYDA Türk Mutfağı İmajının Ürün Odaklı Geliştirilmesi: Turistler Üzerinde Bir Uygulama Journal of Tourism and Gastronomy Studies TR DİZİN | |
3 | Hakemli Uluslararası | YAYLA ÖNDER,YAYLA ŞEYDA,GÜNAY AKTAŞ SEMRA EVALUATION OF HUNTING TOURISM IN TURKEY TOURISM, LEISURE and GLOBAL CHANGE CABI, RoMEO, OAI, DRJI | |
4 | Hakemli Uluslararası | YAYLA ÖNDER,YAYLA ŞEYDA Tastes From Past To Present: Amasya Cuisine Tourism, Leisure and Global Change CABI Abstracts: Tourism and Leisure, SHERPA/RoMEO, Open Archives Initiative (OAI), Registry (Univ of Illinois), NewJour (University of Georgetown), Google ScholarJournalysis, Directory of Research Journals Index (DRJI), InfoBase Index | |
5 | Hakemli Uluslararası | YAYLA ÖNDER,YAYLA ŞEYDA,KONUK İsmail Roadmap For The Use Of Turkish Drinks In Gastronomy Tourism Tourism, Leisure and Global Change CABI Abstracts: Tourism and Leisure, SHERPA/RoMEO, Open Archives Initiative (OAI), Registry (Univ of Illinois), NewJour (University of Georgetown), Google ScholarJournalysis, Directory of Research Journals Index (DRJI), InfoBase Index | |
6 | Hakemli Uluslararası | YAYLA ÖNDER,YAYLA ŞEYDA,GÜNAY AKTAŞ SEMRA Evaluation of Hunting Tourism in Turkey Tourism, Leisure and Global Change CABI Abstracts: Tourism and Leisure, SHERPA/RoMEO, Open Archives Initiative (OAI), Registry (Univ of Illinois), NewJour (University of Georgetown), Google ScholarJournalysis, Directory of Research Journals Index (DRJI), InfoBase Index |
1 | UluslararasıTam metin bildiriYAYLA ÖNDER,YAYLA ŞEYDALokanta Değerlendirmelerinin Karşılaştırılması Üzerine Bir Araştırma - Vedat Milor Lezzet Rehberi ve Google Örneği20.12.2019 |
2 | UluslararasıTam metin bildiriYAYLA ÖNDER,YAYLA ŞEYDAKadirli Mutfağı Üzerine Bir Değerlendirme28.12.2019 Erişim linki |
3 | UluslararasıTam metin bildiriYAYLA ÖNDER,YAYLA ŞEYDAGastronomi Turizminde Coğrafi İşaretli Ürünlerin Kullanılmasına Yönelik Mekânsal Bir Değerlendirme28.12.2019 Erişim linki |
4 | UluslararasıTam metin bildiriYAYLA ŞEYDA,SEÇİLMİŞ CİHANYöresel Yemek Festivaline Katılanların KatılımMotivasyonlarının Belirlenmesi Üzerine Bir Arastırma: Alaçatı Ot Festivali 2017 Örneği20.04.2018 |
5 | UluslararasıTam metin bildiriSEÇİLMİŞ CİHAN,YAYLA ŞEYDA,YAYLA ÖNDERSosyal Sorumluluk Faaliyetlerinin Turistlerin Satın Alma Karar Sürecine Etkisi03.11.2016 |
6 | UlusalTam metin bildiriSEÇİLMİŞ CİHAN,YAYLA ŞEYDAYöresel Yemek Festivaline Katılanların Katılım Motivasyonlarının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma: Alaçatı Ot Festivali 2017 Örneği20.04.2018 |
7 | UluslararasıTam metin bildiriYAYLA ÖNDER,YAYLA ŞEYDATastes From Past to Present: Amasya Cuisine02.10.2018 |
8 | UluslararasıTam metin bildiriYAYLA ÖNDER,YAYLA ŞEYDA,Konuk İsmailRoadmap for the Use of Turkish Drinks in Gastronomy Tourism02.10.2018 |
9 | UluslararasıTam metin bildiriYAYLA ÖNDER,YAYLA ŞEYDA,GÜNAY AKTAŞ SEMRAEvaluation of Hunting Tourism in Turkey02.10.2018 |
10 | UluslararasıTam metin bildiriYAYLA ÖNDER,YAYLA ŞEYDA,SEÇİLMİŞ CİHANFiziksel Kanıtların Müşteri Memnuniyeti Üzerine Etkisi: Yiyecek İçecek İşletmelerinde Nitel Bir Araştırma20.04.2018 |
11 | UluslararasıTam metin bildiriSEÇİLMİŞ CİHAN,YAYLA ŞEYDA,YAYLA ÖNDERSosyal Sorumluluk Faaliyetlerinin Turistlerin Satın Alma Karar Sürecine Etkisi03.11.2016 Erişim linki |
12 | UluslararasıÖzet bildiriYAYLA ÖNDER, YAYLA ŞEYDATaste of the Land: Enhancing Rural Gastronomy Tourism through Geographical Indication Products26.02.2024 Erişim linki |
1 | KUZEY VE GÜNEY AMERİKA HAVALİMANLARI YOLCU DEĞERLENDİRMELERİ ÜZERİNE MEKANSAL BİR ARAŞTIRMAYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
2 | Eskişehir İlinin Turizm Kaynaklarının Mekansal Analizi ve Pazarlama StratejisiBu çalışmanın Eskişehir ilinin sürdürülebilir turizm planlamasının tüm aşamalarında, özellikle ilin turizm kaynaklarının tanıtımında kullanılacak pazarlama ve pazarlama iletişimi stratejilerinin belirlenmesinde temel olması amaçlanmaktadır. Bunun dışında turizm profesyonelleri için de turizm ve mekânsal etkileşimi kapsayan, yeni organizasyonların oluşturulması ve rehberlik edilmesinde yararlanılacak bir kaynak olması beklenmektedir. |
3 | ‘Specialized Education on Korean Cuisine’ at Anadolu University (Anadolu Üniversitesi’nde ‘Kore Mutfağı Uzmanlık Eğitimi’ 2019)Diğer Resmi Kurum ve Kuruluşlar |
4 | Füzyon Mutfak Oluşturulmasına Yönelik Bir Çalışma: Türk ve Kore Mutfaklarının SenteziTürk ve Kore Mutfaklarının senteziyle füzyon mutfak oluşturulması |
5 | Gastronominin Ürün Odaklı Geliştirilmesinin Türk Mutfağı İmajı Üzerindeki EtkisiYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
6 | Yenipazar Tarım, Hayvancılık ve Turizme Dayalı Kırsal KalkınmaYenipazar ilçe sınırları içinde kalan tüm alanın doğa temelli turizm ve gastronomi turizmi açısından potansiyeli araştırılmıştır. Yöresel yemeklerin mutfak laboratuvarında yapılacak deneylerle ticari/turistik ürün için standart reçeteleri geliştirilmiştir. Elde edilen veriler veri tabanı oluşturularak CBS ortamına taşınmıştır. Veritabanı tasarımı yeni turizm kaynaklarının eklenebileceği ve sistemin genişletilebilecek şekilde tasarlanmıştır. Turizm kaynakları bilgileri CBS ortamında modellenerek turizm kaynaklarının planlaması ve yönetimi yapılabilecektir. Mekânsal analizlerden yararlanarak en iyi tur rotaları tespit edilmiştir. |
7 | Kuzey ve Güney Amerika Havalimanları Yolcu Değerlendirmeleri Üzerine Mekansal Bir AraştırmaYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
8 | Osmaniye’nin Coğrafi İşaretli Ürünlerinden Vegan Tatlı Geliştirilmesi: Yer Fıstıklı CheesecakeYer Fıstıklı Cheesecake Geliştirilmesi |
1 | Liselerarası Ana Yemek Yapma YarışmasıEskişehir Gıda Fuarı Yemek YarışmasıTüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. / Liseler TÜRKİYE/ESKİŞEHİR Ulusal 21.04.2019 |
2 | Makarna WorkshopMakarna Yapma Etkinliği-Anadolu ÜnversitesiAnadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi / Anadolu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Şafak Ertan ÇOMAKLI ve rektör yardımcıları, danışmanları ve öğrenciler / Şeyda YAYLA TÜRKİYE/ESKİŞEHİR Ulusal 17.04.2019 |
3 | Modern Türk Mutfağı Ana Yemek Yarışması1. Osmaniye Lezzet FestivaliOsmaniye Belediyesi TÜRKİYE/Osmaniye Ulusal 11.05.2024 |
1 | AŞÇILIK KOORDİNATÖR YARDIMCISIANADOLU ÜNİVERSİTESİ2019-2020 |
2 | Bölüm Başkan YardımcısıOSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ2024- |
3 | Bölüm Başkan YardımcısıOSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ2020-2024 |
1 | Queen Elizabeth OtelOrder TakerOrder taker olarak 4 aylık staj sürecinde Önbüro, FB ve kat hizmetleri arasında otel yönetim sistemleriyle (yazılım) iletişim ve kontrol sağladım.2010-2010 |
2 | Majesty Mirage Park Resort OtelKat ŞefiKat şefliği2012-2012 |
3 | Anemon Afyon OteliResepsiyonistSPA resepsiyonistliği2013-2013 |