Proje 10Sayısı
Patent 0Sayısı
Tasarım 0Sayısı
Ödül 0Sayısı
Tez 3Sayısı
Atıf 173Sayısı
Yayın 101Sayısı
|
1 | Doktora2008-2014ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR) |
2 | Yüksek Lisans2003-2007ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ) |
3 | Lisans1999-2003ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. |
İngilizce | 2015 | YDS | 81.25000 |
İngilizce | 2023 2023/1 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) Sonuçları | YÖKDİL | 87,50000 |
1 | Bilimsel Kitap | Health and Safety Aspectof Food Processing Technologies Bölüm Adı: Beneficial biofilm applications in food and agricultural industry, ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİN,KORUKLUOĞLU MİHRİBAN,KONURAY GÖZDE, Springer Editör: Abdul Malik, Zerrin Erginkaya, Hüseyin Erten, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :672, ISBN :978-3-030-24902-1, Bölüm Sayfaları: 445-469 | |
2 | Bilimsel Kitap | Health and Safety Aspectof Food Processing Technologies Bölüm Adı: The risk of vancomycin resistant enterococci infections from food industry, TERKURAN MEVHIBE,ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİN, Springer Editör: Abdul Malik, Zerrin Erginkaya, Hüseyin Erten, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :672, ISBN :978-3-030-24902-1, Bölüm Sayfaları: 513-535 | |
3 | Bilimsel Kitap | Health and Safety Aspectof Food Processing Technologies Bölüm Adı: Assesment of the risk of probiotics in terms of the food safety and human health, KALKAN SELİN,ERGİNKAYA ZERRİN,ÜNAL TURHAN EMEL,KONURAY GÖZDE, Springer Editör: Abdul Malik, Zerrin Erginkaya, Hüseyin Erten, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :672, ISBN :978-3-030-24902-1, Bölüm Sayfaları: 419-443 | |
4 | Bilimsel Kitap | Antimicrobial research: Novel bioknowledge and educational programs Bölüm Adı: The use of phages for the removal of biofilms in the food industry, ÜNAL TURHAN EMEL,KALKAN SELİN,ERGİNKAYA ZERRİN, Formatex CBD Research Ltd Editör: , Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :, ISBN :978-84-947512-0-2, Bölüm Sayfaları: 351-357 | |
5 | Bilimsel Kitap | Antimicrobial research: Novel bioknowledge and educational programs Bölüm Adı: Bacteriophage applications as biocontrol agent in food packaging materials, KALKAN SELİN,ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİN, Formatex CBD Research Ltd Editör: , Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :, ISBN :978-84-947512-0-2, Bölüm Sayfaları: 242-250 | |
6 | Bilimsel Kitap | Food Processing:Strategies for Quality Assesment Bölüm Adı: Use of Antimicrobial Edible Films and Coatings as Packaging Materials for Food Safety, ERGİNKAYA ZERRİN, KALKAN SELİN, ÜNAL TURHAN EMEL, Springer Editör: Abdul Malik, Zerrin Erginkaya, Saghir Ahmad, Hüseyin erten, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :510, ISBN :978-1-4939-1377-0, Bölüm Sayfaları: | |
7 | Bilimsel Kitap | Food Processing Strategies For Quality Assessment Bölüm Adı: Microbial Metabolites As Biological Control Agents in Food Safety., ERGİNKAYA ZERRİN,ÜNAL TURHAN EMEL,KALKAN SELİN, The Springer Science, Business Media (New York, USA) Editör: , Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :, ISBN :978-1-4939-1377-0, Bölüm Sayfaları: 225-259 | |
8 | Bilimsel Kitap | Science against microbial pathogens communicating current research and technological advances Bölüm Adı: Importance of microbial antagonisms about food attribution, ERGİNKAYA ZERRİN,ÜNAL TURHAN EMEL,KALKAN SELİN, Formatex Research Center Publisher Editör: , Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :, ISBN :978-84-939843-2-8, Bölüm Sayfaları: 1342-1348 |
1 | Hakemli Ulusal | Koca Melis,Koca Esabil Emrah,ÜNAL TURHAN EMEL Beslenme ve fiziksel aktivitenin bağırsak mikrobiyotası ile ilişkisi Food and Health TR DİZİN | |
2 | Hakemli Ulusal | Kadakal Esma, ÜNAL TURHAN EMEL Probiyotik Gıda Tüketimi ve Obezite İlişkisi Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (Online) TR DİZİN | |
3 | Hakemli Ulusal | ÜNAL TURHAN EMEL, POLAT SÜLEYMAN The removal of foodborne pathogen biofilms with the treatment of ultrasound and/or organic acid Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi TR DİZİN | |
4 | Hakemli Uluslararası | ÜNAL TURHAN EMEL, POLAT SÜLEYMAN, ERGİNKAYA ZERRİN, KONURAY ALTUN GÖZDE Investigation of synergistic antibacterial effect of organic acids and ultrasound against pathogen biofilms on lettuce Food Bioscience SCI-Expanded | |
5 | Hakemli Ulusal | ÜNAL TURHAN EMEL Mikroenkapsüle ve Serbest Probiyotik Kültür İlavesiyle Fonksiyonel Keçiboynuzu Pekmezi Üretimi Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi TR DİZİN | |
6 | Hakemli Uluslararası | ÜNAL TURHAN EMEL,DEMİR HATİCE,PÜSKÜLLÜ RABİA,KÖR MERVE,ZENGİN UĞUR Sokakta satışa sunulan geleneksel Kadirli sucuğunun mikrobiyolojik kalitesi Food and Health TR DİZİN | |
7 | Hakemli Uluslararası | ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİN,BAYRAM TUREMIS ALİN,TERKURAN MEVHIBE Antibacterial Effect of Bacteriocinogenic Enterococci from Different Sources on Listeria monocytogenes Journal of Agricultural Sciences SCI-Expanded | |
8 | Hakemli Uluslararası | ERGİNKAYA ZERRİN,YALANCA İBRAHİM,ÜNAL TURHAN EMEL Geleneksel et ürünlerindeki laktik asit bakterilerinin antibiyotik dirençprofili Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi TR DİZİN | |
9 | Hakemli Uluslararası | ERGİNKAYA ZERRİN,Uludag Hatice,ÜNAL TURHAN EMEL Antibacterial activity of partially purified enterocins from foodborne and clinical enterococci against pathogenic bacteria Ankara Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi SCI-Expanded | |
10 | Hakemli Uluslararası | ALKAN ZERRİN,ERGİNKAYA ZERRİN,KONURAY GÖZDE,ÜNAL TURHAN EMEL Production of biosurfactant by lactic acid bacteria using whey as growth medium TURKISH JOURNAL OF VETERINARY ANIMAL SCIENCES SCI-Expanded | |
11 | Hakemli Ulusal | ERGİNKAYA ZERRİN,SARIKODAL EZGİ,ÖZKÜTÜK SERYA TÜLİN,KONURAY GÖZDE,ÜNAL TURHAN EMEL Probiyotik Bitter Çikolata Üretiminde Mikroenkapsüle Lactobacillus rhamnosus Kullanımı GIDA TR DİZİN | |
12 | Hakemli Ulusal | ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİN Bakteriyel Biyofilmlerdeki Antimikrobiyel Direnç Mekanizması Akademik Gıda TR DİZİN | |
13 | Hakemli Ulusal | ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİN,BENLİ HAKAN,AKIN MUTLU BUKET,AĞÇAM ERDAL The Effects of Microencapsulated L. rhamnosus and Storage on Biogenic Amine Amount of Sucuk GIDA TR DİZİN | |
14 | Hakemli Uluslararası | AKGÜL ÖZGE,ERGİNKAYA ZERRİN,KONURAY GÖZDE,ÜNAL TURHAN EMEL Antibacterial and anti-adhesive properties of biosurfactants produced by yeasts from food waste FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN SCI-Expanded | |
15 | Hakemli Uluslararası | ÜNAL TURHAN EMEL The Presence of Pathogenic Bacteria in Traditional Cheese Sold in Local Market in Hatay Province, Turkey APPLIED ECOLOGY AND ENVIRONMENTAL RESEARCH SCI-Expanded | |
16 | Hakemli Uluslararası | ÜNAL TURHAN EMEL Optimization of Entrapment Substances for Microencapsulation of Lactobacillus plantarum and Lactobacillus casei Shirota against Gastric Conditions Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi SCI-Expanded | |
17 | Hakemli Uluslararası | ERGİNKAYA ZERRİN,ÜNAL TURHAN EMEL,TATLI Demet Determination of antibiotic resistance of lactic acid bacteria isolated from traditional Turkish fermented dairy products Iranian Journal of Veterinary Research SCI-Expanded | |
18 | Hakemli Uluslararası | POLAT SÜLEYMAN,FENERCİOĞLU HASAN,ÜNAL TURHAN EMEL,GÜÇLÜ Mehmet Effects of Nanoparticle Ratio on Structural, Migration and Antibacterial Properties of Polypropylene (PP) Films and Preservation Quality of Lemon Juice JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION SCI-Expanded | |
19 | Hakemli Uluslararası | ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİN,SELLİ SERKAN Effect of microencapsulated Lactobacillus rhamnosus and storage period on aroma properties of Turkish dry-fermented sausage (Sucuk) Journal of Food Measurement and Characterization SCI-Expanded | |
20 | Hakemli Uluslararası | ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİN,UNEY Melek Hatice,ÖZER EMİR AYŞE Inactivation Effect of Probiotic Biofilms on Growth of Listeria monocytogenes Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi SCI-Expanded | |
21 | Hakemli Uluslararası | ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİN,POLAT SÜLEYMAN,ÖZER EMİR AYŞE Design of probiotic dry fermented sausage (sucuk) production with microencapsulated and free cells of Lactobacillus rhamnosus Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences SCI-Expanded | |
22 | Hakemli Ulusal | ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİN,BOZDOĞAN ADNAN,ASLAN ZERRİN Farklı Kaplama Materyalleri ile Kaplanmış L. rhamnosus’un Termal İnaktivasyon Kinetiği Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi | |
23 | Hakemli Ulusal | TAŞ ELÇİN,ERGİNKAYA ZERRİN,KALKAN SELİN,ÜNAL TURHAN EMEL Determination of Antimicrobial Effects of Probiotic Lactic Acid Bacteria and Garlic Extract Against Some Foodborn Pathogenic Bacteria Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi TR DİZİN | |
24 | Hakemli Ulusal | ÜNAL TURHAN EMEL,CANBAŞ AHMET Chemical and Sensory Properties of Vinegar From Dimrit Grape By Submerged and Surface Method Gıda TR DİZİN | |
25 | Hakemli Ulusal | ERGİNKAYA ZERRİN,ÜNAL TURHAN EMEL,ÖZER EMİR AYŞE Nohut Mayalı Ekmek Üretimi ve Hakim Mikroflora Uludağ üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi TR DİZİN | |
26 | Hakemli Ulusal | ERGİNKAYA ZERRİN,ÜNAL TURHAN EMEL Enumeration of identification of dominant microflora during the fermentation of shalgam Akademik Gıda TR DİZİN | |
27 | Hakemli Ulusal | ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİN Probiyotik gıdalardan izole edilen laktik asit bakterilerinin antibiyotik dirençliliklerinin belirlenmesi Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi TR DİZİN | |
28 | Hakemli Uluslararası | YAGMUR GULTEN,TANGÜLER HASAN,LEVENTDURUR SEZGI,BAĞDER ELMACI SİMEL,ÜNAL TURHAN EMEL,FRANCESCA NICOLA,SETTANI LUCA,MOSCHETTI GIANCARLO,ERTEN HÜSEYİN Identification of Predominant Lactic Acid Bacteria and Yeasts of Turkish Sourdoughs and Selection of Starter Cultures for Liquid Sourdough Production Using Different Flours and Dough Yields POLISH JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION SCIENCES SCI-Expanded | |
29 | Hakemli Ulusal | ÜNAL TURHAN EMEL,AKGUL OZGE,AKCALIOGLU OKAN,MARULDALI ERMAN,AYYILDIZ OZNUR,BUCAK GUNES,GUNDUZ MEHMET Probiyotik gofret üretiminde mikroenkapsüle Lactobacillus rhamnosus kullanım olanaklarının araştırılması Gıda Teknolojisi Dergisi | |
30 | Hakemli Uluslararası | TERKURAN MEVHIBE,ERGİNKAYA ZERRİN,ÜNAL TURHAN EMEL,GÜVEN GÖKMEN TÜLİN,KIZILYILDIRIM SUNA,KÖKSAL FATİH Comparison of Genotypic Diversity and Vancomycin Resistance of Enterococci Isolated from Foods and Clinical Sources inAdana Region of Turkey Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi SCI-Expanded | |
31 | Hakemli Ulusal | KALKAN SELİN,ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİN Nisin İlave Edilmiş Metil Selüloz Filmlerin Antimikrobiyel Etkilerinin Belirlenmesi Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi | |
32 | Hakemli Uluslararası | TERKURAN MEVHIBE,ERGİNKAYA ZERRİN,ÜNAL TURHAN EMEL,GÜRAN MÜMTAZ,KIZILYILDIRIM SUNA,UĞUR GÖKÇE,KÖKSAL FATİH The relationship between virulence factors and vancomycin resistance among Enterococci collected from food and human samples in Southern Turkey Ankara Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi SCI-Expanded | |
33 | Hakemli Uluslararası | YURDAKUL ERHAN,ERGİNKAYA ZERRİN,ÜNAL TURHAN EMEL Antibiotic resistance of enterococci coagulase negative staphylococci and Staphylococcus aureus isolated from chicken meat CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES SCI-Expanded | |
34 | Hakemli Uluslararası | KARACA OYA BERKAY,SAYDAM İBRAHİM BAŞAR,KAHYAOĞLU TALİP,ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİN,GÜVEN MEHMET Textural properties and survival of Lactobacillus acidophilus Streptococcus thermophilus and Lactobacillus delbrueckii subsp bulgaricus of probiotic set yogurts produced by prebiotic stabilizers and different molasses types Journal of Food, Agriculture Environment SCI-Expanded | |
35 | Hakemli Ulusal | ARSLAN SELCUK,ERGİNKAYA ZERRİN,ÖZASLAN MEHMET,KILIÇ İBRAHİM HALİL,ÜNAL TURHAN EMEL Lactobacillus rhamnosus’un Sünme (Rope) Hastalığı Etkeni Olan Bacillus Cinsi Bakteriler Üzerine İnhibitör Etkisinin Unlarda Araştırılması Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi | |
36 | Hakemli Uluslararası | KALKAN SELİN,ERGİNKAYA ZERRİN,ÜNAL TURHAN EMEL Determination of Antimicrobial Activity of Methyl Cellulose Films Enriched with Some Essential Oils on Listeria innocua Journal of Earth Science and Engineering EBSCO, Cambridge Sciences Abstracts (CSA), Google Scholar, Chinese Database of CEPS, Airiti Inc. / OCLC, Ulrich’xxs Periodicals Directory, Summon Serials Solutions, Proquest | |
37 | Hakemli Uluslararası | KALKAN SELİN,ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİN Bio-control of Some Food-Borne Pathogenic Bacteria by Bacteriophage Journal of Food Science and Engineering | |
38 | Hakemli Uluslararası | TERKURAN MEVHIBE,ERGİNKAYA ZERRİN,ÜNAL TURHAN EMEL,AKÇİMEN BERİL,KÖKSAL FATİH The determination of vancomycin resistance and hemolytic activities of enterococci from cheese, sucuk and chicken meat, fruit and vegetables in Adana region of Turkey Current Opinion in Biotechnology SCI | |
39 | Hakemli Ulusal | ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİN Probiyotik mikroorganizmaların mikroenkapsülasyonu Gıda TR DİZİN | |
40 | Hakemli Ulusal | ÜNAL TURHAN EMEL,CANBAŞ AHMET Dimrit üzümünden değişik yöntemlerle sirke üretimi üzerinde bir araştırma Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü-FEN ve MÜHENDİSLİKBİLİMLERİ DERGİSİ |
1 | UlusalÖzet bildiriÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİN,POLAT SÜLEYMAN,KONURAY GÖZDEUltrasound ve Organik Asit Uygulamaları ile Marul Yüzeyinde Gelişen Escherichia Coli Biyofilm İnaktivasyonu21.10.2020 Erişim linki |
2 | UluslararasıTam metin bildiriÜNAL TURHAN EMELThe production of bacteriocin by microorganisms using whey as a culture medium03.10.2019 |
3 | UluslararasıTam metin bildiriÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİN,POLAT SÜLEYMANRecent concern in fresh and fresh-cut produce: The formation of L. monocytogenes based biofilm03.10.2019 |
4 | UluslararasıTam metin bildiriÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİNGıda Endüstrisindeki Biyofilmlerin Önlenmesinde Biyolojik Yaklaşımlar26.10.2016 |
5 | UluslararasıTam metin bildiriÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİNGeleneksel peynirlerde starter olmayan laktik asit bakterilerinin duyusal kalite üzerine etkisi15.04.2010 |
6 | UluslararasıTam metin bildiriÖZER EMİR AYŞE,ERGİNKAYA ZERRİN,ÖZER MEHMET SERTAÇ,ÜNAL TURHAN EMELGeleneksel bir ekmeğimiz: Nohut mayalı ekmek15.04.2010 |
7 | UluslararasıTam metin bildiriÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİNGeleneksel fermente ürünlerin mikroflorası ile duyusal özellikleri arasındaki ilişki15.04.2010 |
8 | UluslararasıTam metin bildiriÖZER EMİR AYŞE,ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİNGeleneksel bir içecek: Kaynar15.04.2010 |
9 | UluslararasıÖzet bildiriÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİNThe effect of microencapsulation of probiotics on antimicrobial resistance23.09.2009 |
10 | UlusalÖzet bildiriÜNAL TURHAN EMEL,METSELAAR KARIN,TJAKKO ABEEListeria monocytogenes’in asit dirençli türlerinin benzalkonyum klorür direnci ve biyofilm oluşumu05.10.2016 |
11 | UlusalÖzet bildiriÜNAL TURHAN EMEL,KALKAN SELİNAntimikrobiyallerin mikroenkapsülasyonu ve gıdalarda kullanımı05.10.2016 |
12 | UlusalÖzet bildiriKALKAN SELİN,BALPETEK KÜLCÜ DUYGU,ÜNAL TURHAN EMEL,ÇANGA DEMETL. rhamnosus’un S. aures üzerine antibakteriyel etkisinin doğrusal ve doğrusal olmayan modellerle belirlenmesi05.10.2016 |
13 | UlusalÖzet bildiriKALKAN SELİN,ÜNAL TURHAN EMELPrediktif mikrobiyoloji ve mikrobiyel gıda güvenliği05.10.2016 |
14 | UlusalTam metin bildiriÜNAL TURHAN EMELGeleneksel Kadirli Sucuğu ve Gıda Güvenliği05.10.2016 |
15 | UlusalÖzet bildiriKALKAN SELİN,ERGİNKAYA ZERRİN,ÜNAL TURHAN EMELGıda Güvenilirliği açısından geleneksel gıdaların mikrobiyolojik kalitesi17.10.2014 |
16 | UlusalTam metin bildiriKALKAN SELİN,ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİNTirşik10.05.2012 |
17 | UlusalTam metin bildiriÜNAL TURHAN EMEL,KALKAN SELİN,ERGİNKAYA ZERRİNStarter Olmayan Laktik Asit Bakterilerinin Sucuktaki Önemi10.05.2012 |
18 | UlusalÖzet bildiriKALKAN SELİN,ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİNDoğal Bitki Ekstraktları ile Zenginleştirilmiş Yenilebilir Film ve Kaplamaların Antimikrobiyel Etkinlikleri03.05.2012 |
19 | UlusalÖzet bildiriÜNAL TURHAN EMEL,KALKAN SELİN,ERGİNKAYA ZERRİNFermente Sosislerde Probiyotik Kültür Kullanımının Biyojen Amin Üretimi Açısından Önemi10.05.2012 |
20 | UlusalÖzet bildiriÜNAL TURHAN EMEL,KALKAN SELİN,ERGİNKAYA ZERRİNAntimikrobiyel Biyoaktif Peptitler ve Gıdalarda Doğal Koruyucu Olarak Kullanımı24.11.2011 |
21 | UlusalÖzet bildiriKALKAN SELİN,ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİNAntimikrobiyel Madde İçeren Yenilebilir Film ve Kaplamaların Gıdalarda Kullanım Olanakları24.11.2011 |
22 | UlusalÖzet bildiriKAYA TUBA,ERGİNKAYA ZERRİN,ÜNAL TURHAN EMELEkşi Hamurdan İzole Edilen ve Biyofilm Üreten Laktik Asit Bakterilerinin Bacillus subtilis Üzerine Antibakteriyel Etkilerinin Belirlenmesi24.11.2011 |
23 | UlusalÖzet bildiriÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİN,KALKAN SELİN,DÖNMEZ DİCLELaktik Asit Bakterileri Tarafından Sentezlenen Biyofilmlerin Sucukta Kullanım Potansiyeli02.12.2010 |
24 | UlusalTam metin bildiriDEMİRÖZÜ BEDİHA,ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİNAvrupa Birliği Geleneksel Ürünler Politikası27.05.2009 |
25 | UlusalTam metin bildiriYURDAGÜL EMEL,AKYILDIZ ASİYE,KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA,BEŞEN DİLA,ŞİMŞEK TUBA,ÜNAL TURHAN EMELTürkay çeşidi Trabzon hurmasının ozmotik dehidrasyondan sonra sıcak hava ile kurutulmasıyla dayandırılması17.04.2003 |
26 | UluslararasıÖzet bildiriKALKAN SELİN,ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİNBiocontrol of some food-borne pathogenic bacteria by bacteriophage03.11.2010 |
27 | UluslararasıTam metin bildiriÜNAL TURHAN EMEL,KALKAN SELİNNanoencapsulation of Antimicrobials in Food Industry26.04.2018 Erişim linki |
28 | UluslararasıTam metin bildiriKALKAN SELİN,ÜNAL TURHAN EMELApplication of Artificial Neural Networks to Food Technology26.04.2018 |
29 | UluslararasıÖzet bildiriÜNAL TURHAN EMELUltrasound Treatments for Detachment of Biofilm in Food Industry24.04.2019 |
30 | UluslararasıTam metin bildiriÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİN,POLAT SÜLEYMANTaze Yapraklı Sebzelerde Patojen Biyofilm Oluşum Riski ve Kontrol Yöntemleri24.04.2018 |
31 | UluslararasıÖzet bildiriÜNAL TURHAN EMEL,KALKAN SELİNBiogenic amine risk in fermented foods15.05.2017 |
32 | UluslararasıÖzet bildiriBAYRAM TÜREMİŞ ALİN,Uludag Hatice,TERKURAN MEVHIBE,ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİN,KONURAY GÖZDEComparison of Antimicrobial Activity against Some Pathogenic Bacteria of Bacteriocins Produced by Clinical and Foodborne Enterococci28.10.2015 |
33 | UluslararasıÖzet bildiriÜNAL TURHAN EMEL,KALKAN SELİNMicroencapsulation of bacteriocin for food preservation15.05.2017 |
34 | UluslararasıTam metin bildiriKALKAN SELİN,ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİNComparison Of Anti-Listerial Effect Spectrum Of Bacteriocins03.11.2010 |
35 | UluslararasıÖzet bildiriÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİN,POLAT SÜLEYMANThe Effect of Microencapsulated L. rhamnosus on Textural Properties of Sucuk20.10.2014 |
36 | UluslararasıÖzet bildiriKALKAN SELİN,ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİNDetermination of antimicrobial effects of methyl cellulose films enriched with some essential oils on Listeria innocua02.10.2013 |
37 | UluslararasıÖzet bildiriERGİNKAYA ZERRİN,TATLI Demet,YALANCA İBRAHİM,ÜNAL TURHAN EMELThe determination of antibiotic resistance of Enterococcus spp. isolated from some traditional dairy and meat products01.07.2010 |
38 | UluslararasıTam metin bildiriÜNAL TURHAN EMEL,KALKAN SELİN,ERGİNKAYA ZERRİNUse of lactic acid bacteria biofilms as biocontrol agents03.11.2010 |
39 | UluslararasıÖzet bildiriARSLAN SELCUK,ERGİNKAYA ZERRİN,ÜNAL TURHAN EMELThe Inhibitor activity of Lactobacillus rhamnosus against rope forming Bacillus strains03.11.2010 |
40 | UlusalÖzet bildiriÜNEY MELEK HATİCE,ERGİNKAYA ZERRİN,ÜNAL TURHAN EMELLactobacillus casei Shirota ve Lactobacillus rhamnosus’un Biyofilm Üretimlerinin Prebiyotik Katkılarla Optimizasyonu ve Listeria spp.Üzerine Antibakteriyel Etkisinin Belirlenmesi07.05.2015 |
41 | UlusalÖzet bildiriÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİNProbiyotik sucuk üretiminde mikroenkapsüle L. rhamnosus kullanımı17.04.2014 |
42 | UlusalÖzet bildiriKALKAN SELİN,ERGİNKAYA ZERRİN,ÜNAL TURHAN EMELEsansiyel Yağ Asitleri İle Zenginleştirilmiş Peynir Altı Suyu Protein İzolatı Filmlerin Listeria innocua Üzerine Antimikrobiyel Etkileri07.11.2013 |
43 | UlusalÖzet bildiriUludag Hatice,ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİNKlinik ve Gıda Kökenli Enterokoklar Tarafından Üretilen Bakteriyosinlerin Bazı Patojen Bakteriler Üzerine Etkileri03.05.2012 |
44 | UlusalÖzet bildiriKALKAN SELİN,ÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİNNisin İlave Edilmiş Metil Selüloz Filmlerin Antimikrobiyel Etkinliklerinin Belirlenmesi10.10.2012 |
45 | UlusalÖzet bildiriÜNAL TURHAN EMEL,KALKAN SELİN,ERGİNKAYA ZERRİNMikroenkapsüle Lactobacillus rhamnosus’xxun Farklı pH Sıcaklık ve Tuz İnteraksiyonlarına Karşı Toleransı10.10.2012 |
46 | UlusalÖzet bildiriÜNAL TURHAN EMEL,ERGİNKAYA ZERRİN,ÖZER EMİR AYŞELactobacillus rhamnosus, L. casei Shirota ve L. plantarum’un mikroenkapsülasyonunda farklı kaplama materyali kombinasyonlarının gastrik koşullara karşı optimizasyonu10.10.2012 |
47 | UluslararasıÖzet bildiriTERKURAN MEVHIBE,ERGİNKAYA ZERRİN,ÜNAL TURHAN EMEL,GÜRAN MÜMTAZ,KIZILYILDIRIM SUNA,UĞUR GÖKÇE,KÖKSAL FATİHPrevalence and characterization of virulence factors of Enterococci from traditional food products in Çukurova region of Turkey02.10.2013 |
48 | UluslararasıÖzet bildiriYURDAKUL ERHAN,ERGİNKAYA ZERRİN,ÜNAL TURHAN EMELThe determination of antibiotic resistance in Gram positive coccoids isolated from chicken meat23.09.2009 |
49 | UlusalÖzet bildiriBüyükçapar Kadriye, Koyunoğlu Hafize Nur, Eroğlu Ebru, ÜNAL TURHAN EMELCOVİD-19 VE GIDA GÜVENLİĞİ11.03.2021 Erişim linki |
50 | UlusalÖzet bildiriKoyuncu Muhammet Burak, Avcı Halil İbrahim, Şerifoğlu Abdurrahman, ÜNAL TURHAN EMELGIDA AMBALAJLAMADA ANTİMİKROBİYEL ÖZELLİKLİ KARBON NANOTÜP KULLANIM POTANSİYELİ11.03.2021 Erişim linki |
51 | UluslararasıÖzet bildiriÜNAL TURHAN EMELBESLENME VE BAĞIRSAK MİKROBİYOTASI ETKİLEŞİMİ10.06.2023 Erişim linki |
52 | UluslararasıTam metin bildiriÜNAL TURHAN EMEL, POLAT SÜLEYMANFISTIK EZMESİNDE PROBİYOTİKLERİN KULLANIM POTANSİYELİ10.06.2023 Erişim linki |
53 | UluslararasıTam metin bildiriÜNAL TURHAN EMEL, POLAT SÜLEYMANTHE COMBINATION TREATMENT OF ULTRASOUND AND DISINFECTANTS AGAINST FOODBORNE PATHOGEN BIOFILMS ON STAINLESS STEEL SURFACES10.06.2023 Erişim linki |
1 | Dimrit üzümünden değişik yöntemlerle sirke üretimi üzerinde bir araştırmaYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
2 | Bazı geleneksel süt ve et ürünlerinden izole edilen Enterococcus’xxların antibiyotik dirençliliklerinin belirlenmesiYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
3 | Probiyotik laktik asit bakterilerinden L. rhamnosus’xxun fermente sucukların bazı özellikleri üzerine etkisiYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
4 | Probiyotik laktik asit bakterilerinin mikroenkapsülasyonunun fermente sucukların bazı özellikleri üzerine etkisiYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
5 | Taze Yapraklı Sebzelerdeki Patojen Biyofilmlerine Karşı Ultrasound Ve Organik Asitlerin Sinerjik Antibakteriyel Etkisinin (In Vitro Ve In Vivo) Araştırılması-Tübitak 3001 |
6 | Mikroenkapsülasyon işleminin sucukta kullanılan probiyotik ve starter kültürler ile sucuğun bazı özellikleri üzerine etkisiTÜBİTAK PROJESİ |
7 | OKÜBAP-2019-PT2-002: Taze Yapraklı Sebzelerdeki Patojen Biyofilmlerine Karşı Ultrasound ve Organik Asitlerin Sinerjik Antibakteriyel Etkisinin (In Vitro ve In Vıvo) AraştırmasıYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
8 | Kadirli Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Gıda Teknolojisi Bölümü Öğrenci Laboratuvarları Alt Yapı ProjesiYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
9 | Benzelkonium chloride resistance, hydrophobicity and biofilm formation of acid resistant variants of Listeria monocytogenes LO28Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
10 | Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarları Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKÜMERLAB) Altyapı Projesi.(OKÜBAP-2020-PT1-005)Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
1 | Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti | Üye | 2016 | Bilimsel Kuruluş | |
2 | Gıda Mühendisleri Odası | Üye | 2003 | Bilimsel Kuruluş |
1 | Bölüm BaşkanıOSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ2015-2016 |
2 | MYO/Yüksekokul Müdür YardımcısıOSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ2014-2019 |
3 | Komisyon BaşkanlığıOSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ2024- |
4 | Komisyon ÜyeliğiOSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ2022- |
5 | Mevlana Değişim Programı Kurum KoordinatörüOSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ2021- |
6 | UzmanOSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ2020-2022 |
7 | Yönetim Kurulu ÜyeliğiOSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ2024- |
8 | Bölüm Başkan YardımcısıOSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ2022- |