Proje 4Sayısı
Patent 1Sayısı
Tasarım 0Sayısı
Ödül 0Sayısı
Tez 5Sayısı
Atıf 94Sayısı
Yayın 53Sayısı
|
1 | Lisans1989-1994GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. (İNGİLİZCE) |
2 | Yüksek Lisans2002-2004HARRAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ) |
3 | Doktora2005-2009HARRAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR) |
İngilizce | 2010 | ÜDS | 67.500 |
1 | Ders Kitabı | Laboratuar Teknikleri ve Temel Gıda Analizleri Bölüm Adı: , GAMLI ÖMER FARUK, Dora yayıncılık Editör: , Basım Sayısı: 3, Sayfa Sayısı :217, ISBN :9786059669657, Bölüm Sayfaları: | |
2 | Ders Kitabı | Sürülebilir antepfıstığı kreması üretimi ve kimyasal özellikler:sürülebilir ezme üretiminde antepfıstığı miktarı ve depolama koşullarının ürün kalitesi üzerine etkisi Bölüm Adı: , GAMLI ÖMER FARUK, türkiye alim kitapları Editör: , Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :, ISBN :, Bölüm Sayfaları: |
1 | Hakemli Uluslararası | GAMLI ÖMER FARUK Physıcochemıcal propertıes of pıne cone molasses (Pekmez) from Pinus nigra and Pinus brutia in Osmaniye JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION SCI-Expanded | |
2 | Hakemli Uluslararası | GAMLI ÖMER FARUK Film production with groundnut extraction cake and its physico-mechanical properties with potential use for food packaging International Journal of Horticulture,Agriculture and Food Science woldcat | |
3 | Hakemli Uluslararası | BAŞYİĞİT BÜLENT, HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY, Akyar Gülbahar, BULUT SARA, Akyar Gülbahar, GAMLI ÖMER FARUK, ATASOY AHMET FERİT Liquorice (Glycyrrhiza glabra): Production of instant soluble microcapsules Meyan (Glycyrrhiza glabra): Çözünebilir hazır toz üretimi Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi Ebsco | |
4 | Hakemli Uluslararası | GAMLI ÖMER FARUK The Effects of Olive Leaves on Sensory and Chemical Properties of Refined Olive Oils Using Image Processing Methods FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN SCI-Expanded | |
5 | Hakemli Uluslararası | GAMLI ÖMER FARUK DRYING KINETICS OF EXTRACTION CAKE OF GROUNDNUT SEED BY CONVECTIONAL DRYING Journal on Processing Energy in Agriculture Agris-FAO | |
6 | Hakemli Uluslararası | GAMLI ÖMER FARUK,ERASLAN ZELİHA,AKBEN SELAHADDİN BATUHAN Determination of the protective effects of olive leaf extracts on microbiological and physicochemical properties of pepper paste using the image processing methods JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION SCI-Expanded | |
7 | Hakemli Uluslararası | GAMLI ÖMER FARUK,ATASOY AHMET FERİT Physico-chemical and sensorial properties of groundnut milk and it’s yoghurt Journal of Food Measurement and Characterization SCI-Expanded | |
8 | Hakemli Ulusal | GAMLI ÖMER FARUK,SÜFER ÖZGE,EKER TÜLİN Dehydration Kinetics and Infusion Attributes of Microwave Dried Olive Leaves Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology TR DİZİN | |
9 | Hakemli Uluslararası | GAMLI ÖMER FARUK,AKBEN SELAHADDİN BATUHAN A Study on Table Olive Fermentations of Gemlik Olive cv. Through Physico-Chemical, Sensory Analyses and Mathematical Model Fitting Journal of Food Science and Engineering Art Index (Art Research Database, EBSCO) | |
10 | Hakemli Uluslararası | GAMLI ÖMER FARUK,EKER TÜLİN Determination of harvest time of Gemlik olive cultivars by using physical and chemical properties Journal of Food Measurement and Characterization SCI-Expanded | |
11 | Hakemli Uluslararası | GAMLI ÖMER FARUK The Health Effects of Oleuropein One Of The Major Phenolic Compounds Of Olives Olea Europaea L Italian Jounal of Food Science SCI-Expanded | |
12 | Hakemli Ulusal | GAMLI ÖMER FARUK Gemlik Çeşidi Salamura Zeytin Üretiminde Diffüzyon Katsayısının Belirlenmesi ve Farklı Tuz Derişiminin Laktik Asit ve İndirgen Şeker Üzerine Etkisi Türk Tarım-Gıda Bilimi ve Teknoloji Dergisi TR DİZİN | |
13 | Hakemli Uluslararası | GAMLI ÖMER FARUK,SÜFER ÖZGE,EKER TÜLİN Convective Drying Kinetics and Phenolic Contents of Olive Leaves Journal of Food Physics Google Scholar | |
14 | Hakemli Uluslararası | GAMLI ÖMER FARUK A Review of Application of Pulsed electric Field in the Production of Liquid Semiliquid Food Materials Advance research in Agriculture and Veterinary Science Chemical Abstract Servise (CAS) | |
15 | Hakemli Uluslararası | GAMLI ÖMER FARUK Areview Based on the Relationship Among Drying Curve Fitting and Mathematical Models in Food Systems Advanced Research in Agriculture and Veterinary Science Chemical Abstract Service (CAS) | |
16 | Hakemli Ulusal | GAMLI ÖMER FARUK,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY Curve Fitting Parameters of Color Variables of Pistachio Nut Cream During Storage Period Gıda TR DİZİN | |
17 | Hakemli Uluslararası | GAMLI ÖMER FARUK,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,TÜRKOĞLU HÜSEYİN Moisture Adsorption Characteristics of Pistachio Nut Cream a New Food Product Italian Journal of Food Science SCI-Expanded | |
18 | Hakemli Uluslararası | GAMLI ÖMER FARUK,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY Effects of Nut Proportion and Storage temperature on Some Chemical Parameters of Pistachio Nut Cream Journal of Food Science and Engineering Art Index (Art Research Database, EBSCO) | |
19 | Hakemli Ulusal | GAMLI ÖMER FARUK Siyah ve Yeşil Çayın Nem Adsorpsiyon Özellikleri ve Soprsiyon ısısı Gıda TR DİZİN | |
20 | Hakemli Uluslararası | GAMLI ÖMER FARUK Kinetic Study of Color Changes of Tomato Purees with Microwave and Convectional Drying Journal of Food Science and Engineering Art Index (Art Research Database, EBSCO) | |
21 | Hakemli Ulusal | GAMLI ÖMER FARUK Effective Moisture Diffusivity and Drying Characteristics of Tomato Slices During Convectional Drying Gıda TR DİZİN | |
22 | Hakemli Uluslararası | GAMLI ÖMER FARUK,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,TÜRKOĞLU HÜSEYİN,AK BEKİR EROL THE EFFECTS OF STORAGE ON COLOUR OF SPREADABLE PISTACHIO NUT PASTE Acta Horticulturae SCI-Expanded | |
23 | Hakemli Uluslararası | HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,GAMLI ÖMER FARUK Water sorption isotherms of pistachio nut paste International Journal of Food Science Technology SCI | |
24 | Hakemli Uluslararası | GAMLI ÖMER FARUK,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY The effect of the different packaging and storage conditions on the quality of pistachio nut paste Journal of Food Engineering SCI |
1 | UluslararasıTam metin bildiriGAMLI ÖMER FARUKA research on the measurement of thermal diffusivity of ectraction cake of groundnut seed07.04.2019 |
2 | UluslararasıTam metin bildiriGAMLI ÖMER FARUKDrying Kinetics of extraction cake of groundnut seed by convectional drying07.04.2019 |
3 | UluslararasıÖzet bildiriGAMLI ÖMER FARUKChanges in color and physical parameters of Gemlik olive cv. during maturation23.04.2017 |
4 | UluslararasıTam metin bildiriÇELEBİ SEZER YASEMİN,SÜFER ÖZGE,GAMLI ÖMER FARUKPhysical Attributes of Turkish Sucuks Cooked in Microwave Oven23.04.2017 |
5 | UluslararasıÖzet bildiriGAMLI ÖMER FARUKExtraction Kinetics of Groundnut Seeds During Vegan Milk Production12.10.2017 |
6 | UluslararasıÖzet bildiriSÜFER ÖZGE,ÇELEBİ SEZER YASEMİN,GAMLI ÖMER FARUKFish Drying and Mathematical Models: A Review23.04.2017 |
7 | UluslararasıTam metin bildiriGAMLI ÖMER FARUK,EKER TÜLİN,SÜFER ÖZGE,Yıldırım Seçil Hazal,ERASLAN ZELİHADrying and Color Kinetics of Salted Olive (Gemlik cv)23.04.2017 |
8 | UluslararasıÖzet bildiriÇELEBİ SEZER YASEMİN,SÜFER ÖZGE,GAMLI ÖMER FARUKPHYSICAL ANDCHEMICAL ATTRIBUTES OF TURKISH SUCUKS COOKED WITH DIFFERENT METHODS23.04.2017 |
9 | UluslararasıÖzet bildiriERASLAN ZELİHA,GAMLI ÖMER FARUK,AKBEN SELAHADDİN BATUHANSele Zeytin Üretim Yöntemi Esnasında Gemlik Zeytinlerindeki Mikrobiyolojik Değişimlerin Vandermonde Matrisi Temelli Polinomlar ile Modellenmesi16.11.2017 |
10 | UluslararasıÖzet bildiriERASLAN ZELİHA,GAMLI ÖMER FARUKBiber Salçalarına İlave Edilen Zeytin Yaprak Ekstraktının Antimikrobiyal ve Antifungal Etkisinin Belirlenmesi16.11.2017 |
11 | UlusalTam metin bildiriVARDİN HASAN,GAMLI ÖMER FARUKSoğutulmuş Gıda Maddelerinin Ambalajlanması ve Aktif Ambalajlama Teknikleri24.05.2006 |
12 | UluslararasıTam metin bildiriGAMLI ÖMER FARUK,EKER TÜLİN,SÜFER ÖZGEDRYING AND COLOR KINETICS OF SALTEDOLIVE (GEMLIK CV.)23.04.2017 |
13 | UluslararasıÖzet bildiriGAMLI ÖMER FARUKA Review Based on The Relationship Among Drying Curve Fitting and Mathematical Models in Food Systems26.05.2014 |
14 | UluslararasıÖzet bildiriGAMLI ÖMER FARUKA Review of Applications of Pulsed Electric Field in the Production of Liquid/Semiliquid Food Materials26.05.2014 |
15 | UluslararasıÖzet bildiriGAMLI ÖMER FARUKDetermination of Diffusion Coefficient in Gemlik Type Brined Olive Production and The Effect of Different Salt Concentrations on Lactic Acid and Reducing Sugar01.10.2015 |
16 | UluslararasıÖzet bildiriGAMLI ÖMER FARUKPharmacological Effects of Oleuropein:Phenolic Compounds in Olive (Olea europea L.)01.10.2015 |
17 | UluslararasıÖzet bildiriGAMLI ÖMER FARUKMathematical Modelling of Red Pepper Paste During Convective and Microwave Drying01.10.2015 |
18 | UluslararasıÖzet bildiriGAMLI ÖMER FARUK,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,TÜRKOĞLU HÜSEYİN,AK BEKİR EROLThe Effects of Storage on Colour of Spreadable Pistachio Nut Paste06.10.2009 |
19 | UluslararasıÖzet bildiriGAMLI ÖMER FARUK,SÜFER ÖZGE,EKER TÜLİNMicrowave drying kinetics and infusion characteristics of olive leaves25.07.2016 |
20 | UlusalÖzet bildiriGAMLI ÖMER FARUKAntepfıstığı Kremasının Nem Eğrilerinin Matematiksel Modellere Uygunluğunun Belirlenmesi24.11.2011 |
21 | UluslararasıTam metin bildiriGAMLI ÖMER FARUKThe Relationship Between the Color Variables and Moisture Content of Tomato Purees During Convectional Drying26.05.2011 |
22 | UluslararasıTam metin bildiriGAMLI ÖMER FARUK,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEYKinetic Sudy of Color Changes of Spreadable Pistachio Nut Cream26.05.2011 |
23 | UluslararasıÖzet bildiriGAMLI ÖMER FARUK,SÜFER ÖZGE,EKER TÜLİNDiffusion Coefficients of Gemlik Olives and The Effect of Salt Concentrations on Lactic Acid and Reducing Sugar Content06.07.2016 |
24 | UluslararasıÖzet bildiriGAMLI ÖMER FARUK,EKER TÜLİN,SÜFER ÖZGEConvective Drying Kinetics and Phenolic Contents of Olive Leaves06.07.2016 |
25 | UlusalTam metin bildiriKALKAN SELİN,GAMLI ÖMER FARUKGıda Ambalajlamada Nanoteknolojinin Kullanım Alanları24.11.2011 |
26 | UlusalTam metin bildiriHAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,TÜRKOĞLU HÜSEYİN,GAMLI ÖMER FARUKAndık PekmeziTarih Bilgisi Bulunamadı |
27 | UlusalTam metin bildiriGAMLI ÖMER FARUKFarklı Ambalaj ve Depolama Koşullarının Antepfıstığı Ezmesinin Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi21.09.2005 |
1 | Zeytin Yaprağı Ekstrakt Kullanımının Biber Salçalarındaki Kalite Değişimi Üzerine EtkisiYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
2 | Tübitak ile Bilimi Tanıyarak Geleceğe Yürüyorum Toprakkale OsmaniyeTÜBİTAK PROJESİ |
3 | Krem Yapılı Antepfıstığı Ezmesi Üretiminde Antepfıstığı Miktarının ve Depolama Koşullarının üürn Kalitesi Üzerine EtkisiBu çalışmada 3 farklı oranda antepfıstığı kullanılarak sürülebilir özellikte antepfıstığı kreması üretilmiş 4 ve 20 C de depolanarak kalitesine etki eden faktörle ele alınmıştır Çalışma sonrasında 4 C de depolanan krem yapılı antepfıstığı ezmesinin özelliklerinin daha iyi korunduğu 10 ve 15 oranında antepfıstığı içeren ezmelerin duyusal özelliklerinin daha belirgin olarak beğenilirliklerinin üstün olduğu tespit edilmiştir |
4 | Farklı Ambalaj ve Depolama Koşullarının Antepfıstığı Ezmesinin Kalitesi Üzerine EtkisiG Doğu bölgesinde yöresel olarak üretilen antepfıstığı ezmelerinini farklı sıcaklıklarda ve değişik ambalajlarda depolanmış ve depolama süresince kalitelerine etki eden parametreler incelenmiştir |
1 | MYO/Yüksekokul MüdürüOSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ2015-2017 |
2 | MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı2012- |
1 | Harran ÜniversitesiÖğretim Görevlisi1994-2009 |
2 | Korkut Ata ÜniversitesiÖğretim Görevlisi (Dr)Dr.2009- |