Proje 8Sayısı
Patent 0Sayısı
Tasarım 0Sayısı
Ödül 5Sayısı
Tez 5Sayısı
Atıf 139Sayısı
Yayın 129Sayısı
|
1 | Doktora2013-2018MERSİN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR) |
2 | Yüksek Lisans2010-2012EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA TEKNOLOJİSİ (YL) (TEZLİ) |
3 | Lisans2005-2010EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. |
İngilizce | 2012 Bahar | KPDS | 80.00 |
İngilizce | 2014 Güz | YDS | 80.00000 |
İngilizce | 2011 Güz | ÜDS | 81.25 |
İngilizce | 2019 10 Mart 2019 | YÖKDİL | 92.5 |
İngilizce | 2019 10 Mart 2019 | YÖKDİL | 92.5 |
1 | Bilimsel Kitap | GIDA, BESLENME VE GASTRONOMİDE YENİ TRENDLER: ALTERNATİF BESİNLER Bölüm Adı: Mikroalgler ve Yosunlar: Gıda İşleme, ÖZKAN KARABACAK AZİME, SÜFER ÖZGE, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, World Physicians Publishing House Editör: Gülşah Çalışkan Koç, Yasemin Çelebi, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :460, ISBN :978-625-6448-94-0, Bölüm Sayfaları: 263-291 | |
2 | Bilimsel Kitap | GIDA, BESLENME VE GASTRONOMİDE YENİ TRENDLER: ALTERNATİF BESİNLER Bölüm Adı: Yenilebilir Mantarlar ve Mantar Proteinleri: Gıda İşleme, SÜFER ÖZGE, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, World Physicians Publishing House Editör: Gülşah Çalışkan Koç, Yasemin Çelebi, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :460, ISBN :978-625-6448-94-0, Bölüm Sayfaları: 193-220 | |
3 | Bilimsel Kitap | Matematik ve Fen Bilimleri Üzerine Araştırmalar-III Bölüm Adı: Amanita caesarea ve Boletus reticulatus Özütlerini İçeren Yenebilir Film Üretimi, GÖKYERMEZ MUKADDES, SÜFER ÖZGE, BOZOK FUAT, Özgür Yayınevi Editör: Doç. Dr. Adile AKPINAR, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :140, ISBN :978-975-447-766-5, Bölüm Sayfaları: | |
4 | Bilimsel Kitap | Fen Bilimleri ve Matematik Alanında Gelişmeler Bölüm Adı: BAZI AROMATİK BİTKİLERİN UÇUCU YAĞLARINI İÇEREN YENEBİLİR FİLM ÜRETİMİ, BÜLBÜL MERVE, SÜFER ÖZGE, BOZOK FUAT, Platanus Publishing Editör: Prof. Dr. Oktay Talaz, Basım Sayısı: 1, Sayfa Sayısı :150, ISBN :978-625-6971-81-3, Bölüm Sayfaları: |
1 | Hakemli Uluslararası | ÖZKAN KARABACAK AZİME,SÜFER ÖZGE,Pandiselvam Ravi Coconut husk: A sustainable solution for eco-friendly packaging applications Environment, Development and Sustainability SCI | |
2 | Hakemli Uluslararası | ERDOĞAN SELMA LUBABE,ÇETİNTAŞ YUNUS,TEKGÜL BARUT YELİZ,SÜFER ÖZGE,ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH,YÜKSEL AYŞE NUR Exploring the Chemical Composition of Granola Formulated with Different Sweeteners and Produced via Oven and Microwave Baking Journal of Food Science SCI-Expanded | |
3 | Hakemli Uluslararası | TAPAN EDA,SÜFER ÖZGE,TAŞKIN HATIRA,Assyov Boris,BOZOK FUAT Antioxidant Activities of Some Edible and Poisonous Amanita Species from Türkiye Biology Bulletin SCI-Expanded | |
4 | Hakemli Uluslararası | Pandiselvam Ravi,AYDAR ALEV YÜKSEL,AKSOYLU ÖZBEK ZEYNEP,SÖZERİ ATİK DİDEM,SÜFER ÖZGE,TAŞKIN BİLGE,OLUM EMİNE,Ramniwas Seema,Rustagi Sarvesh,Cozzolino Daniel Farm to fork applications: How vibrational spectroscopy can be used along the whole value chain? Critical Reviews in Biotechnology SCI-Expanded | |
5 | Hakemli Uluslararası | ADAL SAMİYE,DELİKANLI KIYAK BERRAK,ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH,SÜFER ÖZGE,ÖZKAN KARABACAK AZİME,İNAN ÇINKIR NURAY,ÇELEBİ YASEMİN,Jeevarathinam G.,RUSTAGI Sarvesh,Pandiselvam Ravi Applications of electrolyzed water in the food industry: A comprehensive review of its effects on food texture Future Foods ESCI | |
6 | Hakemli Uluslararası | ÇELEBİ YASEMİN,ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH,SÜFER ÖZGE,TEKGÜL BARUT YELİZ,ŞAHİN ERCAN SONGÜL,YÜKSEL AYŞE NUR,SEZER SALİH,Ramniwas Seema,Rastogi Sarvesh,Chandra Khanashyam Anandu,van Leeuwen J. (Hans),Pandiselvam Ravi Impact of Ozone Treatment on Lipid Oxidation in Foods: A Critical Review Ozone: Science and Engineering SCI-Expanded | |
7 | Hakemli Uluslararası | DELİKANLI KIYAK BERRAK,İNAN ÇINKIR NURAY,ÇELEBİ YASEMİN,Durgut Malçok Senanur,ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH,ADAL SAMİYE,YÜKSEL AYŞE NUR,SÜFER ÖZGE,ÖZKAN KARABACAK AZİME,Ramniwas Seema,Pandiselvam Ravi Advanced technologies for the collagen extraction from food waste – A review on recent progress Microchemical Journal SCI-Expanded | |
8 | Hakemli Uluslararası | İNAN ÇINKIR NURAY,SÜFER ÖZGE,Pandiselvam Ravi Kinetic and artificial neural network modeling of dried black beauty eggplant (Solanum melongenaL.) slices during rehydration Journal of Food Process Engineering SCI-Expanded | |
9 | Hakemli Uluslararası | Pandiselvam Ravi, SÜFER ÖZGE, ÖZASLAN ZEYNEP TUĞBA, Gowda NA Nanje, Pulivarthi Manoj Kumar, Charles Anto Pradeep Raja, Ramesh Bharathi, Ramniwas Seema, Rustagi Sarvesh, JAFARİ ZAHRA, Jeevarathinam G. Acrylamide in food products: Formation, technological strategies for mitigation, and future outlook Food Frontiers E-SCI | |
10 | Hakemli Uluslararası | Siddiqui Shahida Anusha, SÜFER ÖZGE, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, Lutuf Hanif, Rahayu Teguh, Castro-Munoz Roberto, Fernando Ito Enhancing the bioconversion rate and end products of black soldier fly (BSF) treatment – A comprehensive review Environment, Development and Sustainability SCI-Expanded | |
11 | Hakemli Uluslararası | SÜFER ÖZGE, Pandiselvam Ravi, Yavaş Kaya Yoncagül Drying kinetics, powder properties, and bioactive components of bitter orange (Citrus aurantium L.) dried by microwave-assisted foam-mat approach Biomass Conversion and Biorefinery SCI-Expanded | |
12 | Hakemli Uluslararası | TOKGÖZ NEHİR, SÜFER ÖZGE An Overview About Computational Fluid Dynamics Osmaniye Korkut Ata Universitesi Fen Bilimleri Ensitüsü Dergisi TR DİZİN | |
13 | Hakemli Uluslararası | SÜFER ÖZGE, ÇELİK ZEYNEP DİLAN, BOZOK FUAT Influences of Some Aromatic Plants on Volatile Compounds and Bioactivity of Cultivated Pleurotus citrinopileatus and Pleurotus djamor Chemistry and Biodiversity SCI-Expanded | |
14 | Hakemli Uluslararası | ŞİMŞEK ASLANOĞLU MERİÇ, SÜFER ÖZGE Olive pomace from olive oil processing as partial flour substitute in breadsticks: Bioactive, textural, sensorial and nutritional properties Journal of Food Processing and Preservation SCI-Expanded | |
15 | Hakemli Uluslararası | Kılınç Büşra Özlem, Gödelek Duygu, SÜFER ÖZGE, SAYGIDEĞER DEMİR BURCU, Sezan Aycan, SAYGIDEĞER YASEMİN, BOZOK FUAT Essential Oils from Some Lamiaceae Plants: Antioxidant and Anticancer Potentials besides Thermal Properties Chemistry and Biodiversity SCI-Expanded | |
16 | Hakemli Uluslararası | SÜFER ÖZGE Glutenfree traditional Turkish noodle with Macrolepiota procera mushroom: Functional, textural, thermal and sensory characteristics Cereal Chemistry SCI-Expanded | |
17 | Hakemli Uluslararası | KIVRIK MERVE, SÜFER ÖZGE, BOZOK FUAT A Research on Quality Evaluation of Eight Wild Edible Macrofungi Collected from East Mediterranean Region of Turkey Chemistry and Biodiversity SCI-Expanded | |
18 | Hakemli Uluslararası | TAŞKIN HATIRA, SÜFER ÖZGE, ATTAR ŞULE HİLAL, BOZOK FUAT, BAKTEMUR GÖKHAN, BÜYÜKALACA SAADET, KAFKAS NESİBE EBRU Total phenolics, antioxidant activities and fatty acid profiles of six Morchella species Journal of Food Science and Technology SCI-Expanded | |
19 | Hakemli Uluslararası | SÜFER ÖZGE, CEYLAN AHMET, ONBAŞLI DİLŞAD, Yuvali Celik Gökçen, BOZOK FUAT Chemical Compounds and Biological Activity of Turkish Santolina chamaecyparissus L. Essential Oil by Microwave Assisted Distillation Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi ESCI: Emerging Sources Citation Index | |
20 | Hakemli Uluslararası | ŞİMŞEK ASLANOĞLU MERİÇ, SÜFER ÖZGE Influence of Different Pretreatments on Hot air and Microwave-Hot Air Combined Drying of White Sweet Cherry Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology TR DİZİN | |
21 | Hakemli Uluslararası | ŞİMŞEK ASLANOĞLU MERİÇ, SÜFER ÖZGE Effect of pretreatments on refractance window drying, color kinetics and bioactive properties of white sweet cherries (Prunus avium L. stark gold) Journal of Food Processing and Preservation SCI-Expanded | |
22 | Hakemli Uluslararası | AYDIN MEHMET ZAHİT, SÜFER ÖZGE, BAKTEMUR GÖKHAN, Shimira Flavien, TAŞKIN HATIRA Effect of Different Substrate Mixtures on Volatile Aroma Compounds and Antioxidant Activity of Maitake Mushroom Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology TR DİZİN | |
23 | Hakemli Uluslararası | Darıcı Merve, SÜFER ÖZGE, ŞİMŞEK ASLANOĞLU MERİÇ Determination of microwave drying and rehydration kinetics of green peppers with the bioactive and textural properties Journal of Food Process Engineering SCI-Expanded | |
24 | Hakemli Uluslararası | ŞİMŞEK ASLANOĞLU MERİÇ, SÜFER ÖZGE Infusion of walnut (Juglans regia L.) shell tea: multi response optimization and antioxidant potential Journal of Applied Research on Medicinal and Aromatic Plants SCI-Expanded | |
25 | Hakemli Uluslararası | SÜFER ÖZGE, BOZOK FUAT Gluten-free tarhana fortified with changing ratios of an edible mushroom, Lactarius deliciosus Internation Food Research Journal SCI-Expanded | |
26 | Hakemli Uluslararası | ŞİMŞEK ASLANOĞLU MERİÇ, SÜFER ÖZGE Physical, Bioactive and Textural Properties of Oleaster (Elaeagnus angustifolia L.) Fruit from Different Locations in Turkey Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology TR DİZİN | |
27 | Hakemli Uluslararası | Gündoğdu Büşra, ŞİMŞEK ASLANOĞLU MERİÇ, SÜFER ÖZGE Effect of Different Drying Methods on the Phenolic Extraction from Butternut Squash Pomace Journal of Food TR DİZİN | |
28 | Hakemli Uluslararası | TAŞKIN HATIRA,SÜFER ÖZGE,ATTAR ŞULE HİLAL,BOZOK FUAT,BAKTEMUR GÖKHAN,BÜYÜKALACA SAADET,KAFKAS NESİBE EBRU Total phenolics, antioxidant activities and fatty acid profiles of six Morchella species JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE SCI-Expanded | |
29 | Hakemli Uluslararası | SÜFER ÖZGE,BOZOK FUAT Characterization of essential oil from Matricaria sevanensis by microwave-assisted distillation JOURNAL OF THERMAL ANALYSIS AND CALORIMETRY SCI-Expanded | |
30 | Hakemli Uluslararası | İnan Çınkır Nuray,SÜFER ÖZGE Microwave drying of TURKISH red meat (watermelon) radish (RAPHANUS SATIVUS l.): effect of osmotic dehydration, pre-treatment and slice thickness HEAT AND MASS TRANSFER SCI-Expanded | |
31 | Hakemli Uluslararası | SÜFER ÖZGE,BOZOK FUAT Characterization of essential oil from Matricaria sevanensis by microwave-assisted distillation JOURNAL OF THERMAL ANALYSIS AND CALORIMETRY SCI-Expanded | |
32 | Hakemli Uluslararası | SÜFER ÖZGE, PALAZOĞLU TUNÇ KORAY Microwave-vacuum drying of pomegranate arils (Punica granatum L. cv. Hicaznar): Effect on quality and nutrient content Journal of Food Processing and Preservation SCI-Expanded | |
33 | Hakemli Uluslararası | SÜFER ÖZGE, PALAZOĞLU TUNÇ KORAY A study on hot-air drying of pomegranate: Kinetics of dehydration, rehydration and effects on bioactive compounds Journal of Thermal Analysis and Calorimetry SCI-Expanded | |
34 | Hakemli Uluslararası | SÜFER ÖZGE,PALAZOĞLU TUNÇ KORAY Microwave-vacuum drying of pomegranate arils (Punica granatum L. cv. Hicaznar): Effect on quality and nutrient content JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION SCI | |
35 | Hakemli Uluslararası | SÜFER ÖZGE,PALAZOĞLU TUNÇ KORAY A study on hot-air drying of pomegranate Kinetics of dehydration, rehydration and effects on bioactive compounds JOURNAL OF THERMAL ANALYSIS AND CALORIMETRY SCI | |
36 | Hakemli Uluslararası | SÜFER ÖZGE,BOZOK FUAT Determination of Volatile Components and Antioxidant Activity of Essential Oil Obtained from Kastamonu Garlic by Microwave-Assisted Clevenger System GIDA / THE JOURNAL OF FOOD TR DİZİN | |
37 | Hakemli Uluslararası | SÜFER ÖZGE,BOZOK FUAT,TAŞKIN HATIRA,BÜYÜKALACA SAADET Some Physical and Chemical Properties of Fruitbodies of Cordyceps militaris Collected in Turkey Kastamonu University Journal of Forestry Faculty ESCI: Emerging Sources Citation Index | |
38 | Hakemli Uluslararası | ÇERÇİ KAMİL NEYFEL,SÜFER ÖZGE,SÖYLER MUSTAFA,HÜRDOĞAN ERTAÇ,ÖZALP COŞKUN Thin Layer Drying of Zucchini In Solar Dryer Located In Osmaniye Region TEHNIČKI GLASNIK ESCI: Emerging Sources Citation Index | |
39 | Hakemli Uluslararası | SÜFER ÖZGE,DEMİR HANDE,sezer seda Convective and microwave drying of onion slices regarding texture attributes Czech Journal of Food Sciences SCI-Expanded | |
40 | Hakemli Uluslararası | GAMLI ÖMER FARUK,SÜFER ÖZGE,EKER TÜLİN Dehydration Kinetics and Infusion Attributes of Microwave Dried Olive Leaves Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology TR DİZİN | |
41 | Hakemli Ulusal | DEMİR HANDE,sezer seda,SÜFER ÖZGE Soğan Dilimlerinin Kurutulması Esnasında Renk Değişimine Etki Eden Faktörlerin Yanıt Yüzey Yöntemi İle Belirlenmesi GIDA / THE JOURNAL OF FOOD TR DİZİN | |
42 | Hakemli Uluslararası | ÇELEBİ SEZER YASEMİN,SÜFER ÖZGE,SEZER GÖKHAN Extraction of Phenolic Compounds from Oven and Microwave Dried Mushrooms (Agaricus bisporus and Pleurotus ostreatus) by Using Methanol, Ethanol and Aceton as Solvents Indian Journal of Pharmaceutical Education and Research SCI-Expanded | |
43 | Hakemli Uluslararası | ÖZ AYŞE TÜLİN,SÜFER ÖZGE,ÇELEBİ SEZER YASEMİN Poly (Lactic Acid) Films in Food Packaging Systems Food Science and Nutrition Technology | |
44 | Hakemli Uluslararası | Büyükkaynak Yılmaz Vahide Mualla,SÜFER ÖZGE,KUMCUOĞLU SEHER Effects of temperature and hydrocolloids on the rheological characteristics of coating batters Journal of Food Measurement and Characterization SCI-Expanded | |
45 | Hakemli Uluslararası | SÜFER ÖZGE,sezer seda,DEMİR HANDE Thin layer mathematical modeling of convective, vacuum and microwave drying of intact and brined onion slices Journal of Food Processing and Preservation SCI-Expanded | |
46 | Hakemli Uluslararası | SÜFER ÖZGE,ÇELEBİ SEZER YASEMİN,BOZOK FUAT Convective and Microwave Drying of Mushrooms (A.bisporus and P.ostreatus) Indian Journal of Pharmaceutical Education and Research SCI-Expanded | |
47 | Hakemli Uluslararası | SÜFER ÖZGE,KUMCUOĞLU SEHER,TAVMAN ŞEBNEM Kek ve Diğer Unlu Mamüllerin Fırında Pişirilmesi Sırasında Isı ve Kütle Transferinin Modellenmesi ve Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği HAD Uygulaması Akademik Gıda TR DİZİN | |
48 | Hakemli Uluslararası | GAMLI ÖMER FARUK,EKER TÜLİN,SÜFER ÖZGE Convective Drying Kinetics and Phenolic Contents of Olive Leaves Journal of Food Physics | |
49 | Hakemli Uluslararası | SÜFER ÖZGE,KUMCUOĞLU SEHER,TAVMAN ŞEBNEM Gıda Mühendisliğinde Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği Uygulamaları Akademik Gıda TR DİZİN | |
50 | Hakemli Uluslararası | SÜFER ÖZGE,BOZOK FUAT,DEMİR HANDE Usage of Edible Mushrooms in Various Food Products Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology TR DİZİN | |
51 | Hakemli Uluslararası | SÜFER ÖZGE,ÇAĞDAŞ ECE,KUMCUOĞLU SEHER,TURGUT ALPASLAN Farklı Miktarlarda Üzüm Çekirdeği Tozu İlave Edilmiş Kaplama Harçlarının Reolojik Özellikleri Gıda TR DİZİN | |
52 | Hakemli Uluslararası | ÖZ AYŞE TÜLİN,SÜFER ÖZGE Taze Meyve ve Sebzelerin Muhafazasında Modifiye Atmosfer Paketlemenin Doğal Bileşiklerle Birlikte Kullanımı Akademik Gıda TR DİZİN | |
53 | Hakemli Uluslararası | ÖZ AYŞE TÜLİN,SÜFER ÖZGE Meyve ve Sebzelerde Hasat Sonrası Kalite Üzerine Yenilebilir Film ve Kaplamaların Etkisi Akademik Gıda TR DİZİN | |
54 | Hakemli Uluslararası | SÜFER ÖZGE,KARAKAYA SİBEL Gıda Endüstrisi ve Nanoteknoloji: Durum Tespiti ve Gelecek Akademik Gıda Index copernicus |
1 | UluslararasıTam metin bildiriSÜFER ÖZGEA New Dehydration Technique: Refractance Window Drying20.06.2019 |
2 | UlusalÖzet bildiriAydın Kübra,Kandilci Leyla,Kır Yasemin,SÜFER ÖZGE,DEMİR HANDEKurutulmuş Bal Kabağı İçeren Bebek Maması25.04.2019 |
3 | UlusalÖzet bildiriOcakçı Ümmügülsüm,Çörekçioğlu Aycan,DEMİR HANDE,SÜFER ÖZGE,Taşkoparan Seçil“Siyah Sarımsak İlavesinin Hindi Köftesinin Mikrobiyal Kalitesi Üzerine Etkisi25.04.2019 |
4 | UluslararasıÖzet bildiriYILDIRIM MERVE, ŞİMŞEK ASLANOĞLU MERİÇ, SÜFER ÖZGEMicrowave drying kinetics of green sweet and bell peppers07.11.2019 |
5 | UluslararasıÖzet bildiriŞİMŞEK ASLANOĞLU MERİÇ, SÜFER ÖZGE, DEMİR HANDE, EKE BELMA, KOŞAY RABİASourdough bread with pumpkin pomace20.06.2019 Erişim linki |
6 | UluslararasıÖzet bildiriSÜFER ÖZGE,ÇELEBİ SEZER YASEMİN,BOZOK FUATConvective and Microwave Drying of Mushrooms (Agaricus bisporus and Pleurotus ostreatus)13.04.2017 Erişim linki |
7 | UluslararasıTam metin bildiriSÜFER ÖZGE,PALAZOĞLU TUNÇ KORAYCharacterization of Hot Air Dried Pomegranate Arils11.04.2018 |
8 | UluslararasıÖzet bildiriÇELEBİ SEZER YASEMİN,SÜFER ÖZGE,MAK AYSİMAA Research about Quality Evaluation of Dried Apricots Sold in Osmaniye Region11.04.2018 Erişim linki |
9 | UluslararasıÖzet bildiriSÜFER ÖZGE,ÇELEBİ SEZER YASEMİNChitosan in Active Packaging of Meat and Meat products11.04.2018 |
10 | UluslararasıÖzet bildiriSÜFER ÖZGE,BOZOK FUATConventional Hydro-distillation of Cupressus arizonica (grown in Osmaniye) Essential Oil: Determination of Volatile Compounds26.09.2018 |
11 | UluslararasıTam metin bildiriBOZOK FUAT,SÜFER ÖZGESolvent-Free Extraction of Essential Oils from Peels of Citrus Fruits By Microwave: An Evaluation of Volatile and Bioactive Compounds26.09.2018 Erişim linki |
12 | UluslararasıTam metin bildiriBOZOK FUAT,SÜFER ÖZGEColor, Phenolic Content and Antioxidant Activity of Tarhana Containing Mushroom Powder11.04.2018 Erişim linki |
13 | UluslararasıÖzet bildiriBOZOK FUAT,SÜFER ÖZGEColor, Phenolic Content and Antioxidant Activity of Tarhana Containing Mushroom Powder11.04.2018 |
14 | UluslararasıÖzet bildiriBOZOK FUAT,SÜFER ÖZGESolvent-Free Extraction of Essential Oils from Peels of Citrus Fruits by Microwave: An Evaluation of Volatile and Bioactive Compounds26.09.2018 |
15 | UluslararasıÖzet bildiriSÜFER ÖZGE,BOZOK FUATConventional Hydro-distillation of Cupressus arizonica (grown in Osmaniye) Essential Oil: Determination of Volatile Compounds26.09.2018 |
16 | UluslararasıÖzet bildiriSÜFER ÖZGE,DEMİR HANDE,Sezer SedaTextural Characteristics of Vacuum Dried Onion Slices11.04.2018 |
17 | UluslararasıÖzet bildiriÇELEBİ SEZER YASEMİN,SÜFER ÖZGEPhenolic Contents and Antioxidant Activities of Oven Dried Pomegranate Arils16.11.2017 Erişim linki |
18 | UluslararasıÖzet bildiriÇELEBİ SEZER YASEMİN,SÜFER ÖZGE,SEZER GÖKHANExtraction of phenolic compounds from oven and microwave dried mushrooms (Agaricus bisporus and Pleurotus ostreatus) by using methanol, ethanol and aceton as solvents13.04.2017 Erişim linki |
19 | UluslararasıTam metin bildiriÇELEBİ SEZER YASEMİN,SÜFER ÖZGE,GAMLI ÖMER FARUKPhysical Attributes of Turkish Sucuks Cooked In Microwave Oven23.04.2017 Erişim linki |
20 | UluslararasıÖzet bildiriSÜFER ÖZGE,ÇELEBİ SEZER YASEMİN,GAMLI ÖMER FARUKFish Drying and Mathematical Models: A Review23.04.2017 Erişim linki |
21 | UluslararasıTam metin bildiriGAMLI ÖMER FARUK,EKER TÜLİN,SÜFER ÖZGE,YILDIRIM SEÇİL HAZAL,ERASLAN ZELİHADrying and Color Kinetics of Salted Olive (Gemlik Cv.)23.04.2017 Erişim linki |
22 | UluslararasıÖzet bildiriÇELEBİ SEZER YASEMİN,SÜFER ÖZGEConventional Drying and Color Changes of Anchovy (E. encrasicolus)15.05.2017 Erişim linki |
23 | UluslararasıÖzet bildiriÖZ AYŞE TÜLİN,SÜFER ÖZGE,ÇELEBİ SEZER YASEMİNPoly(lactic) acid films in food packaging systems15.05.2017 Erişim linki |
24 | UluslararasıÖzet bildiriGAMLI ÖMER FARUK,EKER TÜLİN,SÜFER ÖZGEConvective Drying Kinetics and Phenolic Contents of Olive Leaves06.07.2016 |
25 | UluslararasıÖzet bildiriSÜFER ÖZGE,ÇELEBİ SEZER YASEMİN,NAKİLCİOĞLU TAŞ EMİNEMathematical Modeling Researches Focused on Baking of Cereal Products18.04.2016 Erişim linki |
26 | UlusalTam metin bildiriÖZ AYŞE TÜLİN,SÜFER ÖZGEDoğal Bileşiklerin MAP Ile Kombinasyonun Meyve ve Sebzelerde Ürün Kalitesi ve Muhafaza Ömrü Üzerine Etkileri05.10.2016 Erişim linki |
27 | UluslararasıÖzet bildiriSÜFER ÖZGE,DEMİR HANDE,SEZER SEDAImpact of Microwave Drying on Total Phenolic Content and Colour of Onion Slices25.07.2016 Erişim linki |
28 | UluslararasıÖzet bildiriGAMLI ÖMER FARUK,SÜFER ÖZGE,EKER TÜLİNMicrowave Drying Kinetics And Infusion Characteristics of Olive Leaves25.07.2016 Erişim linki |
29 | UluslararasıÖzet bildiriSÜFER ÖZGE,EKER TÜLİNA New Sponge Cake With Dried Pomegranate Physical and Sensory Properties18.04.2016 Erişim linki |
30 | UluslararasıÖzet bildiriGAMLI ÖMER FARUK,SÜFER ÖZGE,EKER TÜLİNDiffusion Coefficients of Gemlik Olives and the Effect of Salt Concentrations on Lactic Acid and Reducing Sugar Content06.07.2016 |
31 | UluslararasıÖzet bildiriÇELEBİ SEZER YASEMİN,SÜFER ÖZGE,SEZER GÖKHAN,BOZKURT HÜSEYİNPhysico chemical and Microbiological Quality of Commercial Sucuk Samples27.10.2015 |
32 | UlusalÖzet bildiriSÜFER ÖZGE,DEMİR HANDEKonvektif ve Mikrodalga Fırında Farklı Sıcaklık veSürelerde Kurutulan Soğan Dilimlerinin Matematiksel Modellemesi ve Bazı Kalite Özelliklerinin Kıyaslanması13.05.2015 |
33 | UlusalTam metin bildiriÇELEBİ SEZER YASEMİN,SÜFER ÖZGEToprak Güveç Çömlek ve Kullanımı17.04.2014 Erişim linki |
34 | UlusalTam metin bildiriSÜFER ÖZGE,ÇELEBİ SEZER YASEMİNBir Karadeniz Klasiği Kuymak17.04.2014 Erişim linki |
35 | UlusalÖzet bildiriSÜFER ÖZGE,BOZDOĞAN ADNANÜzüm Dut Keçiboynuzu Hurma ve Andız Pekmezleri Karışımın Reolojik Özelliklerinin İncelenmesi10.10.2012 |
36 | UlusalÖzet bildiriSÜFER ÖZGE,KUMCUOĞLU SEHERGıda Mühendisliğinde Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği Computational Fluid Dynamics Uygulamaları10.10.2012 |
37 | UluslararasıÖzet bildiriSÜFER ÖZGE,DEMİR HANDEOnion Juice Production For FoodIndustry26.05.2014 |
38 | UlusalÖzet bildiriSÜFER ÖZGE,ÖZ AYŞE TÜLİNTaze Meyve ve Sebzelerde Modifiye Atmosfer Paketlemenin ve Doğal Bileşiklerin Birlikte Kullanımı10.10.2012 |
39 | UlusalÖzet bildiriÖZ AYŞE TÜLİN,SÜFER ÖZGETaze ve Az İşlenmiş Meyvelerin Doğal Yenilebilir Bileşiklerin Kullanımı ile Muhafazası18.09.2012 |
40 | UlusalTam metin bildiriÇELEBİ SEZER YASEMİN,SÜFER ÖZGE,YETİM HASANTüm Yörelerin Sahiplendiği Ortak Lezzet Tirit10.05.2012 |
41 | UlusalÖzet bildiriSÜFER ÖZGEPüre Haline Getirilmiş Balkabağının Reolojik Özellikleri12.11.2015 |
42 | UluslararasıÖzet bildiriŞAHİN TÜLİN,SÜFER ÖZGEA Flavor of Antakya Mahluta24.10.2013 |
43 | UluslararasıÖzet bildiriSÜFER ÖZGE,KUMCUOĞLU SEHER,TAVMAN ŞEBNEMNumerical and Experimental Investigation of Temperature Distributions of Cake During Baking26.05.2014 |
44 | UluslararasıÖzet bildiriSÜFER ÖZGE,TURHAN MAHİRConvective Drying of Onion Slices26.05.2014 |
45 | UluslararasıÖzet bildiriSÜFER ÖZGE,ÇELEBİ SEZER YASEMİNKerebiç24.10.2013 |
46 | UluslararasıÖzet bildiriSÜFER ÖZGE,KUMCUOĞLU SEHER,TAVMAN ŞEBNEMInvestigation of Whole Chicken Cooking Process in Conventional Oven07.11.2013 |
47 | UluslararasıÖzet bildiriÇELEBİ SEZER YASEMİN,SÜFER ÖZGELactic Starter Cultures Used in Fermented Meat Product Sucuk26.05.2014 |
48 | UluslararasıÖzet bildiriÇELEBİ SEZER YASEMİN,SÜFER ÖZGEMicrobial Criterias of Traditional Turkish Sausages Produced By Using Isolated Lactic Acid Bacteria25.09.2014 |
49 | UluslararasıÖzet bildiriSÜFER ÖZGE,ÇELEBİ SEZER YASEMİNA Research On Specification of Functional Food Tendencies of Turkish Consumers14.10.2014 |
50 | UluslararasıÖzet bildiriÇELEBİ SEZER YASEMİN,SÜFER ÖZGEAll Aspects of Food Nanotechnology and Current Status inWorld14.10.2014 |
51 | UluslararasıÖzet bildiriSÜFER ÖZGEAn Emergent Technology for Modeling Drying Computational FluidDynamics CFD05.11.2014 |
52 | UluslararasıÖzet bildiriSÜFER ÖZGEFood Packaging Applications Using Nanotechnology05.11.2014 |
53 | UluslararasıÖzet bildiriÇELEBİ SEZER YASEMİN,SÜFER ÖZGEQuality Attributes of Sucuks Produced by Using Isolated Lactic Acid Bacteria05.11.2014 |
54 | UluslararasıÖzet bildiriSÜFER ÖZGE,ÇELEBİ SEZER YASEMİN,ŞAHİN TÜLİNAn Immigrant Taste Curd Cheese Dessertwith Black Mulberry01.10.2015 |
55 | UluslararasıÖzet bildiriŞAHİN TÜLİN,SÜFER ÖZGE,ÇELEBİ SEZER YASEMİNKatırcı Halva Disappering Flavour01.10.2015 |
56 | UluslararasıÖzet bildiriŞAHİN TÜLİN,SÜFER ÖZGE,ÇELEBİ SEZER YASEMİNThe Most Chill Drink of Çukurova Aşlama01.10.2015 |
57 | UluslararasıÖzet bildiriSÜFER ÖZGE, DEMİR HANDE, sezer sedaTextural Characteristic of Vacuum Dried Onion Slices11.04.2018 |
58 | UlusalÖzet bildiriSÜFER ÖZGE, BOZOK FUAT, DEMİR HANDEYenebilir Mantarların Çeşitli Gıdalarda Kullanımı20.10.2015 |
59 | UluslararasıÖzet bildiriÇörekçioğlu Aycan, Ocakçı Ümmügülsüm, SÜFER ÖZGEGelenekselin Ötesinde: Siyah Sarımsak Baharatı12.05.2017 |
60 | UluslararasıTam metin bildiriÇERÇİ KAMİL NEYFEL, SÖYLER MUSTAFA, SÜFER ÖZGE, HÜRDOĞAN ERTAÇMathematical Modeling of Drying Behavior of Zucchini in a Solar Assisted Dryer16.11.2017 Erişim linki |
61 | UluslararasıTam metin bildiriERASLAN ZELİHA, SÜFER ÖZGEMoringa Oleifera as a Functional Food Component17.03.2023 Erişim linki |
62 | UlusalÖzet bildiriKılınç Büşra Özlem, Gödelek Duygu, SÜFER ÖZGE, SAYGIDEĞER DEMİR BURCU, Sezan Aycan, SAYGIDEĞER YASEMİN, BOZOK FUATBazı Lamiaceae Bitkilerinden Elde Edilen Uçucu Yağların Antioksidan ve Antikanser Potansiyellerinin Akciğer Kanseri Hücre Hattında Araştırılması09.05.2023 Erişim linki |
63 | UlusalÖzet bildiriSÜFER ÖZGE, Deveci Ömer Kürşad, ERASLAN ZELİHAFonksiyonel Gıdaların Etiketlenmesinde Sağlıkla İlgili İddialar Hakkında Regülasyonlar17.05.2023 Erişim linki |
64 | UluslararasıTam metin bildiriERASLAN ZELİHA, SÜFER ÖZGEMucize Turunçgil: Pomelo20.01.2023 Erişim linki |
65 | UlusalÖzet bildiriSÜFER ÖZGE, ERASLAN ZELİHAKahvenin Aromatik Kimyası03.02.2023 Erişim linki |
66 | UlusalÖzet bildiriŞİMŞEK ASLANOĞLU MERİÇ, SÜFER ÖZGEFunctional food formulated with food industry by-product03.06.2021 Erişim linki |
67 | UluslararasıTam metin bildiriERASLAN ZELİHA, SÜFER ÖZGESiyah Renkli Gıdalara Genel Bir Bakış22.12.2023 Erişim linki |
68 | UluslararasıTam metin bildiriSÜFER ÖZGE, ERASLAN ZELİHAÜçüncü Milenyumun Gıdası: Amarant22.12.2023 Erişim linki |
69 | UlusalÖzet bildiriSÜFER ÖZGEKahve Çekirdeğinin İşlenmesinde Yenilikçi Yaklaşımlar05.06.2024 Erişim linki |
70 | UluslararasıTam metin bildiriMUMCU ŞİMŞEK HAVVA,SÜFER ÖZGE,ERASLAN ZELİHAGıda Sektörü ve Beslenme Açısından Bor Bileşikleri30.05.2024 Erişim linki |
71 | UluslararasıTam metin bildiriMUMCU ŞİMŞEK HAVVA,SÜFER ÖZGE,ERASLAN ZELİHAYenebilir Film Uygulamalarında Bor Kullanımı21.06.2024 Erişim linki |
1 | Bazı Gıda Maddelerinin Pişirilmesinde Sıcaklık Dağılımının Nümerik ve Deneysel Olarak İncelenmesiYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
2 | Tavuk Etlerinin Üzüm Çekirdeği Tozu Katkılı Kaplama Harcıyla Kaplanarak Pişirilmesi İşleminin Bazı Kalite Karakteristikleri ve Antioksidan Aktivitesi Üzerine Etkilerigıda |
3 | Meyve ve Sebze Kurutma MakinesiKOSGEB destekli olan bu projede, hem sıcak hava hem de hibrit (sıcak hava + infrared) modunda çalışan endüstriyel tipte bir fırın tasarlanmıştır. Bu projenin son 6 ayında (Eylül 2021-Ocak 2022) ilgili firmaya danışmanlık vermiş bulunmaktayım. |
4 | Nar Tanelerinin Mikrodalga-Vakum Kurutma Tekniği Kullanılarak Kurutulması İşleminin İncelenmesiYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
5 | Osmaniye'de Yayılış Gösteren ve Yenebilen Makro Mantarların Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin BelirlenmesiYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
6 | Sarı Kirazın Farklı Tekniklerle Kurutulması ve Bazı Kalite Özelliklerinin DeğerlendirilmesiYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
7 | Endüstriyel Katı ve Sıvı Atık Yağların Biyodizel Eldesinde Kullanım Olanaklarının AraştırılmasıYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
8 | Ağaç Kavunu, Tatlı Limon ve Tatlı Portakal Kabuklarının Bitki Çayı Olarak Kullanım Potansiyellerinin AraştırılmasıYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
1 | Grant of AMPEREBilim - Sanat ÖdülleriDiğer Universidad Politecnica de Cartagena 2016 |
2 | Yayın TeşvikA study on hot-air drying of pomegranate Kinetics of dehydration, rehydration and effects on bioactive compounds isimli makale için 697,50 TLYayın Teşvik Ödülü TÜBİTAK TEŞVİK 2020 |
3 | Yayın TeşvikMicrowave-vacuum drying of pomegranate arils (Punica granatum L. cv. Hicaznar): Effect on quality and nutrient content isimli makale için 652,50 TL ödülYayın Teşvik Ödülü TÜBİTAK TEŞVİK 2020 |
4 | Yayın TeşvikInfusion of walnut (Juglans regia L.) shell tea: multi response optimization and antioxidant potential isimli makale için 1875 TL ödülYayın Teşvik Ödülü TÜBİTAK TEŞVİK 2021 |
5 | 2021 yılı Mühendislik Temel Alanı Performans ÖdülüÇalışma ÖdülüDiğer OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ 2022 |
Patent Bilgisi Bulunamadı |
1 | International Workshop on Aquaculture Engineering International Advanced Researches Engineering Congress-2017Osmaniye Korkut Ata UniversityHediye Kırlı Akın Özge Süfer / Uluslararası 16.11.2017 |
2 | International Workshop on Chemical Engineering International Advanced Researches Engineering Congress-2017Osmaniye Korkut Ata UniversityHediye Kırlı Akın Özge Süfer / Uluslararası 16.11.2017 |
3 | International Workshop on Food Engineering International Advanced Researches Engineering Congress-2017Osmaniye Korkut Ata UniversityHediye Kırlı Akın Özge Süfer / Uluslararası 16.11.2017 |
1 | Komisyon ÜyeliğiOSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ2022- |
2 | Komisyon ÜyeliğiOSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ2019-2020 |